Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019

Αντίστροφη Μέτρηση - Δισκογραφία


Η "Αντίστροφη Μέτρηση" είναι μια μουσική ομάδα που υπάρχει από τα μέσα του 2006 στην Πάτρα. Δημιουργήθηκε επειδή έχουν την ανάγκη για επικοινωνία και χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μέσο επικοινωνίας, προσπαθούν να μοιραστούν τις ιδέες τους με όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πέρα από την λογική του κέρδους και πέρα από το κάθε τι που μετατρέπει την τέχνη σε εμπόρευμα. 
Εναντιώνονται έμπρακτα στην κυρίαρχη λογική της πληρωμένης διασκέδασης. Έξω από τις δισκογραφικές εταιρείες και τις μουσικές βιομηχανίες που στηρίζουν μια εξουσιαστική και εμπορευματική λογική. Στέκονται ενάντια σε κάθε τι, το οποίο θεωρεί ότι η μουσική μπορεί να αποστασιοποιηθεί από θέματα που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή, να έχει δηλαδή καθαρά απολίτικο χαρακτήρα.
Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας και εκμετάλλευσης, όπου η επικοινωνία διαμεσολαβείται και η έκφραση αιχμαλωτίζεται.

Έτσι ενεργούν με αντιιεραρχικά κριτήρια και κινούνται στην αντιεμπορευματική λογική για την στήριξη της αυτοοργάνωσης. Επιλέγουν την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία, από χέρι σε χέρι, από στόμα σε στόμα, με αφίσες σε τοίχους και με άλλα μέσα… Στηρίζόνται στις δικές μας δυνάμεις.

"Γιατί, σκοπός μας είναι η αυτοοργάνωση των αναγκών μας και η προσπάθεια μας για ενδυνάμωση χώρων επικοινωνίας, έκφρασης, αλληλεγγύης και συντροφικότητας, για να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στην απελευθέρωση της έκφρασης. Χώρους όπου οι σκέψεις και οι δράσεις μας θα είναι καθαρά επιλογές μας"...

8 χρόνια μετά την τελευταία μας κυκλοφορία είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε τη ΝΕΑ μας κυκλοφορία με τίτλο “Στο διάβα του χρόνου…”. Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο “Υπόγειο Studio” κατά το διάστημα τον καλοκαιριών μεταξύ 2015-2017, με την πολύτιμη βοήθεια του neurotic18. Αμέριστη ήταν και η βοήθεια των φίλων & συντρόφων Σπυρέτου, Μάγισσα (Ραδιενεργά Κατάλοιπα) και Γιάννη JFL για μέρος του ηχητικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε στις πρόβες μας καθώς και κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων. Το artwork στο booklet και στο blog είναι δημιουργίες του Θεοδόση (Ορεστιάδα). Το cd βγήκε με την στήριξη της μουσικής κολεκτίβας ΔΙΣΚΟΚΟΠΤΕΙΟΝ DiskollectiV (diskollectiv2012.espivblogs.net)


Bloghttp://antistrofimetrisi.blogspot.com/

Bandcamp
https://antistrofimetrisi.bandcamp.com


Στο Διάβα Του Χρόνου... (2019)

Tracklist:
1. Κοίτα άνθρωπε
2. Σε δείκτες κρεμασμένος
3. Salto mortale
4. Τελευταία Κυριακή
5. Κλεψύδρες
6. Ελεύθεροι κρατούμενοι
7. Αυτός είναι ο παράδεισος
8. Κονσέρτο της ντροπής
9. Η γη δακρύζει
10. Αυλαία

Download: sto diava


Vol.1 (2011)

Tracklist:
1. Ανήκω σε μένα
2. Μέσα από μια οθόνη
3. Στις μέρες μας
4. Αντίστροφη μέτρηση
5. Μας τρέφουν σιωπή
6. Στο μονόδρομο
7. Ο φόβος μου είναι οργή
8. Όνειρο ζωής
9. Η πόλη χάνει τα παιδιά της
10. Κάθε μου στιγμή
11. Για τις εκλογές
12. Γιατί σε τόσους ανθρώπους...
13. Της στάχτης η γιορτή
14. Στο τέλος...

Download: Vol.1


Demo (2008)

Tracklist:
1. γιατί σε τόσους ανθρώπους
2. κάθε μου στιγμή
3. της στάχτης η γιορτή
4. ανήκω σε μένα
5. η πόλη χάνει τα παιδιά της
6. ο φόβος μου είναι οργή
7. αντίστροφη μέτρηση
8. εφιάλτης
9. στο τέλος

DownloadDemo

Δεν υπάρχουν σχόλια: