Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ζωή Τάχα - Δισκογραφία

Το συγκρότημα "Ζωή Τάχα" είναι η φυσική συνέχεια των Ωχρά Σπειροχαίτη με κάποια αλλαγή στα μέλη, αλλά κρατώντας την ίδια φιλοσοφία και λογική, μακριά από κάθε τι εμπορικό, στηρίζοντας αυτοοργανωμένα εγχειρήματα και κρατώντας το ίδιο μουσικό και στιχουργικό ύφος. Χρονικά δημιουργήθηκαν μετά το τέλος των Ωχρά στα μέσα του 2012 στο Αιγάλεω. 
Το όνομα τους το πήραν από την Ζωίτσα Τάχα από την Λάρισα η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού που είχε αναλάβει τον καθαρισμό ενός σουπερμάρκετ και λόγο κάποιας μικρο κλοπής που διέπραξε εκεί και μη μπορώντας να αντέξει την ντροπή και το "ρεζιλίκι", πήδηξε από το ανοιχτό παράθυρο του κτιρίου της Αστυνομίας στο κενό όπου και βρήκε τραγικό θάνατο, αφήνοντας πίσω άνδρα και 3 παιδιά.

Το 2013 κάνουν την πρώτη τους μουσική καταγραφή "Ηχογράφηση Πρόβας" με όλα τα τραγούδια να είναι παιγμένα live σε πρόβα τους στο στούντιο. Όπως λέει και η ίδια η μπάντα: "Μετά από 10 περίπου μήνες από τότε που αρχίσαμε το ταξίδι με το καινούργιο σκαρί της «Ζωής Τάχα» εμφανίζουμε ένα πρώτο υλικό με 10 τραγούδια αντιπροσωπευτικά της δημιουργικής μας ταυτότητας. Επιλέξαμε να ηχογραφήσουμε μια πρόβα όπου παίξαμε όλοι μαζί 2 ή 3 φορές το κάθε τραγούδι κρατώντας στο τέλος αυτές τις εκδοχές που άξιζαν να επιβιώσουν. Έχουμε κρατήσει τα όποια λάθη και πάλι από επιλογή. Προτιμήσαμε μια ζωντανή ηχογράφηση των τραγουδιών κι όχι μια στουντιακή εκδοχή τους για διάφορους λόγους, μεταξύ άλλων και η βούλησή μας να ακουστεί από μάς ό,τι και σε μια ζωντανή μας εμφάνιση. Συνεχίζουμε"!

Το 2015 εμφανίζονται και πάλι με έναν μίνι δίσκο με 3 κομμάτια και τίτλο "Της Κοινότητας Τραγούδια". "Σε ό,τι μας αφορά, εμπνεόμενοι από τον τρόπο με τον οποίο έχει τεθεί το θέμα της “παράδοσης” από την “ομάδα παραδοσιακών χορών του Θερσίτη”, προχωρήσαμε στη σύνθεση μερικών τραγουδιών στη βάση της αξιοποίησης των πιο δυνατών μουσικών μορφολογικών στοιχείων συγκεκριμένων “πολεμικών παραδοσιακών χορών”. Κρατώντας ανέπαφο το ρυθμικό μέρος και τον ακουστικό χαρακτήρα - χωρίς να αλλοιώσουμε τον αντίστοιχο δικό μας - συνθέσαμε μουσική και στίχους εκ τρέποντας τα “παραδοσιακά αυτονόητα ιερά και όσια” και προσομοιώνοντάς τα στην συγκυρία των δικών μας δημιουργικών αναζητήσεων".

Το υλικό αυτό είναι ενδεικτικό και όχι αντιπροσωπευτικό των ηχογραφημένων 15 κομματιών που θα κυκλοφορήσουν σύντομα μες το 2017.


Site: http://zoitaxa.net


Της Κοινότητας Τραγούδια (2015)
Tracklist:
1. Πειρατικό
2. Υπόσχεση
3. Μπαϊντούσκα

Download: tragoudia ths koinothtas


Ηχογράφηση Πρόβας (2013)
Tracklist:
1. Πρόκληση (Παλαιστινιακό)
2. Υβριστική ωδή 
3. Αν
4. Το φίδι και η τρύπα
5. Για μια ελευθερία
6. Ύμνος στον θεό
7. Ο Μιχαλιός
8. Ορισμός
9. Στους συντρόφους
10. Πειρατικό
 
Download: hxografhsh provas

Δεν υπάρχουν σχόλια: