Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ματωμένα Ρόδα - Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα (2013)

Τα "Ματωμένα Ρόδα" δημιουργήθηκαν το 2009 στην Πάτρα από τους Ανδρέα Σταθούλια (φωνή), Νίκο Τζανότη (μπάσο), Γιάννη Κόττα (πλήκτρα), Κώστα Αλεξίου (κιθάρα) και Βασίλη Κανέλλη (τύμπανα) και κινούνται στο χώρο του ελληνόφωνου ατμοσφαιρικού rock.

Έχουν δώσει πολλές επιτυχημένες live εμφανίσεις στην πόλη της Πάτρας, σε χώρους όπως το StoneBar, τα Αστέρια και η Πολιτεία, αλλά και σε φεστιβάλ όπως το Artware και το Patras Rock Festival. Επίσης, τον Απρίλιο του 2012 εμφανίστηκαν στην εκπομπή ‘Το live της εβδομάδας’ στο ραδιόφωνο του vlepo.org, ενώ το Μάιο του ίδιου έτους έδωσαν την πρώτη τους συναυλία εκτός Πάτρας, σε rock festival στον Πύργο. 

Τον Ιανουάριο του 2011 ηχογράφησαν το πρώτο τους demo με τίτλο ‘Νερό απ’τα παλιά’, ενώ τον Οκτώβριο του ίδιου έτους ξαναμπήκαν στο studio, αυτή τη φορά για το 2ο ηχογραφημένο κομμάτι τους, ‘Οι άγγελοι πέφτουν σαν τ’αστέρια’, για το οποίο γυρίστηκε και videoclip σε σκηνοθεσία Κώστα Αρβανίτη. 

Το 2012 βρίσκει τα Ματωμένα Ρόδα ξανά στo MD Recording Studio του Νίκου Μιχαλοδημητράκη στην Αθήνα (όπου είχαν ηχογραφήσει και τα προηγούμενα κομμάτια τους), αυτή τη φορά για την ηχογράφηση του πρώτου τους album με τίτλο ‘Οι καρδιές μας ηχούν διψασμένα’. Ο δίσκος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 διαδικτυακά (http://matomenaroda.bandcamp.com/) και σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται το κομμάτι "Δυό χέρια παγωμένα", για το οποίο γυρίστηκε και videoclip σε σκηνοθεσία Νίκου Τζανότη.


Facebook: https://www.facebook.com/matomenaroda

Bandcamp: http://matomenaroda.bandcamp.com


Tracklist:
1. Όσα δεν έμαθες ποτέ 
2. Θυμήσου με 
3. Έκλειψη 
4. Mortalitatis 
5. Δυο ξένων η γιορτή 
6. Δυο χέρια παγωμένα 
7. Άσπρα χρυσάνθεμα I 
8. Άσπρα χρυσάνθεμα ΙΙ 
9. Καληνύχτα ζωή 
10. Οι άγγελοι πέφτουν σαν αστέρια (bonus track)

Download: Matwmena Roda

Δεν υπάρχουν σχόλια: