Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Έρμα - Κρανίου τόπος (2013)


Πληροφορίες rockap.gr

Οι "Έρμα" μας έρχονται από την Άρτα. Είναι μια νεοσύστατη μπάντα καθώς δημιουργήθηκαν μέσα στο 2012. Παρ’ όλα αυτά αν και φρέσκοι ακούγονται πολύ δεμένοι μεταξύ τους. Αυτό το πρώτο τους μουσικό εγχείρημα περιέχει έξι κομμάτια, το πρώτο εξ’ αυτών ορχηστικό – εισαγωγικό και πέντε καθαρά ελληνόφωνα.
Τα παιδιά βαράνε πολύ καλά. Κινούνται στο χώρο του Punk – Hard Core με μερικά stonerοπεράσματα. Ογκώδης, βρώμικος ήχος, βαρύς με εντυπωσιακά κιθαριστικά metallιζέ riffs.

Ο στίχος καθαρά κοινωνικοπολιτικός, οργισμένος, επίκαιρος, ερμηνευμένος με έναν όχι μονότονο τρόπο, παίζοντας με τα φωνητικά, ανεβοκατεβάζοντας τις εντάσεις. Σαν επιρροές τους ερμηνευτικά μου θύμισαν τους Εκτός Ελέγχου και τους Χάσμα και μουσικά τους Α.Τ.Μ. και τα Μεθυσμένα Ξωτικά.

Όπως προείπα τα παιδιά βαράνε πολύ καλά. Ο ελληνόφωνος σκληροπυρηνικός χώρος στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια νοσεί καθώς έχει παρεξηγηθεί κατά κάποια έννοια από τη μάζα των νέων που θέλει να ασχοληθεί με αυτόν και βαράνε όπως να’ ναι. Κυκλοφορεί πολύ σαβούρα στο είδος γι’ αυτό και δουλειές σαν αυτή των Έρμα με χαροποιεί και μου δίνει την ελπίδα ότι αυτή η σκηνή μπορεί να επιβιώσει και να σταθεί αντάξια της ιστορίας της.


Facebook: Erma

Sitehttp://ermaband.wix.com/official


Tracklist:
1. Intro
2. Κρανίου Τόπος
3. Στη κόψη του ξυραφιού
4. Στόχος
5. Μόλυνση
6. Τύψεις

Download: Erma

Δεν υπάρχουν σχόλια: