Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Ράδιο-Φονική εκπομπή 22/04/13 με συνέντευξη Γκούλαγκ

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ράδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε Ζωντανά

Μπείτε στο Chat

Την Δευτέρα 22/04/13 τηλεφωνική συνέντευξη με τον Αλέκο Κανταρτζή, ιδρυτικό μέλος και φωνή του συγκροτήματος "Γκούλαγκ".



Οι "Γκούλαγκ" δημιουργήθηκαν το 1985 στη Θεσσαλονίκη και ουσιαστικά πρόκειται για το συγκρότημα το οποίο οδήγησε στην δημιουργία της δισκογραφικής από τη Θεσσαλονίκη "Lazy Dog Records" προκειμένου να κυκλοφορήσει ο δίσκος του. Αυτός κυκλοφόρησε το '87 με τίτλο "Είσοδος Κινδύνου 0° C" με έξι κομμάτια. Το συγκρότημα ήταν ιδιαίτερα ενεργό συναυλιακά τα πρώτα του χρόνια και πρωτοστάτησαν στην ίδρυση μιας ανεξάρτητης συναυλιακής εστίας στην πόλη, το "Στέκι της Φιλοσοφικής". 'Εδωσαν την πρώτη τους συναυλία στην Αθήνα, το '87 στο "Βραχυκύκλωμα Club" στην Ηλιούπολη. Tο '88 εμφανίζονται και σε χώρες του εξωτερικού, Νορβηγία, Γερμανία και Ιταλία, όπου παίζουν κυρίως σε φοιτητικές εστίες. Στις 8 Φεβρουαρίου του '88 παίζουν στο "Σινέ Αργώ" μαζι με τους "The Ex". Επίσης έχουν παίξει με άλλες μπάντες του εξωτεικού όπως "Fugazi", "Chaos U.K.", "Homo Detrutis" και "Disorder". Τον Ιανουάριο του '89 κυκλοφορούν το demo "Είμαστε Μικροί Μα Θα Μεγαλώσουμε". Το Δεκέμβριο του ίδιου χρόνο κυκλοφορούν από την Γερμανική εταιρία "Wreck Age Records" το 7ιντσο "Big Talk - Μόνο Λόγια". Οι Γκούλαγκ κάνουν και δεύτερη περιοδεία στην Ευρώπη το '90 με σταθμούς στη Γιουγκοσλαβία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο και Ιταλία. Το Νοέμβριο του '90 κυκλοφορεί ο δίσκος "Στην Αυλή Των Θεαμάτων" από την "Lazy Dog records". Την ίδια χρονιά συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή "Οδόφραγμα θορύβου" της "Βαρεμάρα Tapes" με δύο τραγούδια. Το '91 συμμετέχουν στη συλλογή "16 guys against the rest..." της Γερμανικής εταιρίας "Weed Productions" μαζί με τα συγκροτήματα "Carefree", "Doctor Paranoise" και "Broken Toys". Επόμενη εμφάνιση του συγκροτήματος στη δισκογραφία γίνεται τέσσερα χρόνια αργότερα οπότε και κυκλοφορούν το single "Η Αλλη Πλευρά" από την "Lazy Dog records". Τον ίδιο χρόνο συμμετέχουν στην κασσετοσυλλογή "Κύμα πανικού I", της "Crazy Fly Tapes". Το '95 συμμετέχουν σε άλλη μία γερμανική συλλογή, "Lacmayer's island", της εταιρίας "Mekka". Το '96 κυκλοφορεί η τελευταία τους δουλειά, "Πάτα Γερά" από την "Lazy dog". Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν σε ένα cd οι δύο πρώτοι δίσκοι, "Είσοδος κινδύνου 0o C" και "Στην Αυλή των Θεαμάτων". To '99 συμμετείχαν στο cd συλλογή "Κύμα πανικού II", της "Crazy Fly Tapes", με μια καινούργια εκτέλεση του "Αν θα τον βρείτε". Επίσης συμμετείχαν σε πολλές ακόμα εγχώριες κασετοσυλλογές. Μετά το "Πάτα Γερά" υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις στο γκρουπ. Αποχώρησε στην αρχή για επαγγελματικούς λόγους ο κιθαρίστας τους ο Κώστας Αποστολίδης, και μετά ο ντράμερ τους Κώστας Καρκάλης (βρέθηκε στους "Ziggy Was"). 'Ετσι έμεινε ο George T. Vampire κι ο Αλέκος Κανταρτζής, ο τραγουδιστής του γκρουπ. Τελικά βρήκαν κιθαρίστα τον Γιώργο Καζέλη και μετά από πάρα πολλές αλλαγές ντράμερ κατέληξαν στον Φώτη Δεμερτζή. Στο τελευταίο οχτάμηνο πρόσθεσαν και δεύτερη κιθάρα, τον Κώστα Θεοφανίδη.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Ράδιο-Φονική εκπομπή 15/04/13 με συνέντευξη Στίγμα '90

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ράδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε Ζωντανά

Μπείτε στο Chat

Την Δευτέρα 15/04/13 τηλεφωνική συνέντευξη με τους "Στίγμα '90".


Οι «Στίγμα ‘90» ξεκίνησαν το 1989 στο Βύρωνα. Μια σειρά από Jam, σε γνωστό μουσικό στέκι της Αθήνας, ήταν η αφορμή για την δημιουργία του συγκροτήματος. Όταν το χειμώνα του 1989 η Βιβή Βούρου (στα τύμπανα) και η Γεωργία Αθανασίου (στο μπάσο), έχοντας ήδη συνεργαστεί μουσικά για 3 χρόνια στο συγκρότημα «ΜΑΙΝΑΔΕΣ» πρότειναν στον Γιώργο Βασιλείου (κιθάρα), τη δημιουργία του γκρουπ. Η πρόταση έγινε πρόθυμα δεκτή από εκείνον, που ήδη έπαιζε σε άλλο μουσικό σχήμα «ΝΑΜΑ». Πολύ σύντομα στην παρέα προστέθηκαν η Αντιγόνη (στο τραγούδι) και στη συνέχεια η Μαρία Μάνεση (στην κιθάρα). Με αυτό το σχήμα ξεκινούν πρόβες και live εμφανίσεις και λίγο μετά, προστίθεται ο Χρήστος Αρμένης (keybords). Οι live εμφανίσεις πληθαίνουν στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα και ο ελληνικός τους στίχος αρχίζει να βρίσκει όλο και περισσότερους αποδέκτες και υποστηρικτές του σκληρού λόγου, πλαισιωμένου με κιθαριστικές μελωδίες. Στη διάρκεια του χρόνου άλλοι ήρθαν και άλλοι έφυγαν αλλά το σημαντικό είναι ότι το γκρουπ συνέχιζε να στέκεται πάντα στα πόδια του και να κοιτάζει μπροστά. Στις αρχές του '92 αρχίζει η πρώτη τους ουσιαστική περίοδος με την προσθήκη του κιθαρίστα Σάκη Λεβάκη με την σύνθεση που έγιναν γνωστοί και μας χάρισαν ένα lp, "Φεύγω Γεια", το '94 και δύο συμμετοχές σε συλλογές, "Rock 'N' Roll Βοήθειες" με την "Μελωδία Αγγέλων" το '93 και "Το Μαγικό Βοτάνι" το '94 με το "Φεύγω Γεια". Ιδιαιτερότητα για τους "Στίγμα '90" ήταν τότε η συμμετοχή τεσσάρων κοριτσιών και ενός μόνο άντρα στο σχήμα. Η αρχική σύνθεση τους που ήταν τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι είχε διάρκεια μέχρι το 1998. Μετά από μια μικρή παύση δύο ετών και με κάποιες αλλαγές στην σύνθεση τους επαναδραστηριοποιούνται δυναμικά. Ανανεωμένοι και με μεγάλα αποθέματα ψυχικής διάθεσης η Βιβή σε νέο ρόλο αυτό της τραγουδίστριας και ο Σάκης στην κλασσική του θέση αυτή του κιθαρίστα, ξαναφορμάρουν το σχήμα και με την προσθήκη τριών νέων μελών, Γιώργος κιθάρα, Γρηγόρης μπάσο, Λυκούργος τύμπανα και συνεχίζουν ακάθεκτοι. Εντατικές πρόβες, καινούργια τραγούδια, πολλές συναυλίες και ένας νέος δίσκος με τίτλο "Απολίθωμα Ανθρώπων" και κυκλοφορεί από την "Atlantis Records". Οι Στίγμα ’90 συνεχίζουν ακόμα και σήμερα. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι εκτός από τις πολυάριθμες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα έδωσαν και δύο συναυλίες στην Γαλλία (1992-1993). Δισκογραφικά συνεργάστηκαν με τον Γιάννη Δρόλαπα (Μουσικές Ταξιαρχίες), τον Γιώργο Στεφανάκη (Πελόμα Μποκιού) και τον Δημήτρη Δημητράκα (Panx Romana) που ήταν και παραγωγός. Σήμερα βρίσκονται στην προετοιμασία του νέου τους άλμπουμ...

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

BMW Rockers 57 (Δισκογραφία)


Όλα άρχισαν το 2007 στη Θεσσαλονίκη όταν ο Ορέστης και ο Άκης αποφάσισαν να φτιάξουν μία μπάντα με όνομα «Bmw Rockers 57». Έχοντας πολύ μεγάλη αγάπη για την rock ‘n roll μουσική θέλησαν να σπάσουν το κατεστημένο της «παραδοσιακής» σκηνής του είδους αυτού, στηριζόμενοι στα δικά τους κομμάτια με ελληνικό στίχο- και όχι αγγλικό.
Τα κομμάτια τους λοιπόν, αντλούν το θέμα τους από κοινωνικά ζητήματα, καθώς και την αγάπη. Το 2007 μάλιστα, κυκλοφόρησαν τον 1ο τους δίσκο με τίτλο «Άλλο ένα τατουάζ» που έγινε ανάρπαστο και μέχρι το Φεβρουάριο του 2013 κυκλοφόρησαν συλλεκτικό 7ιντσο βινύλιο (45 στροφών) που εμπεριέχει δύο κομμάτια το "Τα μάτια μην κλείσεις" και το "Μόνο εσένα σκέφτομαι".
Οι μουσικές τους επιρροές είναι ποικίλες όπως 50’s rock ‘n roll, αλλά και διάφορες ελληνικές μπάντες της δεκαετίας του ’80 της underground σκηνής. Έχουν παίξει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στο εξωτερικό όπως στην Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Αγρίνιο, Σύρος, Βουλγαρία, Τουρκία κ.ά.


Facebook: BMW Rockers 57

Myspacehttp://www.myspace.com/bmwrocker57


BMW Rockers 57 (7ints 2013)
Tracklist:
1. Τα Μάτια Μην Κλείνεις
2. Μόνο Εσένα

Download: 7ints


Άλλο Ένα Τατουάζ (2007)
Tracklist:
1. Tattoo
2. BMW Rocker 57
3. Γυναίκα Δήθεν
4. Bar
5. Blue Suede Shoes

Download: Άλλο Ένα Τατουάζ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ράδιο-Φονική εκπομπή 01/04/13 με συνέντευξη Metro Decay

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ράδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε Ζωντανά

Μπείτε στο Chat

Ακούστε όλη την εκπομπή και τη συνέντευξη εδώ:

Την Δευτέρα 01/04/13 τηλεφωνική συνέντευξη με τον Γιάννη Μανιάτη, ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος "Metro Decay".

                                   # Ό-Χ-Ι δεν είναι πρωταπριλιάτικο αστείο! #
Οι "Metro Decay" ξεπετάχτηκαν από τις Αθηvαϊκές συνοικίες το 1981. Οι δεκαοχτάχρονοι Γιάννης Μανιάτης και Κώστας Μάστορης επιστράτευσαν τον δεκαπεντάχρονο Αντώνη Μανιάτη, ο οποίος ήταν ο μόνος που είχε ακουμπήσει μέχρι τότε κάποιο μουσικό όργανο. Άρχισαν τις πρόβες χωρίς ποτέ να δοκιμάσουν να παίξουν διασκευές, αλλά έγραφαν τα δικά τους, με new wave επιρροές και ελληνικό στίχο. Στο γκρουπ προστέθηκε ο Γιάννης Ροδίτης που έπαιζε μπάσο και πλήκτρα. Η πρώτη εμφάνιση μπροστά στο κοινό έγινε στο "Κύτταρο" την άνοιξη του '82 και η πρώτη τους μεγάλη συναυλία ήταν το Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς, στο τριήμερο "Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ροκ" στο Σπόρτινγκ, όπου έπαιξαν σαν support στους "Birthday Party" του Nick Cave. Λίγο μετά αποχώρησε ο Ροδίτης για τους "Magic De Spell" και συνέχισαν σαν τριμελής μπάντα. Είχαν ήδη τραβήξει την προσοχή και παρά τις αντίξοες συνθήκες, απέκτησαν τη φήμη μπάντας διαρκώς εξελισσόμενης και με ασυνήθιστες ζωντανές εμφανίσεις. Έτσι ήρθε το συμβόλαιο με την "Creep Records", μία από τις πρώτες ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στη χώρα και καταφύγιο για συγκροτήματα που φλέρταραν με την σκοτεινότερη πλευρά του new wave. Το Μάρτιο του '83 ηχογράφησαν στο "Master Sound Studios" τα τραγούδια "Σκιές" και "Κειμήλια", τα οποία κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά σε ένα εφτάιντσο. Το Νοέμβριο της ίδιας χρονιά ηχογραφούν πάλι στο "Master Sound Studios" δέκα κομμάτια, τα οποία κυκλοφορούν τον επόμενο χρόνο στο lp "Υπέρβαση". Το Μάρτιο του '84 έκαναν μια αξιομνημόνευτη συναυλία στο λύκειο της Γκράβας, μαζί με τους "Villa 21", "Yell-O-Yell", "South Of No North" και "Art Of Parties". Λίγο μετά η σύνθεσή τους αλλάζει συχνά, φεύγει ο Μάστορης, πέρνούν από το γκρουπ οι μπασίστες Γιώργος Γληνέλης και Γιώργος Παλαμιώτης και ο κιθαρίστας Στέλιος Μαστρόκαλος, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος. Σταμάτησαν να εμφανίζονται ζωντανά και οι πρόβες τους γίνονταν όλο και πιό σπάνια. Σε μιά από αυτές, οι αδελφοί Μανιάτη, ο Μαστρόκαλος και ο Μάστορης, ο οποίος είχε επιστρέψει για λίγο, συνειδητοποίησαν πως το συγκρότημα είχε χάσει την αυθεντικότητα και τη φλόγα του και αποφάσισαν να δώσουν τέλος. 'Εκαναν μια προσπάθεια επανεμφάνισης το Μάρτιο του '89 με αγγλικό στίχο, στο "An Club" και μετά χάθηκαν. Στη τελευταία αυτή εμφάνισή τους η σύνθεση τους ήταν, εκτός από τους αδερφούς Μανιάτη, οι Στέλιος Μαστρόκαλος κιθάρα, Γιώργος Παλαμιώτης μπάσο και Αλέξης τύμπανα. Το '08, ύστερα από μιά αποτυχημένη προσπάθεια επανένωσης τους για μια συναυλία, αποφάσισαν την οριστική διάλυσή τους. Το '95 η "FM Records", σε συνεργασία με την "Creep Records" που είχε κλείσει το '87, κυκλοφορεί τη συλλογή "Return Of The Creeps-The Singles", με όλα τα εφτάιντσα που είχε βγάλει και εμπεριέχεται αυτό των "Metro Decay". Την ίδια χρονιά, από την "FM Records" επανεκδίδεται και ο δίσκος τους σε lp και cd. Κομμάτια τους κατά καιρούς μπήκαν και σε πολλές άλλες συλλογές. Το '09 η ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία "Ειρκτή", επανακυκλοφορεί το εφτάιντσό τους και το '10 το δίσκο τους, ο οποίος συνοδευόταν με το εφτάιντσο "Brand New Day", κομμάτι ακυκλοφόρητο, που είχε γραφτεί το '86 στο "Blue Moon Studio", την εποχή που μπάσο έπαιζε ο Γληνέλης και κιθάρα ο Μαστρόκαλος. Το '11 ο Κώστας Μάστορης γράφει το κομμάτι "No Asylum Here" για τους τίτλους του ντοκιμαντέρ "Εδώ Δεν Υπάρχει 'Άσυλο", το οποίο αναβιώνει την ανεξάρτητη μουσική σκηνή της δεκαετίας του '80 στην Αθήνα.