Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 11/02/13)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Δευτέρα 20:00 - 22:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε Ζωντανά

Μπείτε στο Chat

Την Δευτέρα 11/02/13 τηλεφωνική συνέντευξη με τον Πέτρο "Van Ripper".
Ο Πέτρος "Van Ripper" ξεκίνησε να φτιάχνει κομμάτια στην Αθήνα, μαζί με τον Γερμανό φίλο του τον Όλαφ (μια μικρή παράφραση του επωνύμου του αποτελεί και το όνομα του γκρουπ). Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τους album και πριν μπούνε στο στούντιο ο Όλαφ πήρε μετάθεση και γύρισε στη πατρίδα του. Έτσι η πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια με τίτλο "Black Earth" πήρε σάρκα και οστά με άλλα μέλη και τελικά κυκλοφόρησε το 2009 από το δικό του label "Keka Records". Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία-συνεργασία με τον κιθαρίστα Γιάννη Στεργίου που ανέλαβε να δουλέψει τα κομμάτια (ενορχήστρωση, programming, mixing). Ο Γιάννης έχει ήδη ένα γκρουπ, τους "Phase Reverse", που παίζουν αγγλόφωνο metal. Απ’ αυτό το σχήμα, ο ντράμερ Αλέξανδρος Αλεξίου και ο μπασίστας Τάσος Ιωαννίδης που έπαιζαν πριν με Όναρ και Έλιτρον, πλαισιώσανε τη τετράδα. Το 2011 κυκλοφορεί η δεύτερη δουλειά τους με τίτλο "Η Σκύλλα". Ο Πέτρος γράφει στίχους και μουσική. Η κλασσική μουσική παιδεία του έχει επηρεάσει και τις ενορχηστρώσεις των albums. Ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα μουσικών επιλογών, πρωτότυπων ενορχηστρώσεων και ακουσμάτων που καταπλήσσει τον ακροατή με την αφαιρετική αλλά καυστική πολλές φορές στιχομυθία του Πέτρου Van Ripper. Πριν προλάβει να καταλαγιάσει ο απόηχος της “Σκύλλας”, χτυπάνε για τρίτη φορά στα τέλη του '12 με ολοκαίνουρια δουλειά που ακούει στο όνομα “Laetentur Coeli”. Τέλος ο Πέτρος είναι από τους λίγους που δεν έχει υπογράψει παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών του στην ΑΕΠΙ.

Facebook:https://www.facebook.com/petros.vanripper

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Υστερεκτομή της Barbie - (live studio '07-'12)


To μουσικό project "Υστερεκτομή της Barbie" (Barbie’s hysterectomy), αποτελεί απλά την προέκταση της φιλίας 5 γιατρών χωρίς δίπλωμα, που διέπονται από επαγγελματική ζέση για τη μουσική ενώ ασκούν τα χειρουργικά τους καθήκοντα από χόμπι.  Όταν δεν ονειρεύεται, εμφανίζεται ως μια καλλιτεχνική ομάδα δράσης που επιλέγει κατά περίσταση εκείνους τους εκφραστικούς δρόμους που θεωρεί πιο ελεύθερους για τις καλλιτεχνικές προτεραιότητες που θέτει. Με σημαντική συναυλιακή δράση από το 1997 με το όνομα «Συμπληγάδες μέρες» και ως «Περιστρεφόμενος Νόρμαν» από το 2004-2007, (ενδεικτικά αναφέρονται οι εμφανίσεις: London Astoria & Lutons Charlie Browns 1998, AN Club Battle of the bands 1997, Camel Club, Mad for Bands contest 2006, Μικρό Μουσικό Θέατρο, στον Αέρα κ.α.). Το συγκρότημα ντύνει τα κομμάτια του με ελληνικό στίχο.


Facebookhttps://www.facebook.com/barbieshysterectomy

Myspacewww.myspace.com/barbieshysterectomy


Tracklist:
1. If you love me fuck me, If you hate me fuck you
2. Hobo
3. Carrions on my patio
4. Every man
5. Venezuela (Hugo Chavez)
6. Under horses' hooves
7. Missing
8. Rave on
9. A poem is a city (C.Bukowski)

Download: Υστερεκτομή της Barbie