Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Fly By Wire - X-isosi (2012)

Οι "Fly By Wire" είναι ένα συγκρότημα από Αθήνα που παίζει rapcore-nu metal με ελληνικό στίχο.

Μετά το καλοκαίρι του 2009, o Phoenix (vocals, rap) αποφάσισε να δημιουργήσει μια ελληνόφωνη μπάντα με στοιχεία rap , alternative rock και nu metal... Τον αρχικό πυρήνα της μπάντας που συγκρότησε, αποτέλεσαν ο Dj Technician (turntables, samples), με τον οποίο ήταν πρώην μέλη του hip-hop group Στοιχειά, ο Bill (drums) και ο Chris (bass guitar) που παλιότερα συμμετείχαν στο rapcore group «X-Βαβυλώνα». Όλοι μαζί είχαν ξαναβρεθεί μουσικά και σε μία ακόμα μπάντα, τους «Supernova». Έτσι ξεκίνησαν οι FlyΒyWire (FBYW), η σύνθεση τους μεγάλωσε τον Νοέμβριο του 2009 με την προσθήκη του G-Kid (guitar) και ολοκληρώθηκε με τον ερχομό του theShadow (guitar) πρώην κιθαρίστας των Definite-X τον Ιούλιο του 2010.

Το πρώτο τους ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο "X-isosi" κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 ανεξάρτητα από το μουσικό label Ixotron Spinners με 8 κομμάτια, intro, outro και κάποια interludes. .


Myspace:http://www.myspace.com/fbyw

Facebook:http://www.facebook.com/fbywband


Site:http://flybywire.gr/


Tracklist:
1. Intro
2. Hardcore
3. Brainiac
4. Λένε
5. Timeless
6. Μη αναστρέψιμος
7. Κάθε στόμα
8. Great – X lude
9. X-isosi
10. Κάθετος ορίζοντας (remake)
11. Δεδομένα
12. Το άγγιγμα του Μίδα
13. Outro


Download: X-isosi

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

Los Pasados - Demo (2012)

Οι "Los Pasados" είναι μια μπάντα που ξεκίνησε στις Σέρρες περίπου τον Νοέμβριο του 2010 από μια παρέα φοιτητών με λίγο πολύ κοινά ακούσματα και απόψεις. Η μπάντα μέχρι στιγμής έχει κυκλοφορήσει ένα demo με 4 κομμάτια το οποίο και μοιράστηκε ελεύθερα χέρι με χέρι σε διάφορα lives....

πληροφορίες από rockap.gr

Με τέτοιο όνομα σίγουρα δεν σκέφτεται κάποιος ότι οι Los Pasados είναι ελληνική band. Και αφού κρατάς στα χέρια σου το demo περιμένεις από το εξώφυλλο να ακούσεις μια neo-crust μπάντα… Και όμως… Οι Σερραίοι Los Pasados παίζουν hardcore/punk και μάλιστα ιδιαίτερα μελωδικό. Πολλές επιρροές από την ελληνική hardcore/punk σκηνή και ιδιαίτεροι στίχοι με κοινωνικό περιεχόμενο.

Το demo περιέχει 4 τραγούδια μικρά σε διάρκεια, «πιασάρικα» και με ιδιαίτερο θα έλεγα μουσικό προσανατολισμό, εξαιτίας των πολλών leads. Αρκετά ξεσπάσματα, χωρίς γλυκανάλατες μελωδίες, δυνατή χύμα-live παραγωγή, ότι πρέπει για τη φάση των Los Pasados και ένα όμορφο εξώφυλλο! 100% DIY release.


Facebook: Los Pasados


Tracklist:
1. Απρόσωπα Θηρία
2. Ψυχρή Ζωή
3. Κοινωνικός Κανιβαλισμός
4. Μια Ιστορία

Download: los pasados