Παρασκευή, 8 Ιουνίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 08/06/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 08/06 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Νίκος Τρυψάνης
, μπασίστας, πληκτράς και σαξοφωνίστας του συγκροτήματος Υπόγεια Τροχιά.


Οι "Υπόγεια Τροχιά" ξεκίνησαν το 1984 από την Πτολεμαϊδα. Τα μέλη του γκρουπ ήταν Σάκης Τσιγγένης φωνή και μπάσο, Κώστας Νικολαίδης τύμπανα και Νίκος Τρυψάνης πλήκτρα. Στη θέση του κιθαρίστα πέρασαν οι Χάρης Γάγας (ex "Planet Earth"), Μηνάς Γκίνος (ex "Planet Earth") και ο Δημήτρης Πλάκας, ο οποίος έμεινε μέχρι το '93. Αργότερα προστέθηκε στα πλήκτρα ο Σταύρος Τσιγγένης. Δώσαν πολλές συναυλίες, οι περισσότερες στην Πτολεμαϊδα, αλλά και στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Μπορντό Γαλλίας κ.α. Η πρώτη τους κυκλοφορία ήταν μια κασέτα, με τίτλο το όνομά τους, το '88.

Το '90 κυκλοφόρησε σε λίγα αντίτυπα ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο "Υπόγεια Τροχιά" από τη "Nate Starkman & Son". Το '94 ο δίσκος αυτός επανακυκλοφόρησε μαζί με ένθετο, από τη "Wipe Out". Στην ίδια εταιρεία κυκλοφορούν και τα επόμενα cd τους. Το '95 το "Σημάδια Των Καιρών" και το '98 το "Και Πάλι Εμείς".

Το '97 κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες δουλειές τους σε ένα cd με τίτλο "Υπόγεια Τροχιά & Σημάδια Των Καιρών". Συμμετείχαν το '91 στη βιντεοκασέτα συλλογή του ελληνικού rock "The Opticoacousthc Bomb" της "Fifth Dimmension Records" από το Κιάτο.

Το '94 συμμετείχαν στις συλλογές "Μαγικό Βοτάνι" και "Κάτω Από Τον Πορφυρό 'Ηλιο", η οποία είχε συγκροτήματα από την Πτολεμαϊδα και κυκλοφόρησε από συνεργασία των ραδιοεκπομπών "Κλινοσκεπάσματα" και "Φάκελοι Ροκ". Επίσης συμμετείχαν στις συλλογές "Underground 97" και "Underground 98".

Δεν υπάρχουν σχόλια: