Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου! (Ραδιο-Φονική εκπομπή 06/04/12)

Η επιστροφή της ΕΛληνόφωνης Ανεξάρτητης Σκηνής με την Ραδιο-Φονική
εκπομπή που ακούει στο όνομα   ΕΛ.Α.Σ. Το Μεγαλείο Σου!

Κάθε Παρασκευή 17:00 - 19:00 (εκτός απροόπτου!) από την Πάτρα και τη διαδικτυακή συχνότητα του Β.Λ.Ε.ΠΟ. (Βήμα Λόγου Επικοινωνίας ΠΟλιτισμού).

Ακούστε ΖΩΝΤΑΝΑ! <------

Την Παρασκευή 06/04 τηλεφωνικός καλεσμένος ο Βίκτωρ Μοσχόπουλος, front man του συγκροτήματος Πίσσα Και Πούπουλα.

Ο Βίκτωρ Μοσχόπουλος ήταν ιδρυτικό μέλος και front man του ελληνόφωνου punk rock συγκροτήματος "Πίσσα Και Πούπουλα". Κατα καιρούς αναλάμβανε και τα καθήκοντα του μπασίστα.
Τον χειμώνα του 1987 στην Κάτω Τούμπα της Θεσσαλονίκης, τρεις μαθητές λυκείου, ο Κώστας κιθάρα, ο Πέτρος τύμπανα και ο Βίκτωρ μπάσο και φωνή, δημιούργησαν το punk rock σχήμα "Τα Παιδιά Της Τερηδόνας", που μετονομάστηκαν σε "Πίσσα Και Πούπουλα. Ηχογράφησαν το '88 ένα demo και αργότερα ένα σιγκλάκι που δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Σε αυτό το διάστημα, ανέλαβε τα καθήκοντα του μπασίστα, ο Βασίλης Ρ. και για κάποιο διάστημα έπαιξε μαζί τους δεύτερη κιθάρα ο Βαγγέλης. Το καλοκαίρι του '92, αποχώρησε ο Πέτρος και τον αντικατέστησε ο 'Ηλιος. Τον ίδιο χειμώνα, ηχογραφούν τον πρώτο και μοναδικό τους δίσκο στο στούντιο "Αγροτικον", ο οποίος κυκλοφορεί το '93 από την "Wipe Out" και περιείχε έντεκα κομμάτια. Το '94 ο 'Ηλιος αποχωρεί και μετά από ένα σύντομο πέρασμα του Γιάννη από τα τύμπανα, τελικά τη θέση παίρνει ο Βασίλης Τ. Το '95 παίζουνε το τελευταίο τους live και διαλύονται. Ακολούθησε ένα live εφτάιντσο με τρία κομμάτια από την "Tsalapetinos Productions" που διανεμήθηκε δωρεάν με το fanzine "Χωρίς Κανόνα".
Μετά τη διάλυσή τους, ο κιθαρίστας τους Κώστας Παντέλης έπαιξε στους "Ziggy Was", για κάποια περίοδο στα "Ξύλινα σπαθιά" και αργότερα στους "Sancho 003". Ο τραγουδιστής τους Βίκτωρ έπαιξε στους "Vιδα" και "Δόκτωρ Δρακατόρ".

5 σχόλια:

tapes gone loose είπε...

Γεια σου Αντρεα. Υπαρχει περιπτωση να ανεβασεις καπου τη σημερινη εκπομπη με τον Βικτωρα; Ξεκινησα να τη γαφω, αλλα καπου πανω στο 10' που μιλουσατε οι δυο σας επεσε το δικτυο & εχασα εντελως την υπολοιπη συζητηση... Ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση.

seidis είπε...

Γειά σου φίλε. Όλες οι συνεντεύξεις ηχογραφούνται. Λογικά θα ανέβουν και στο site της εκπομπής στο κομμάτι "αρχείο εκπομπών". Κάποια στιγμή όμως θα τις ανεβάσω και στο youtube...

tapes gone loose είπε...

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. Εαν αποφασισεις οτι σ'ενδιαφερει να την κανεις trade, μου λες - θα σου στειλω & email σχετικα. Το λεω αυτο γιατι η "πολυχρονη εμπειρια μου" (lol...) λεει οτι πολλα προγραμματιζονται, λιγα πραγματοποιουνται - ακομη περιμενουμε την συνεντευξη Αρχη Του Τελους στο indieground προ ενος (;) χρονου ν'ανεβει, π.χ., & δε νομιζω να ειναι επειδη μου διεφυγε το link. Απλα πολλα πραγματα ξεχνουντιαι :).

seidis είπε...

χαχαχα Στο site του σταθμού θα ανεβαίνουν σίγουρα αλλά λίγο πιο μετά. Απλά εγώ την παίρνω όλη την εκπομπή και είναι πολλά mb για να την ανεβάσω κάπου... Και δεν έχω κάποιο πρόγραμμα που να κόβει για να την μόνταρα άμεσα!

seidis είπε...

Εδώ είναι όλη η εκπομπή:

http://vlepo.org/audio-archive/oi-pissa-kai-poypoyla-stin-ekpompi-tis-ellinofonis-aneksartitis-skinis-elas