Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Joker - Σκάνδαλο (1997)

πληροφορίες από rockway.gr

Ολοι γνωρίζουν τους "JOKER" από το κλασικό πια "Πάρε με Μακριά" που κυκλοφόρησε ως σινγκλ το Νοέμβριο του 1996 (το άλμπουμ "Σκάνδαλο" ακολούθησε τον Μάρτιο του 1997). Οι JOKER όμως ξεκίνησαν ουσιαστικά από παιδιά, το 1988 (!) Jokers ήταν τότε με Αγγλικό στίχο και έπαιζαν hard rock με αναγεννησιακές μελωδίες εδώ κι εκεί (εξ ου και το όνομα JOKER) και progressive στοιχεία. Η αγάπη για το Metal υπήρχε από τότε, και μάλιστα: οι πρώιμοι JOKER Τα έχουν γράψει και μερικά απ τα πρώτα thrash κομμάτια στην Ελλάδα!

«Το "Revel in Heaven" μάλιστα, (σ.σ. ένα παλιό τους thrash κομμάτι), το είχαμε παίξει και τότε, πιτσιρίκια, που είχαμε ανοίξει για τον Σιδηρόπουλο!», θυμάται η κεντρική φιγούρα των JOKER, ο Νάσος Καββαθάς.

Μια απ τις πρώτες σημαντικές εμφανίσεις των JOKER ήταν σίγουρα τότε που παίξανε support στη συναυλία του Παύλου Σιδηρόπουλου στο γήπεδο της Προοδευτικής, στον Κορυδαλλό, 12 Σεπτεμβρίου του 1988,). Οι πρώτοι JOKER ήταν: κιθάρα, φωνή Νάσος Καββαθάς, μπάσο Ηλίας Τσουτσούλης και ο Γιάννης (Γιάγκος) Μπαρμπάτης στα ντραμς. Σύντομα προστέθηκε ο Γιάννης Αυγέρης το 1991 σαν lead κιθάρα.

Όταν ο Τσουτσούλης έφυγε για σπουδές στο εξωτερικό η πρώτη συγκροτημένη ομάδα των JOKER, τότε, ήταν: Νάσος Καββαθάς -μπάσο/φωνή, Γιάννης Αυγέρης-κιθάρα και Γιάγκος Μπαρμπάτης -τύμπανα. Αυτή η πρώτη σύνθεση έπαιζε με Αγγλικό στίχο, έκανε μεγάλη προεργασία για το τι έμελλε να γίνει, ενώ έκανε πολύ λίγες συναυλίες (1988-1993).

Από τον Ιανουάριο του ’95, μέχρι τον Ιούνιο – Ιούλιο του ’98 οι JOKER είναι: Νάσος Καββαθάς -φωνή, Κυπριανός –μπάσο, Μάνος Μανουσέλης – κιθάρα και Βαγγέλης Παπαχριστόπουλος –τύμπανα. (Τον 1ο χρόνο εμφανίζονταν υπό το όνομα "Μάσκα"). Είναι το σχήμα των JOKER που ηχογράφησε το "Πάρε Με Μακριά", (σύνθεση των Νάσος/Κυπριανός) και το άλμπουμ "Σκάνδαλο" και μπήκαν και σε κανα-δυο συλλογές της Warner εκείνη την περίοδο. Το "Πάρε με Μακριά" είναι και το πιο αναγνωρίσιμο τραγούδι των JOKER, τραγούδι ‘γενικής αποδοχής΄που παίζεται ασταμάτητα στα ραδιόφωνα απ’ την εποχή που πρωτοκυκλοφόρησε. Το συγκρότημα εκείνη την εποχή έδινε τουλάχιστον 150 συναυλίες τον χρόνο. Όπως και στις μέρες μας.

Tracklist:
1. Έλα
2. Για σένα
3. Σκάνδαλο
4. Πάρε με μακρυά
5. Της νύχτας η φωτιά
6. Μη ζητάς πολλά
7. Μαύρα μάτια
8. Μια στιγμή
9. Ξένοι
10. Καμιά φορά
11. Φτάνει πια

Download:Joker - Σκάνδαλο

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ πολύ για το upload...
Rock on...
\m/