Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Apud Exilium - Δάλογος Σε α' Πρόσωπο (2009)

Το συγκρότημα "Apud Exilium" είναι από Πάτρα και κινείται στον d.i.y. χώρο. Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της demo με τίτλο "Δάλογος Σε α' Πρόσωπο" με αγγλικό και ελληνικό στίχο. Παίζουν μελωδικό μέταλ/ροκ κατά βάση, με κάποιες πολύ ωραίες μελωδίες ανα σημεία και Progressive στοιχεία.


Myspace:
http://www.myspace.com/apudexilium


Tracklist:
Dreams Behind Hopes
Embracing Illusions
Empty Spaces
Stronger By Tonight
Ακριβά Αισθήματα
Δάκρυα Πειθαρχίας
Δάλογος Σε α' Πρόσωπο
Εσωστρέφεια
Θέατρο
Κάτι Μου Θυμίζεις
Κλείστηκες Στο Όνειρο
Συνύπαρξη Στην Αγανάκτηση
Ταξίδι

Download:Δάλογος Σε α' Πρόσωπο

Anoptron - Δισκογραφία

Οι ανεξάρτητες προσωπικές δουλειές του Θοδωρή Ηλιακόπουλου (βασικού συνθέτη, στιχουργού, τραγουδιστή, ντράμμερ των Γενιά Του Χάους) στο project του που ονομάζει Anoptron. Το 2010 κυκλοφόρησε διαδικτυακά η πρώτη του δουλειά με τίτλο "Ναυτίλος". Το 2011 ακολουθώντας το ίδιο μοτίβο κυκλοφορέι το "Ecce Homo". Το είδος της μουσικής είναι Industrial... "Όταν προ 15ετιάς ο Θ. Ηλιακόπουλoς, σε μία από τις συνεντεύξεις της (διαλυμένης τότε) Γενιάς του Χάους, θα δήλωνε ότι βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα την industrial σκηνή, θα ήταν πολύ πιθανόν ότι ούτε ο ίδιος δεν θα φανταζόταν (πόσο μάλλον εμείς) ότι εν έτει 2010 θα κυκλοφορούσε την πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά πάνω σε αυτό το στυλ και θα ακολουθούσε και συνέχεια. Η μουσική κατεύθυνση βέβαια δεν έχει (άμεση) σχέση με punk όπως ίσως θα περίμενε κάποιος, αλλά με μινιμαλιστικό industrial/ebm. Θα έλεγα ότι θυμίζει μπάντες όπως οι Clock DVA, :W:umpscut, Front 242, Front Line Assembly κλπ." Λόγια του φίλου Παναγιώτη από 20thcenturyjunks.blogspot.com που δανείστηκα για την περιγραφή.


Myspace:
http://www.myspace.com/anoptron


Ecce Homo (2011)

Tracklist:
1. Part 1
2. Part 2
3. Part 3
4. Part 4
5. Part 5
6. Part 6
7. Part 7

Download:Ecce Homo


Ναυτίλος (2010)

Tracklist:
1. Αμνησία
2. Κίρκη
3. Κώμα
4. Δρόμος
5. Αίθουσα
6. Όμικρον
7. Επτά θάλασσες, Επτά ουρανοί
8. Όραμα
9. Φώς
10. Κλειδιά
11. Σιωπή
12. Βυθός
13. Ναύτιλος
14. Άπειρον

Download:Ναυτίλος

Διαφυγόν Κέρδος

Το ερασιτεχνικό κουϊντέτο μουσικής δωματίου, "Διαφυγόν Κέρδος", γεννήθηκε στο προαύλιο της Βαρβακείου Π.Σ. το 1978. Η μαμά του και ο μπαμπάς του το εγκατέλειψαν νωρίς, με αποτέλεσμα η βάπτισή του να γίνει ύστερα από 8 ολόκληρα χρόνια (1986). Χάρη στο ενδιαφέρον των ΜΜΕ για καθετί ποιοτικό, αλλά και στην έλλειψη ικανοποιητικού αριθμού κουμπάρων, το Δ.Κ. καταφέρνει ως σήμερα να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Όμως η σταθερή στήριξη από την πολυεθνική εταιρεία Ekfygon Perdos Productions καθώς και από το εντευκτήριον, "Το Πικέ", καταδίκασαν το γκρουπίδιο αυτό σε συνεχή ύπαρξη. Ο πρώτος τους LP δίσκος, με γενικό τίτλο "Εκφεύγω γιατί πέρδομαι", αναμένεται να κυκλοφορήσει την αμέσως επόμενη 20ετία.

Το ρεπερτόριο περιέχει διασκευές που διατρέχουν όλο το φάσμα του rock'n'roll από τα '60s έως σήμερα και πρωτότυπες συνθέσεις με ελληνικό στίχο. Ζωντανές εμφανίσεις του γκρουπ έχουν γίνει σε γνωστά live club (AFTER DARK, GAGARIN, LAZY, ΑΝ, MISSION, PIQUE, JAZZ, RITZ, MIKE'S IRISH BAR, RODEΟ, ΜΙΚΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ) καθώς και σε ανοιχτές συναυλίες (Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου, FIX Πατησίων, Πλατεία Αμαρουσίου, Ανοικτό Θέατρο Άλσους Βεϊκου, κλπ.)

Το σχήμα απαρτίζουν οι: Ν.Π. (πολλές φωνές), Γ.Π. (κιθάρες, πλήκτρα, φωνές), Θ.Π. (τύμπανα, συνοπτικές διαδικασίες), Ν.Τ. (κιθάρες, φωνές), I.K. (μπάσσο).


Site: http://www.diafygonkerdos.gr/

Μyspace: http://www.myspace.com/diafygonkerdos


Είναι Δύσκολο Το Εύκολο Κέρδος (2005/single)

Tracklist:
1. Είναι Δύσκολο Το Εύκολο Κέρδος


Ο Λύκος (1995/single)

Tracklist:
1. Ο Λύκος


Bonus

1. Police car
Νοέμβρης 2001, ηχογράφηση πρόβας, διασκευή σε κομμάτι των Deviants.

2. Teenage head
Νοέμβρης 2001, ηχογράφηση πρόβας, διασκευή σε κομμάτι των Flamin' Groovies.

3. I had too much to dream last night
Νοέμβρης 2002, ηχογράφηση πρόβας, διασκευή σε κομμάτι των Electric Prunes

4. Goo Goo Muck
Οκτώβρης 2003, live στο Mike's Irish Bar, διασκευή σε old times classic κατά Cramps.

5. Natural fact
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Mooney Suzuki.

6. I'm five years ahead of my time
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Third Bardo.

7. The side I'll never show
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Dream Syndicate.

8. Love has no time
Σεπτέμβρης 2006, demo, διασκευή σε κομμάτι των Miracle Workers.

Download:Διαφυγόν Κέρδος

Οι Άθλιοι του Ούγκο - επ – ωπ! Hip hop (2009)

Το συγκρότημα "Οι Άθλιοι του Ούγκο" είναι ένα σχήμα που πειραματίζεται με διάφορα είδη μουσικής με κεντρικό στοιχείο τον χιουμοριστικό στίχο παντρεμένο με ζωντανά παιξίματα όλων των ειδών μουσικής, funk, rock, ethnic , hiphop , απο 4/4 ως και 9/8. Ο τίτλος της πρώτης δισκογραφικής τους δουλειάς είναι “επ – ωπ! Hip hop” η οποία κυκλοφόρησε το 2009. Δυνατά, ζωντανά παιξίματα και έξυπνες ενορχηστρώσεις με ποικιλία ρυθμών και θεματολογία που στηρίζεται στη διακωμώδηση της νεοελληνικής πραγματικότητας συνθέτουν το cd αυτό. Τα μέλη είναι Ούγκο Βάρβογλης (Φωνή,Σαξόφωνο), Βύρων Τσουράπης (Φωνή,Μπάσο), Γιώργος Τσουράπης (Φωνή,Κιθάρα), Κώστας Περόγλου (Φωνή,Τύμπανα).


Site: http://www.hugo.gr

Myspace: http://www.myspace.com/oiathlioitouhugo


Tracklist:
1. Το παπί
2. Αχ Μαρία
3. Πίνω μπύρες
4. Jazz
5. Στο ίδρυμα
6. Το περίπτερο
7. Ο Γκατζετάκιας
8. Νόμπελ σουβλακιού
9. Όσο και να ελπίζεις
10. Βαριέμαι
11. Shit hi and look around

Download:επ – ωπ! Hip hop

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Fundracar - Πλακώσου (2011)

Το συγκρότημα "Fundracar" είναι μια 8-μελής πολυπολιτισμική reggae κολεκτίβα σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funky αισθητική. Στίχοι που περιγράφουν καταστάσεις με μια σουρεαλιστική προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας. Δημιουργήθηκαν το 2007 στην Αθηνά και ήδη έχουν παίξει δίπλα σε μεγάλα ονόματα της διεθνούς reggae σκηνής όπως οι Groundation, Alpha Blondy, Capleton, Gentleman, Dub Incorporation, κ.α.

Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι “μαύρης μουσικής κουλτούρας” (reggae - dub – funky) και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, σου αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτυ για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο single (Andromeda- 2008, Kali Kali- 2010), ενώ το πολυ-αναμενόμενο album τους mε τίτλο "Πλακώσου" κυκλοφόρήσε το καλοκαίρι του 2011 από τη Renegade Records.


Myspace: http://www.myspace.com/fundracar2007

Site: http://fundracar.com/


Tracklist:
1. Χαμηλώνει ο φωτισμός
2. Της γης τα τέρατα
3. Όλοι τα ίδια λένα
4. Πολλές φορές
5. Ανδρομέδα
6. Kali Kali ft KOMLAN [DUB INC]
7. ΑΧΑΟΥ
8. Αμανιτας
9. Party
10. Το ξέρω θέλεις κι εσύ
11. OBI-WAN KENOBI
12. Μπάτσοι & ναρκωτικά ft MOCA JUNIORS & SADACORE [FLOWJOB]
13. Άνθρωπε

Download:Πλακώσου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Van Ripper - Δισκογραφία

Ο Πέτρος "Van Ripper" ξεκίνησε να φτιάχνει κομμάτια στην Αθήνα, μαζί με τον Γερμανό φίλο του τον Όλαφ (μια μικρή παράφραση του επωνύμου του αποτελεί και το όνομα του γκρουπ). Λίγο μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τους album και πριν μπούνε στο στούντιο ο Όλαφ πήρε μετάθεση και γύρισε στη πατρίδα του. Έτσι η πρώτη του δισκογραφική προσπάθεια με τίτλο "Black Earth" πήρε σάρκα και οστά με άλλα μέλη και τελικά κυκλοφόρησε το 2009 από το δικό του label "Keka Records". Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία-συνεργασία με τον κιθαρίστα Γιάννη Στεργίου που ανέλαβε να δουλέψει τα κομμάτια (ενορχήστρωση, programming, mixing). Ο Γιάννης έχει ήδη ένα γκρουπ, τους "Phase Reverse", που παίζουν αγγλόφωνο metal. Απ’ αυτό το σχήμα, ο ντράμερ Αλέξανδρος Αλεξίου και ο μπασίστας Τάσος Ιωαννίδης που έπαιζαν πριν με Όναρ και Έλιτρον, πλαισιώσανε τη τετράδα. Το 2011 κυκλοφορεί η δεύτερη δουλειά τους με τίτλο "Η Σκύλλα". Ο Πέτρος γράφει στίχους και μουσική. Η κλασσική μουσική παιδεία του έχει επηρεάσει και τις ενορχηστρώσεις των albums. Ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα μουσικών επιλογών, προτότυπων ενορχηστώσεων και ακουσμάτων που καταπλήσσει τον ακροατή με την αφαιρετική αλλά καυστική πολλές φορές στιχομυθία του Πέτρου Van Ripper. Έχει σχεδόν έτοιμο τον τρίτο δίσκο και πάει για τον τέταρτο! Τέλος είναι από τους λίγους που δεν έχει υπογράψει παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων των τραγουδιών του στην ΑΕΠΙ.


Mail: petrosvanripper@gmail.com

Myspace: http://www.myspace.com/vanrippermusic

Facebook: Petros Van Ripper


Η Σκύλλα (2011)

Tracklist:
1.  Η σκύλα
2.  Ο ιδαλγός (ΠΔ=Β)
3. Το τέλος
4. Το υποχείριο
5.  Το τίποτα
6.  Το θρόϊσμα
7. Francesco Giovanni di PietroBernardrone (Σπουργιτάκι)
8. Η μπαλάντα του άνεργου

Download:Η Σκύλλα


Black Earth (2009)

Tracklist:
1. Ιδανική Θλίψη
2. Black Earth
3. Το Μπρίκι
4. Ο Βολεμένος
5. Μου'χεις Σπάσει
6. Το Λάθος
7. Τ'άστρα Τ'ουρανού
8. Τα Πάντα Καθημερινά

Download:Black Earth

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Μωρά Στη Φωτιά - Δισκογραφία


Το συγκρότημα "Μωρά Στη Φωτιά" σχηματίστηκε αρχικά το 1985 στη Βέροια με ονομασία "Τεμπέληδες Της Εύφορης Κοιλάδας". Το 1986 αλλάζουν το όνομά τους σε "Λεγεώνα Των Ξένων", ενώ το 1987 παίρνουν το οριστικό τους όνομα και κυκλοφορούν τον πρώτο τους ομόνυμο δίσκο. Το 1999 κυκλοφορύν το δεύτερο δίσκο τους με τίτλο "Θεατρίνοι" και το 2005 κυκλοφορεί ο δίσκος "Στο Δρόμο". Τον Νοέμβριο του 2008 κυκλοφορεί το διπλό live cd και διπλό live dvd "20 Χρόνια Μωρά Στη Φωτιά".Την ίδια χρονιά ξεκινούν και οι ηχογραφήσεις του νέου δίσκου, ο οποίος θα κυκλοφορήσει τελικα τον Φλεβάρη του 2011 με τίτλο "Cougar Baby - Smoking Rabbit".


Site:
http://www.morastifotia.gr


Cougar Baby - Smoking Rabbit (2011)

Tracklist:
1. Μοιραίο Καραβάνι
2. Τα Ραδιόφωνα
3. Το Τελευταίο S.O.S.
4. Χλομή Φωτιά
5. Smoking Rabbit
6. Βρώμικα Λεφτά
7. Cougar Baby
8. Το Μαγικό Πουλί

Download:Cougar Baby - Smoking Rabbit


20 Χρόνια - Ζωντανή Ηχογράφηση Στο Κύτταρο (2008)

CD1
Tracklist:
1. Γκρίζο Backround
2. Πόσο Κοντά Είναι Η Ασία
3. Ταξίδι
4. Ο Άνθρωπος Ελέφαντας
5. Ηρωίνη
6. Εμβατήριο Πένθιμο Και Κατακόρυφο
7. Κάτω Στην Πόλη
8. Αδέλφια Στην Κόλαση
9. Αποτυχημένο Παιδί
10. Ο Χαμαιλέων
11. Βαβυλωνία
12. Σαλονίκη (μόνος σου ξανά)

CD2
Tracklist:
1. Το Παιχνίδι
2. Παυσίπονο
3. Στο Δρόμο
4. Θεατρίνοι Μ.Α.
5. Funk Πάθη
6. Υποσχέσεις
7. Μανιφέστο
8. Αδρεναλίνη
9. Η Φωλιά Του Κούκου
10. Γυναίκα
11. Πήδα Προτού Κοιτάξεις
12. Σκυλίσια Μέρα

Download:20 Χρόνια


Στο Δρόμο (2005)

Tracklist:
1. Αδρεναλίνη
2. Πήδα προτού να κοιτάξεις
3. Στο δρόμο
4. Πόσο κοντά είναι η Ασία;
5. Δον Κιχώτες
6. Γκρίζο Background
7. Τα Είδωλα
8. Το ταξίδι
9. Τατουάζ
10. Χάρτινα λουλούδια
11. Αποτυχημένο παιδί

Download:Στο Δρόμο


Θεατρίνοι (1999)

Tracklist:
1. Διλήμματα
2. Γυναίκα
3. Άνθρωπος ελέφαντας
4. Μόνος σου ξανά
5. Θεατρίνοι Μ.Α.
6. Βαβυλωνία
7. Ο χαμαιλέων
8. Η φωλιά του κούκου
9. Εμβατήριο πένθιμο και κατακόρυφο
10. Funk πάθη
11. Ανδρείκελα
12. Ο ηλεκτρονικός άνθρωπος ελέφαντας

Download
:Θεατρίνοι


Μωρά Στη Φωτιά (1989)
Tracklist:
1. Κάτω στην πόλη
2. Σκυλίσια μέρα
3. Αδέλφια στην κόλαση
4. Ηρωίνη
5. Το παυσίπονο
6. Μανιφέστο
7. Υποσχέσεις
8. Το παιχνίδι
9. Third Uncle (Brian Eno)

Download:Μωρά Στη Φωτιά

Kalinka - Σπιτικές Κασσέτες (2011)

Η ιδέα των "Kalinka" ξεκίνησε το 2007, όταν 2 φίλοι αποφάσισαν να γράψουν μαζί κάποια τραγούδια σε ελληνικό στίχο χωρίς περιορισμούς στη μουσική τους.
Επειτα από μια μακρά περίοδο αναζήτησης συνεργατών, δημιούργησαν ενα 6μελές rock σχήμα με το οποίο πραγματοποίησαν συναυλίες και συμμετείχαν σε φεστιβαλ κατα τη διαρκεια του 2008 και 2009 ενω παράλληλα συνέθεταν νέα κομμάτια. Η εμπειρία που απέκτησαν σε αυτο το διάστημα τους οδήγησε στην αναζήτηση νέας ταυτότητας για τον ήχο τους, αντλώντας τις επιρροές τους από την σύγχρονη μουσική αλλά και την παράδοση...

Το 2010 κυκλοφορούν διαδυκτιακά το πρώτο τους EP με τίτλο "Σπιτικές Κασσέτες", το οποίο αντιπροσωπεύει την πρώτη τους συνθετική προσπάθεια, ενώ αυτό τον καιρό ηχογραφούν την πιο πρόσφατη δουλειά τους, στοχεύοντας στην κυκλοφορία ενος ολοκληρωμένου δίσκου μέσα στο 2011.


Myspace:
http://www.myspace.com/kalinkatheband


Tracklist:
1. Πολύ Snob
2. Σε 2 πόλεις
3. Γιορτή
4. Ρεμπέτικο

Download:Σπιτικές Κασσέτες

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Συλλογή "+τεχνία- στο μίξερ live" (2010)

Συναυλία στην πλ. Εσταυρωμένου (03/07/2010) για την κατάληψη "Σινιάλο" στο Αιγάλεο. Η ηχογράφηση-αναμετάδωση έγινε από τον ανεξάρτητο ραδιοφωνικό σταθμό 98FM (Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης). Πήραν μέρος οι μπάντες Δακρυγόνα, Ωχρά Σπειροχαίτη, ΜαυρΑκόρντα, Ασύνορο Εδώ, Σμέρνα, Ms Ratter, Δρ. Δρακατώρ. Το εξώφυλλο είναι δίκής μου επιμέλειας.


Radio 98fm: http://www.radio98fm.org/
+τεχνία-: http://www.disobey.net/syntexniaplhn/
Κατάληψη Σινιάλο: http://sinialo.espivblogs.net/


Tracklist:
1. Με το πανί μου πάντα ανοιχτό (Ωχρά Σπειροχαίτη)
2. Δερβίσης (Ωχρά Σπειροχαίτη)
3. Καπετάν Σαφάκας (Ωχρά Σπειροχαίτη)
4. Κιθάρες (Ωχρά Σπειροχαίτη)
5. Με λες επίθεση (Ωχρά Σπειροχαίτη)
6. Αλίκη (Ωχρά Σπειροχαίτη)
7. Βρες με (Ωχρά Σπειροχαίτη)
8. Δημοσθένους Λέξις - Σαββόπουλος
(Ωχρά Σπειροχαίτη)
9. Γράμμα (ΜαυρΑκόρντα)
10. Φονικά Ακόντια (ΜαυρΑκόρντα)
11. Κάιν και Άβελ (Ασύνορο Εδώ)
12. Ομίχλη (Σμέρνα)
13. 15-12-92 (Σμέρνα)
14. Ανάγκη (Σμέρνα)
15. Η πόλη καίγεται (Σμέρνα)
16. Όνειρο - Εν Πλω (Σμέρνα)
17. A poem for Jane (Ms Ratter)
18. A poem for Sophie (Ms Ratter)
19. Το εμβατήριο του Δρ. Δρακατώρ (Δρ. Δρακατώρ)

Download:+τεχνία- στο μίξερ live

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Skary Face - demo

Οι "Skary Face" δημιουργήθηκαν σαν ιδέα στα τέλη του 2009 απο τους Γιωργάκη Βαρελά και Ραφαηλάκη Τάσιο. 2 μήνες αργότερα, η ιδέα έγινε οντότητα! Με ντράμμερ τον J.C. Dorian και μπασίστα τον Argi δημιουργήθηκε ενα μουσικό σχήμα μοναδικό στο είδος του στη Ξάνθη. Κι αφού καταλαβάμε πως τελικά υπήρχε ελπίδα, αποφασίσαμε να προσθέσουμε αλλα 2 members: τον Δημήτρη Δουκογλου και τον Κωσταντίνο Ροϊδο. Μια απρόσμενη κλήση μας στο φεστιβάλ του Schoolwave 2010 μας έκανε να καταλάβουμε πως έπρεπε να δούμε το θεματάκι πιο ζεστά. Κι έτσι, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή μας στο αθηναϊκό φεστιβάλ, οι Skary Face είναι έτοιμοι να σας δανείσουν λίγο απ' τη τρέλα τους και την όμορφη και ξεσηκωτική μουσική τους!


Myspace:
http://www.myspace.com/skaryfaceband


Tracklist:
1. Banana illegal
2. Πρώτη φορά
3. Loco loco
4. Το ερωτικό
5. Το καραβάκι του Γιαννάκη

Download:Skary Face

Blacklisted - demo (2011)


Οι "Blacklisted" δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2010 από τον Γιώργο (τρομπόνι) - Kill The Cat και Parkinsons, Θέμη (κιθάρα) - Βαλπουργία Νύχτα, Βαγγέλη (τύμπανα) - Αρχή Του Τέλους και Time Trap και τον Σεπτέμβρη του 2010 το σχήμα πήρε την τελική του μορφή με τη Βασιλική (μπάσσο) - Ηχορύπανση.
"Σκοπός μας ήταν εξ΄ αρχής να δώσουμε πνοή στις σκέψεις μας και να τις ντύσουμε με νότες. Αυτοοργανώνουμε τον ήχο μας απορρίπτοντας τη μουσική βιομηχανία, αρνούμενοι να είμαστε προϊόν της, και στηρίζουμε κάθε αυτοοργανωμένο εγχείρημα, νιώθοντας μέρος αυτού. Το πρώτο μας demo κυκλοφόρησε το Μάη του 2011 και συνεχίζουμε για ολοκληρωμένο LP."


Site:http://www.blacklistedpunk.org/

Myspace:http://www.myspace.com/blacklistedathens



Tracklist:
1. Here, now, for ever
2. Μια ζωή μια ευκαιρία
3. Don't care
4. Hopeless night
5. Αντέχεις;

Download:Blacklisted

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

9mm (2011)

Οι "9mm" (9 χιλιοστά) είναι ένα progressive rock συγκρότημα, με αρκετές μελωδικές αλλά και ηλεκτρονικές στιγμές από Αθήνα. Γειά όσους δεν γνωρίζουν τον Μιχάλη Σκαράκη θα τους ενημερώσω πως ήταν τραγουδιστής των "Εκτός Μάχης" και την δισκογραφία την έχω ανεβάσει εδώ! Δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2007 και έκτοτε έχουν δώσει πολλές συναυλίες στους σημαντικότερους χώρους της Αθηνάς. Το 2011 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους από την εταιρία "Καθρέφτης". Τα μέλη των 9ΜΜ, παλιοί μας γνώριμοι από τη συμμετοχή τους σε πολλά Αθηναϊκά συγκροτήματα, υπογράφουν τη μουσική, τους στίχους, την ηχοληψία και την μίξη, με τη στιχουργική συνδρομή σε τρία τραγούδια της Βανέσσα Καραγιώργου, του Προμηθέα Βαφειάδη και του Wee. Οι 9ΜΜ φωνάζουν, μιλάνε ψιθυριστά, μελωδικά, οι κιθάρες ουρλιάζουν, τα πλήκτρα ματώνουν, τα τύμπανα πονάνε, το μπάσο ρυθμίζει και ο λόγος άλλοτε καυστικός–ρεαλιστικός, άλλοτε ρομαντικός–ιδεαλιστικός πάντα αισιόδοξος και τόσο δυνατός, που μπορεί καθημερινά με ορμή να μας σηκώνει απ’ το κρεβάτι. Τα μέλη είναι Σκαράκης Μιχάλης (Φωνητικά), Σκαράκης Μαυρίκιος (Τύμπανα), Λυμπερόπουλος Τόλης (Κιθάρα), Βαφειάδης Άγγελος (Πιάνο,Πλήκτρα), Ξηρογιάννης Κώστας (Μπάσο).


Myspace
:
http://www.myspace.com/9mmgr


Tracklist:
1. Μέρα με την μέρα
2. Στου Μάη τη Ρωγμή
3. Δημοκρατία
4. Νέα τάξη
5. Πριν τη Δύση
6. Φωτιά από την στάχτη
7. VII
8. Πόλεμος
9. Το όνομα
10. Έξοδος κινδύνου
11. Θυμάμαι

Download:9mm

Ska Bangies - γύρω γύρω όλοι (2009)


Οι "Ska Bangies" είναι έξι νεαροί με το χαμόγελο στα χείλη και άρτιες μουσικές γνώσεις, λάτρεις της Τζαμαϊκανής κουλτούρας και μουσικής είναι η ιδανική συνταγή για να μην σταματήσεις ποτέ να χορεύεις και σίγουρα αν ο Bob Marley συναντούσε το Manu Chao σε ένα live τους θα ήταν πολύ περήφανοι γι’ αυτούς. Τα reggae offbeats διάχυτα που δεν σε αφήνουν να σταθείς βαριεστημένος, πλούσιο σε μελωδίες brass section, dub αναφορές με δυνατά μπάσα, ska κιθάρες που ακολουθούνται από μια και δύο και τρεις φωνές, Hammond, πλήκτρα, ακορντεόν, όλα εδώ. Οι Ska Bangies είναι ξέγνοιαστοι και παρόλο το νεαρό και το ανέμελο της ηλικίας τους, κοιτάζουν γύρω τους και προβληματίζονται χωρίς να χάνουν την ψυχραιμία τους και τραγουδούν όλοι μαζί χωρίς να φοβούνται και χωρίς να αφήσουν τίποτα απέξω. Τα προβλήματα της γενιάς τους, τι τους πειράζει, τι τους νοιάζει και τι όχι , βλέπουν τη χώρα τους, την εκμετάλλευση, το περιβάλλον, την καθημερινή ρουτίνα τους με τη δική τους ματιά και συνεχίζουν να χορεύουν ακάθεκτοι στους αγαπημένους τους ρυθμούς της Ska, Reggae & Punk. Πάντα να θυμούνται αυτοί που κυβερνούν, πως ότι και να κάνουν στο τέλος θα κριθούν, κι αν εγώ μπροστά τους φαίνομαι μικρός, στο τέλος θα τους φάει ο μερμηγκοστρατός !!! Το πρώτο ολοκληρωμένο άλμπουμ των Ska Bangies με τίτλο Γύρω Γύρω Όλοι έχει είδη κυκλοφορήσει και μαζί με αυτό έχει ξεκινήσει ένα δυνατό party με την παρέα τους και όλα τα απαραίτητα. Πολύ κέφι, πολύς χορός, πολλές δόσεις ενέργειας και εννοείται πολλές μπύρες…

*Ευχαριστώ τον φίλο rainboy


Myspace:
http://www.myspace.com/skabangies


Tracklist:
1. Bang
2. Οικολογικό
3. Να το ξέρεις
4. Always stay high
5. Καλοκαίρι
6. Morning
7. Wait a moment
8. Μετανάστες
9. I'm tired
10. Πόλεις των δρώμων
11. Wasn't me
12. Te espreso

Download:γύρω γύρω όλοι

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Συλλογή "Salonika Rock City" (2010)


Στη συλλογή "Salonika Rock City" συμμετέχουν 3 μπάντες από τη Θεσσαλονίκη. Χατ Τρίκ, Bad Movies και Ντελίριο σε ολοκαίνουρια κομμάτια.



Blog: http://salonicarockcity.blogspot.com/


Tracklist:
1. Θα'ρθει μια μέρα - Χατ Τρίκ
2. Το γράμμα - Bad Movies
3. Ελεύθερος ξανά - Ντελίριο
4. Ψέμματα - Bad Movies
5. Τόκυο - Χατ Τρίκ
6. Χαμένοι στον παράδεισο - Ντελίριο
7. Σιωπηλά - Bad Movies
8. Σιγά σιγά - Χατ Τρίκ
9. Ντελίριο - Ντελίριο
10. Prince frog - Bad Movies
11. Κάποιος να την σταματήσει - Χατ Τρίκ
12. Ψάχνω το σπίτι - Ντελίριο
13. Δεν πειράζει - Χατ Τρίκ
14. Liar - Bad Movies
15. Αρέσει στα παιδιά - Ντελίριο

Download:Salonika Rock City

X-Darawish

οι "X-Darawish" ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997 και αποτελούνται από τους Στράτο Διαμαντή, Έντσο Λεόνε και Δημοσθένη Τσάμη. Ο Στράτος και ο Έντσο γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στο πανεπιστήμιο του Μπάρι και υπήρξαν μέλη του συγκροτήματος AL DARAWISH, ο Στράτος Διαμαντής ως ακορντεονίστας και συνθέτης και ο Έντσο Λεόνε ως κιθαρίστας και συνθέτης επίσης.

Με τους Al Darawish ηχογράφησαν δυο δίσκους : AL DARAWISH το 1992 από την (il ponte sonoro) και RADIO DERVISH το 1996 από την (il manifesto) για το οποίο κέρδισαν και το βραβείο cagnony quality reads για τη χρήση του ακορντεόν στη μουσική ποπ της Ιταλίας. Όταν το 1997 οι Al Darawish διαλύθηκαν μέρος αυτών σχημάτισε τους Radiodervish ενώ ο Στράτος Διαμαντής με τον Έντσο Λεόνε έδωσαν ζωή στους X DARAWISH μαζι με τον Κωστη Μαραβεγια και τον Αντζελο Πανταλεο.

Την ίδια χρονιά κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο pop n rock festival στην Αθήvα διοργανωμένο από το ωδείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ το ραδιόφωνο ROCK FM και τη δισκογραφική FM RECORDS. To 1998 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο UNA RATSA - ΜΙΑ ΦΑΤΣΑ (FM RECORDS) ο οποίος κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2000 από την (il manifesto) και σε όλη την Ευρώπη από την( Koch International) και στον οποίο συμμετείχαν μουσικοί όπως ο Βασίλης Σαλέας στο κλαρίνο και ο Αντρέας Παπάς στα κρουστά. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το videoclip του single "Narghile" σκηνοθετημένο από τον Νίκο Σούλη. Το CD single Narghile επιλέχτηκε από το Γαλλικό ραδιόφωνο RFI musique στη συλλογή Top of the European pops.Οι X DARAWISH αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και την Ιταλία στην ίδια συλλογή με τους U2 και το single "Sweetest thing" της Ιρλανδίας.

Έχουν εμφανιστεί σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχουν δώσει πάνω από εξακόσιες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ όπως: Arrezo wave στην Ιταλία, Διεθνές φεστιβάλ της Βαβυλώνας στο Ιράκ, Festa del primo Maggio στη Ρώμη, Festival del cinema 1994 στη Βενετία, Carpino folk festival 1996 στην Ιταλία, Caterpillar festival 1998 Brisighella στην Ιταλία, Γαία φεστιβάλ 1998 στη Θεσσαλονίκη, Dranouter folk festival 1999 στο Βέλγιο, Suoni del Mondo 2001 Riva del Garda στην Ιταλία, Φεστιβάλ Αργους 2003 και 2008, Festival Mediterraneo 2005και 2008 στο Conversano της Ιταλιας, Musiche dal Mondo 2006 Foggia στην Ιταλία, Festival del Gargano 2007 Mattinata στην Ιταλία,Φεστιβαλ "Cosmopolis " το 2008 στην Καβαλα και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello o Bob Dylan o Nick Cave η Noa, και o James Taylor. Το 2008 κυκλοφορησε η καινουργια δισκογραφικη δουλεια των Χ DARAWISH με τοv τιτλο" DOMINO"απο τον Καθρεφτη.


Myspace:
http://www.myspace.com/xdarawish


Domino (2008)

Tracklist:
1. Ντόμινο
2. Στο Χορό
3. Ξύπνημα
4. Πικροδάφνη
5. Βόμβα Νουκλεάρε
6. Αργά
7. Εισαγωγή
8. Ερώτηση
9. Nuovavecchia Realta
10. Τσιγάρο Κρασί
11. Apreggiando In Cerchio
12. Γειά Σου

Download:Domino


Una Ratsa Μία Φάτσα (1998)

Tracklist:
1. Ναργιλέ
2. Πέτα - Πέτα
3. Χάντρα
4. Albadur
5. Ακόμη Μια νύχτα
6. Γεντί Κουλέ
7. Χ Γειά Γειά
8. Κόκκινο Φόρεμα
9. Βασιλικός
10. Μην Ακούς
11. Jerusalem
12. La Strada

Download:Una Ratsa Μία Φάτσα

Zoom - Ατμόσφαιρα (1999)


Το συγκρότημα "Zoom" αποτελούν οι Mr Lens (φωνή, κιθάρα), Mr Focus (μπάσσο, φωνή) και Mr Dark (τύμπανα, φωνή). Η ηχογράφηση του μοναδικού δίσκου της με τίτλο "Ατμόσφαιρα" έγινε το 1999 στο Studio Underground και κυκλοφόρησε από την Lazy Dog Records. Η επιμέλεια παραγωγής έγινε από τον Κώστα Πραντσίδη ενώ φιλική συμμετοχή στο album είχαν οι Martin (φυσαρμόνικα), Αλέξης (φωνή, ντέφι) και Σωτήρης (πιάνο). Τη μουσική τους θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε ελληνόφωνο ατμοσφαιρικό rock. Δυστυχώς το cd είναι παλιό και αρκετά γρατζουνισμένο και δεν μπορούσε να γίνει ριπάρισμα στο πρώτο τραγούδι.


Tracklist:
1. Καλοκαίρι Καυτό <---δεν περιέχεται
2. Γαλάζιο Άγριο Κύμα
3. Καραμέλα
4. Μόνο Για Να Σε Δω
5. Χάρτης
6. Φαντομάς
7. Άυπνο
8. Πλανήτης Γη
9. Άγια Νύχτα
10. Anima Mundi

Download:Ατμόσφαιρα

Texas Hold'Em - the rock hero


Οι "Texas Hold'Em" είναι ένα συγκρότημα από την Καστοριά και παίζει ροκ σε κλασικές φόρμες. Είναι γερόλυκοι ροκάδες (με όλο το σεβασμό) που το λέει ακόμα η καρδούλα τους... Τραγουδούν αγγλόγωνα και ελληνόφωνα κομμάτια. Προς το παρόν έχουν ένα demo με τίτλο "the rock hero".


Myspace:
http://www.myspace.com/texasholdemkastoria


Tracklist:
1. Double adged Knife
2. The good, bad and ugly
3. Το τρίτο μάτι
4. Kiss of life
5. The rock hero
6. Mustang
7. She likes rock & roll
8. Κρυστάλλινα φύλλα
9. Τοκετός
10. Sapphire

Download:the rock hero

DEEP gia DEEP - Δισκογραφία

Οι "DEEP gia DEEP" υπάρχουνε από το 2006. Ένα βράδυ σε ένα σκοτεινό rock bar του Παγκρατίου δύο φίλοι ο manolis και ο bouzoukis πήγαν να πιούνε ποτά. Ο bouzoukis είχε μαζί του την κιθάρα του και ο magazator τους είπε: «πείτε κάνα τραγούδι ρε αποτυχημένοι» Εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκαν οι deep gia deep. Με τον καιρό γράψανε και δικά τους τραγούδια. Το 2009 τους βρίσκει στην Θεσσαλονίκη όπου συναντάνε τον πληκτρά steve kok. Σαν 3μελές σχήμα πλέον κάνουν live εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη ενώ ταυτόχρονα φτιάχνουν νέα τραγούδια. Το τέλος του 2010 τους βρίσκει με το “fistiki”. Ένας δίσκος κυκλοθυμισμού. Η απόδειξη ότι ο χαβαλές και η σοβαρότητα δεν απέχουν και πολύ. To 2011 καταφέρνουν και βγάζουν το "One Night Stand". Την Άνοιξη του 2011 ολοκληρώθηκε και η τρίτη δουλειά τους με τίτλο "Sfake My Knight". Πρόκειται για συνεργασία του Bouzouki με τον στιχοπλάστη Patelas Stevis.


Myspace:
http://www.myspace.com/deepgiadeep



Sfake My Knight (2011)

Tracklist:
1. Μ' ένα βρακί κι ένα kazoo
2. Διάφανη ομπρέλα
3. Χελώνα μοναξιά
4. Κατσαρίδα
5. Σιωπή κοάλα
6. Μουσκαρδίνος
7. Αχ κουνελάκι
8. Ένα πιάνο στο μπαλκόνι
9. Ξανά μαζί
10. Ένα νανούρισμα για την Ελένη

Download:Sfake My Knight


One Night Stand (2011)

Tracklist:
1. το στενό σου blue jean
2. Θα πάω κι εγώ
3. one night stand
4. η ευχή της γιαγιάς
5. πράσινο πιράνχας
6. ξέχνα την
7. άπειρο
8. αναζήτηση
9. με παίρνουνε τα τρένα
10. δευτέρα
11. φθινόπωρο 1991, Παγκράτι

Download:One Night Stand


Fistiki (2010)

Tracklist:
1. Το χρυσόψαρο
2. Το αρκούδι
3. Οι Φραντάλες
4. Μη σε νοιάζει
5. Η Τατάρα
6. Στα παιδικά του χρόνια
7. Παιδικό
8. Θεσσαλονίκη
9. Ρακόμελο
10. Δικαίωσις (ποίηση Κώστα Καρυωτάκη)
11. Ανεμελιάς αέρα
12. Αναμνήσεις

Download:Fistiki