Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Broken Glasses

Οι "Broken Glasses" δημιουργήθηκαν στην Καβάλα τον Οκτώβρη του 2008. Η μπάντα φτιάχτηκε από όρεξη για μουσική και για να τα χώσει για όλα αυτά που κατά καιρούς μας πονάνε η γουστάρουμε... Τα μέλη της μπάντας ήταν Σάκης (ex "Skin Disease") φωνή, V-blood (ex 'Κοινωνική Αποσύνθεση") κιθάρα, Savra μπάσο και Μαρία τύμπανα. Το '09 ηχογράφησαν στο "Nemesis Studio" και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους demo cd με τίτλο "Demo 2009" και περιείχε πέντε κομμάτια, το οποίο μοιράστηκε δωρεάν σε συναυλίες που έκαναν το 2009. Μετά την αποχώρηση του Σάκη/φωνή, το 2010 στη σύνθεση προστέθηκε ο 'Ασκημος σαν δεύτερος κιθαρίστας και ο Στέλιος στη φωνή και το 2010 βγάζουν το diy cd με τίτλο "Λόγια Του Δρόμου" με δέκα κομμάτια. Με αυτή τη σύνθεση έδωσαν κάποια live στην Καβάλα και στις γύρω περιοχές. Στα τέλη του 2010 αποχωρούν ο Στέλιος/φωνή, άσκημος/κιθάρα, savra/μπάσο και η μπάντα βρίσκεται σε απραξία για περίπου ένα χρόνο. Τον Σεπτέμβριο του 2011 ξανασχηματίζονται με τον πρώτο τραγουδιστή και με βοηθητικό μπάσο για να ηχογραφήσουν παλιά και καινούργια τραγούδια. Τα μέλη τις μπάντας είναι Σάκης/φωνή v-blood/κιθάρα Μαρία/τύμπανα.


Myspace:
www.myspace.com/brokenglassesoi


Λόγια Του Δρόμου (2010)
Tracklist:
1. Ψέμα
2. Δικαίωμα στη δουλειά
3. Skins and punks
4. Θρησκευτική υποταγή
5. Ζώ στο περιθώριο
6. Ο κος Τόκος
7. Ένστικτο
8. 15 χρονών
9. Μεθυσμένοι
10. Broken glasses


Download:Λόγια Του Δρόμου


Demo (2009)

Tracklist:
1. intro
2. Δικαίωμα στη δουλειά
3. Skins & Punks
4. ο κύριος Τόκος
5. 15 χρονών

Download:Broken_Glasses_-_demo__2009_.rar

Συλλογές "Rock 'n' Roll Βοήθειες"

Οι συλλογές "Rock 'n' Roll Βοήθειες" που κυκλοφόρησαν μόνο σε δίσκο είναι παραγωγές του Δημήτρη Δημητράκα ντάμερ των "Panx Romana", "Ριφιφί" και βάλε! Εδώ έχω ανεβάσει τη δισκογραφία του ενώ εδώ θα βρείτε πολλές πληροφορίες για την δράση του...
 

Rock 'n' Roll Βοήθειες 2 (1995)
Tracklist:
1. Αντίδοτο - Rock ‘n’ roll star
2. Εκτός Μάχης - Εκτός Μάχης
3. Homo Sapiens - Κόκινο
4. Η Ελένη δίπλα στη Σελήνη - Σε ξέρω καλά
5. Ομάδα Περιφρούρησης - Δεν έχεις ανάγκη
6. Δούρειος Ίππος - Η φυλακή
7. Στοιχειά - Φωτιά
8. Ισοβίτες - Μέσα στη ζωή
9. Οκτάνα - Άγρυπνο μάτι
10. Tabula Rasa - Χριστίνα

Download:
Rock 'n' Roll Βοήθειες 2

Rock 'n' Roll Βοήθειες 1 (1993)
Tracklist:
1. Έβερεστ - Miss Fantasy
2. Έκσταση - Έρημη Γη
3. Φάσμα - Βράδια Ατελείωτα
4. Terra Deserta - Κροκοδείλια Δάκρυα
5. Έκτη Φυλή - Πόσες Φορές
6. Δούρειος Ίππος - Λούκι
7. Ρίσκο - Στερνό Ταξίδι
8. Άλλοθι - Σκιές
9. Στίγμα '90 - Μελωδία Αγγέλων
10. Περιπλάνηση - Ο Βιαστής


Download:Rock 'n' Roll Βοήθειες 1

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΑντιΣτρές - έρωτες μιας χρήσης (2008)

Οι ΑντιΣτρές δημιουργήθηκαν στο τέλος του 2003, ως συνέχεια των μουσικών αναζητήσεων του Τάσου Μεταξά, μετά το τέλος των Rubber Mind και της αγγλόφωνης περιόδου του.
Ο Τάσος, μαζί με τον Πέτρο Σταμέλο (drummer, στο τελευταίο line-up των Rubber Mind) ξεκίνησαν να δουλεύουν έναν κορμό τραγουδιών που βασίζονταν στην μελωδία και τον ρυθμό που χαρακτήριζαν και τους Rubber, αλλά αυτή την φορά με Ελληνικό στίχο.
Στις αρχές του 2005, προστέθηκαν στο ντουέτο, ο Παύλος Βίγκος (μπάσο), ο Χρήστος Πολίτης (κιθάρα) και η Βαρβάρα Μπούα (φωνή) και οι ΑντιΣτρές ως group πια ξεκίνησαν συστηματικά τις προβες. Στην διάρκεια εκείνης της χρονιάς, ηχογράφησαν 2 promo-cds με 6 συνολικά τραγούδια (με μουσική & στίχους Τάσου Μεταξά) που θα αποτελούσαν τον κορμό της 1ης δισκογραφικής δουλειάς τους. Μετά από αρκετές ζωντανές εμφανίσεις αλλά και εσωτερικά προβλήματα, τον Μάρτιο του 2006, προστέθηκαν στο group ο Ηλίας Κατσόγιαννης (κιθάρα) & η Έλενα Ιωάννου (τύμπανα). Το group, συνέχισε να δουλεύει σε πρωτότυπο υλικό και να εμφανίζεται σποραδικά σε Αθηναϊκά clubs. Από τα μέσα Οκτωβρίου 2007, οριστικοποιείται και η σύνθεση της ομάδας καθώς η Κατερίνα Σκρέκη αναλαμβάνει την φωνή και την frontline.
Τον Δεκέμβριο του 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του συγκροτήματος με τίτλο "Έρωτες μιάς Χρήσης", με τραγούδια που είχαν γραφτεί από την αρχή της ύπαρξης των ΑντιΣτρές, αλλά και νεότερα όπως το "Ούτε ένα σ'αγαπώ" που γρήγορα έδειξε να προηγείται στις προτιμήσεις των φίλων μας. Τον Ιανουάριο του 2009, με ευκαιρία της παρουσίασης του CD, δόθηκε μια σημαντική συναυλία στο ιστορικό club ΚΥΤΤΑΡΟ, παρέα με guest καλλιτέχνες που ήρθαν να υποστηρίξουν την προσπάθεια αυτή του συγκροτήματος.
Αμέσως μετά, προχωρήσαμε σε κάποιες επιβεβλημένες αλλαγές για να μπορέσουν οι ΑντιΣτρές να προχωρήσουν ακόμα ένα βήμα. Έτσι, ήρθαν στο group η Αθηνά Οικονομάκου για την πρώτη φωνή και ο Αλέξανδρος Μαμμόπουλος για τα τύμπανα. Η νέα σύνθεση δοκιμάστηκε στις 6 Μαϊου του 2009, στο Club του Σταυρού του Νότου, σε μια εμφάνιση που κατά γενική ομολογία πήγε πολύ καλά.
Σύντομα οι ΑντιΣτρές, θα ξεκινήσουν τις ηχογραφήσεις για την επόμενη δισκογραφική τους δουλειά που θα έχει τίτλο "Μικρές Ιστορίες Χωρίς Τέλος".

Site:http://www.antistres.net

Myspace:http://www.myspace.com/antistres


Tracklist:
1. Νύχτα θα φύγω
2. Αυτό που ζητάς
3. Ζήσε τη στιγμή
4. Γύρνα κοντά μου
5. Βουτιά στη λάσπη
6. Σαν πρώτη φορά
7. Χωρίς ντροπή
8. Φύγε
9. Ούτε ένα σ'αγαπώ
10. Φτωχή καρδιά μου
Bonus Tracks:
1. Φτωχή καρδιά μου (dance mix)
2. Ζήσε τη στιγμή (dance mix)
3. ?

Download:ΑντιΣτρές

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Amolakalou Band - Pet Shop Γόης

Το συγκρότημα "Amolakalou" Band δημιουργήθηκε το 2000 αλλά την τελευταία του σύνθεση την πήρε δυο χρόνια αργότερα. Έχει κυκλοφορήσει ένα demo με τίτλο "Pet Shop Γόης". Το 2006 συμμετείχε στη συλλογή της Atlantis Records "pure rock 2" με τίτλο Kung Fu Master. Έχουν δώσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα στο "Όνομα Του Ρόδου","Underworld" και άλλα, στη Θεσσαλονίκη στο "Μύλο" και συμμετείχαν στο "Mayday Rock" festival. Το είδος της μουσικής τους είναι comedy rock, αναμειγνύοντας με μοναδικό τρόπο το ελληνικό λαϊκό τραγούδι με τον rock ήχο.

*Το ηχητικό αρχείο είναι μια ευγενική προσφορά του kalfasblog.blogspot.com

Tracklist:
1. Intro
2. Μοτο-γιαγιά
3. Ο Ντιγκιντάνγκας
4. Θέλω να φάω όλη την Αίγινα
5. Κάνε με κιμά
6. Ο Panky
7. Ομαδική αποβλάκωση
8. Ο παππούς ο Azax
9. Η βούρτσα του τσολιά
10. Χαρτί, πιπίνι κι αφιλότιμο
11. Εγκεφαλικό
12. Με έκανες ρόμπα
13. Outro
Bonus:Kung Fu Master - pure rock 2 (2006)

Download:Amolakalou Band

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

S.V.M.’s - ανθολόγιο ουρλιαχτών (2010)

Το συγκρότημα "S.V.M.’s" δημιουργήθηκε στις αρχές του καλοκαιριού του 2007 στην Καβάλα. Το όνομα τους βγαίνει από το Spacey Vacant Melodies = Διαστημικές Κενές Μελωδίες. Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία για την σύσταση μίας death-rock / post-punk μπάντας και την τυχαία συνεύρεση τους σε μία πειραματική πρόβα – τζαμάριζμα. Η φιλοσοφία είναι μουσική με την αλητεία του punk, αλλά σε πιο σκοτεινό, ψυχεδελικό, space, psycho, artistic, death ύφος. Ένας ιδιαίτερος post-punk ήχος, όχι αντιγραφή των ‘80s, αλλά μία νέα περιπλάνηση στους χαώδεις διαδρόμους της έκφρασης. Η μπάντα κινείται στον d.i.y. χώρο με ελληνικό και αγγλικό στίχο και διανέμει ελεύθερα τη δουλειά της μέσω ίντερνετ και σε στέκια-καταλήψεις-live στην τιμή των 3euro.

Myspace:
http://www.myspace.com/svms6

Tracklist:
1. Η Θλίψη Μου
2. TV Slave
3. Το Ουρλιαχτό
4. Σχίζο - Προ!
5. Spiritual Cramp
6. Laws
7. Η Σπορά
8. Το Άλμα
9. Room 11
10. Succubus

Download
:Anthology of Howls

Κεραννύς - Μέλαν Είδωλο Σε Περισσό Ερυθρό (2009)

Πληροφορίες από rockap.gr

Κεραννύς (ο) -νύσα –νύν (= αυτός που αναμιγνύει), είναι μετοχή ενεστώτα του ρήματος κεράννυμι. . Ο «Κεραννύς», κατα κόσμον Αντώνιος Κουκοδήμος, αναμιγνύοντας τα κατάλληλα συστατικά όπως μεράκι και αγάπη για τη μουσική, μπόλικο ταλέντο, όμορφα ποιήματα και «περισσό ερυθρό», μας παρουσιάζει την πρώτη του ανεξάρτητη δουλειά με τίτλο “Μέλαν Είδωλο Σε Περισσό Ερυθρό”. Η προσπάθεια αυτή είναι σε ηλεκτρονική μορφή και διατίθεται δωρεάν μέσω διαδικτύου από το site του καλλιτέχνη (www.kerannis.gr) .

Ο Αντώνης είναι οικογενειάρχης και ασκεί το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Δεν ξέρω αν η μουσική είναι το χόμπι του ή απλά ένας κρυφός του πόθος, αλλά φαίνεται να αγαπάει πολύ αυτό που κάνει. Είναι αυτοδίδακτος μουσικός και παίζει κιθάρα, ούτι, άταστο μπάσο, φλάουτο, φλογέρες και λύρα. Εδώ είναι το ταλέντο που είπαμε στην αρχή! Επίσης γράφει, μελοποιεί, τραγουδάει-απαγγέλλει τα ποιήματα. Ακόμα ευθύνεται και για αυτήν την παραγωγή.

Το “ΜΕΛΑΝ Είδωλο σε ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΡΥΘΡΟ” αποτελείται από 15 όμορφες συνθέσεις σε στίχους, μουσική και ενορχήστρωση του ιδίου. Για την πραγμάτωση της δουλειάς αυτής τον βοήθησαν και κάποιοι φίλοι-συνεργάτες του. Ο πολυπράγμων συνθέτης με την εκφραστικότητα του λόγου του και τη θεατρική δυναμική της ποίησης τους, καταφέρνει να παντρέψει ορθόδοξα και σε απόλυτη αρμονία, το παραδοσιακό με το ροκ, το έντεχνο, το λαϊκό και την jazz πειραματιζόμενος με πολλά είδη ταυτόχρονα. Μελωδίες που δίνουν ζωή τα χάλκινα, το ούτι, το φλάουτο και οι κιθάρες, παρασέρνοντάς σε σ’ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι. Σε μερικά σημεία μου φέρνει λίγο και από Μανώλη Αγγελάκη.

Μπορώ να πω ότι καταφέρνει επάξια να δικαιολογήσει τον τίτλο του «Κεραννύς». Βλέπουμε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει την ζωή μέσα από τα χρώματα των λέξεων, βγάζοντας την πνευματική και ψυχολογική έμπνευση του απ’το εσωτερικό της ψυχής του, προσπαθώντας να σε μεταφέρει στο τοπίο του μυαλού του. «Αμάραντο χρώμα των βράχων και της θάλασσας. Απέριττο γέλιο βρέφους, που το γαργαλά η μάμμη του. Ιούνης, στα απέραντα στάχυα τα λιανόσπορα. Γενάρης, στους μέλανες γοερούς καρποφόρους ελαιώνες.».

Ο Αντώνης έχει ολοκληρώσει, σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Μελισάνη», την έκδοση του βιβλίου/δίσκου «-45- Πυρήνας, Θερμογράφημα, ΜΕΛΑΝ Είδωλο σε ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΡΥΘΡΟ, που περιλαμβάνει 45 γραπτά στα ελληνικά/αγγλικά, 15 εκ των οποίων συναποτελούν και το ηχογράφημα “ΜΕΛΑΝ Είδωλο σε ΠΕΡΙΣΣΟ ΕΡΥΘΡΟ”. Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης φωτογραφικό υλικό και δίσκο βινυλίου 45 στροφών, με τρία “singles” από τα ανωτέρω ηχογραφήματα.

Site:www.kerannis.gr

Myspace
:http://www.myspace.com/kerannis

Tracklist:
1. Ξύλινο Ποτήρι
2. Αθανασία
3. Σεπτέμβρης
4. Ερείπια στην Παλιά Αγορά
5. Παράθυρο στον Ακάλυπτο
6. Σύνδρομο Ευτυχίας
7. Τριαντάφυλλα
8. Απορία
9. Σάος
10. Μαύρα Περιστέρια
11. Μωβ
12. Μονόλογος
13. Αγάπη
14. Ουρανός
15. Καληνύχτα

Download:
Download the songs (72Mb)  <---από το site