Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

X-Darawish

οι "X-Darawish" ιδρύθηκαν στο Μπάρι της Ιταλίας το 1997 και αποτελούνται από τους Στράτο Διαμαντή, Έντσο Λεόνε και Δημοσθένη Τσάμη. Ο Στράτος και ο Έντσο γνωρίστηκαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στο πανεπιστήμιο του Μπάρι και υπήρξαν μέλη του συγκροτήματος AL DARAWISH, ο Στράτος Διαμαντής ως ακορντεονίστας και συνθέτης και ο Έντσο Λεόνε ως κιθαρίστας και συνθέτης επίσης.

Με τους Al Darawish ηχογράφησαν δυο δίσκους : AL DARAWISH το 1992 από την (il ponte sonoro) και RADIO DERVISH το 1996 από την (il manifesto) για το οποίο κέρδισαν και το βραβείο cagnony quality reads για τη χρήση του ακορντεόν στη μουσική ποπ της Ιταλίας. Όταν το 1997 οι Al Darawish διαλύθηκαν μέρος αυτών σχημάτισε τους Radiodervish ενώ ο Στράτος Διαμαντής με τον Έντσο Λεόνε έδωσαν ζωή στους X DARAWISH μαζι με τον Κωστη Μαραβεγια και τον Αντζελο Πανταλεο.

Την ίδια χρονιά κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο pop n rock festival στην Αθήvα διοργανωμένο από το ωδείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ το ραδιόφωνο ROCK FM και τη δισκογραφική FM RECORDS. To 1998 ηχογράφησαν τον πρώτο τους δίσκο UNA RATSA - ΜΙΑ ΦΑΤΣΑ (FM RECORDS) ο οποίος κυκλοφόρησε στην Ιταλία το 2000 από την (il manifesto) και σε όλη την Ευρώπη από την( Koch International) και στον οποίο συμμετείχαν μουσικοί όπως ο Βασίλης Σαλέας στο κλαρίνο και ο Αντρέας Παπάς στα κρουστά. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε και το videoclip του single "Narghile" σκηνοθετημένο από τον Νίκο Σούλη. Το CD single Narghile επιλέχτηκε από το Γαλλικό ραδιόφωνο RFI musique στη συλλογή Top of the European pops.Οι X DARAWISH αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα και την Ιταλία στην ίδια συλλογή με τους U2 και το single "Sweetest thing" της Ιρλανδίας.

Έχουν εμφανιστεί σε εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, έχουν δώσει πάνω από εξακόσιες συναυλίες σε όλη την Ευρώπη και έχουν συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ όπως: Arrezo wave στην Ιταλία, Διεθνές φεστιβάλ της Βαβυλώνας στο Ιράκ, Festa del primo Maggio στη Ρώμη, Festival del cinema 1994 στη Βενετία, Carpino folk festival 1996 στην Ιταλία, Caterpillar festival 1998 Brisighella στην Ιταλία, Γαία φεστιβάλ 1998 στη Θεσσαλονίκη, Dranouter folk festival 1999 στο Βέλγιο, Suoni del Mondo 2001 Riva del Garda στην Ιταλία, Φεστιβάλ Αργους 2003 και 2008, Festival Mediterraneo 2005και 2008 στο Conversano της Ιταλιας, Musiche dal Mondo 2006 Foggia στην Ιταλία, Festival del Gargano 2007 Mattinata στην Ιταλία,Φεστιβαλ "Cosmopolis " το 2008 στην Καβαλα και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μουσικούς όπως ο Elvis Costello o Bob Dylan o Nick Cave η Noa, και o James Taylor. Το 2008 κυκλοφορησε η καινουργια δισκογραφικη δουλεια των Χ DARAWISH με τοv τιτλο" DOMINO"απο τον Καθρεφτη.


Myspace:
http://www.myspace.com/xdarawish


Domino (2008)

Tracklist:
1. Ντόμινο
2. Στο Χορό
3. Ξύπνημα
4. Πικροδάφνη
5. Βόμβα Νουκλεάρε
6. Αργά
7. Εισαγωγή
8. Ερώτηση
9. Nuovavecchia Realta
10. Τσιγάρο Κρασί
11. Apreggiando In Cerchio
12. Γειά Σου

Download:Domino


Una Ratsa Μία Φάτσα (1998)

Tracklist:
1. Ναργιλέ
2. Πέτα - Πέτα
3. Χάντρα
4. Albadur
5. Ακόμη Μια νύχτα
6. Γεντί Κουλέ
7. Χ Γειά Γειά
8. Κόκκινο Φόρεμα
9. Βασιλικός
10. Μην Ακούς
11. Jerusalem
12. La Strada

Download:Una Ratsa Μία Φάτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια: