Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

A Des Potes - Μες το υποβρύχιο (2010)


A des potes ( προφέρεται "α ντε ποτ"): φράση που στη γαλλική αργκό σημαίνει «για τους φίλους» και χρησιμοποιείται όταν οι κολλητοί τσουγκρίζουν τα ποτήρια ...

Οι “a des potes” δημιουργήθηκαν τον Αύγουστο του 2008, όταν η κιθάρα και οι μουσικές του Νίκου Ζαμπά συνάντησαν τους στίχους, τη φωνή και τις μελωδίες του Νικόλαου Αδέσποτου. Μετά από ένα χρόνο δημιουργικής προεργασίας επιλέχθηκαν 12 τραγούδια, από τα δεκάδες υποψήφια. Έτσι, με τη σύμπραξη και τη συμβολή αξιόλογων μουσικών και συνεργατών ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2010 στο Studio Sierra, ο πρώτος δίσκος των «a des potes» με τίτλο «Μες στο υποβρύχιο», που κυκλοφορεί από τη Legend.

Ο Ιούλιος φαίνεται να είναι ο μήνας των «A des potes» μια και το τραγούδι τους «Στη Μαλαισίνα» επιλέχθηκε ως τραγούδι του μήνα (Ιουλίου) στο Jumping Fish (http://www.jumpingfish.gr/aDesPotes). To «Στη Μαλαισίνα» είναι ένα ευδιάθετο κομμάτι με ρυθμό που παραπέμπει σε εξωτικές κουλτούρες και καλοκαιρινές περιπέτειες. Οι ίδιοι διευκρινίζουν: «Μιλάει για έναν ουτοπικό προορισμό. Ο τίτλος, ενώ ακούγεται σαν την πόλη της Φθιώτιδας “Μαλεσίνα”, γράφεται με άλφα γιώτα, εμπεριέχοντας τη “Μαλαισία” και υποδηλώνοντας κάτι το εξωτικό, άπιαστο για τον Έλληνα μεσοαστό».


Myspace:
http://www.myspace.com/adespotes


Tracklist:
1. Μαλαισίνα
2. Αποκέντρωση
3. Υποβρύχιο
4. Ξένες Γλώσσες
5. Πες Μου Πως Θα'ρθει
6. Δεν Πας Για Κανα Ψάρεμα
7. Σ'αγαπώ
8. Γυμνοί Ξανά
9. Έξω Απο'δω
10. Άκου Να Δείς
11. Όμορφος Κόσμος
12. Οικολογικό

Download:A Des Potes

Δεν υπάρχουν σχόλια: