Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Outdoor – 600 Watt (2010)

Εκεί που αρχίζει η Ελλάδα, 100 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης Αριδαία, εδρεύει το μουσικό ελληνόφωνο συγκρότημα Outdoor. Η μπάντα μας παρουσιάζει την πρώτη της ανεξάρτητη δουλειά που ακούει στο όνομα «600 Watt». Η τελευταία σύνθεση του group είναι οι Βασίλης Καλκαβούρης (φωνή), Μένιος Κασιώνης (κιθάρα – φωνή), Γιάννης Δερβίσης (κιθάρα), Γιάννης Νάτσκος (μπάσο), Θανάσης Δέκος (πλήκτρα) και Γιάννης Φανιαδης (ντραμς) οι οποίοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και ελπίζουμε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο…

Από το πρώτο κιόλας άκουσμα καταλαβαίνεις την διάθεση των Outdoors που δεν είναι άλλη από το να σου μεταδώσει και τα 600 Watt στα αφτιά σου μετατρέποντας τα σε όμορφες μουσικές άλλοτε σκληρές και άλλοτε μελωδικές . «Πάρτε να’χετε ρε μάγκες 600 τόσα Watt τα δικά μου τα τραγούδια δεν τα φτιάχνω σε προκάτ …». 11 τραγούδια που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα την ποιότητα και την παραγωγή ακριβοπληρωμένων εταιριών παραμένοντας αμόλυντα από τέτοια αλισβερίσια. Ο ήχος τους κινείται στις γνωστές σταθερές rock φόρμες (Ελληνιστάν, Τρύπες) πατώντας σταθερά στα πόδια τους γνωρίζοντας κάθε φορά που βαδίζουν. Η μπάντα έδωσε αρκετή βαρύτητα στις κιθάρες με αποτέλεσμα να βγουν υπέροχα riffs που παιχνιδίζουν στο μυαλό σου.

Ο στίχος είναι καθημερινός, απλός και κατανοητός, σκληρός όπου χρειάζεται «ψεύτικος κόσμος» αλλά και φωτεινός «άμμος βράχια». Η ερμηνεία του τραγουδιστή Βασίλη Καλκαβούρη μου θυμίζει πολύ του Γιώργου Ελευθέρογλου (Ελληνιστάν, Κεραίες) ο οποίος έβαλε και αυτός το «χεράκι» του στην πραγμάτωση των 600 Watt. Θα μπορούσαν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως αδελφά σωματεία με τους ομοϊδεάτες τους Κεραίες όπως χαρακτηρίζονται οι Εκτός Ελέγχου και οι Γκρόβερ!

Τα παιδιά έκαναν πολύ καλή προσπάθεια σε όλους τους τομείς και τους ευχόμαστε να συνεχίσουν να μας χαρίζουν τέτοια διαμαντάκια. Είχαν περάσει και μια βόλτα από το Ράδιο Αρβύλα οπότε κάπου μπορεί να τους πέτυχε το μάτι σας. Και όπως λέει και η μπάντα στο hit του καλοκαιριού «άμμος βράχια βότσαλα στη θάλασσα βουτιές από ψηλά»!!!

κείμενο: Ανδρέας Σεϊντής

Myspace:
http://www.myspace.com/outdooraridaia

Tracklist:
1. Αμόν
2. Με μια αναπνοή
3. Ψεύτικος κόσμος
4. 600 watt
5. Η βροχή
6. Το δωμάτιο
7. Τούμπα
8. Στη σιωπή
9. Λευκό
10. Σπίθα
11. Άμμος βράχια

Download:Outdoor_-_600_Watt__2010_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: