Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Τα 4 Επίπεδα της Ύπαρξης (1976/επανέκδοση 2005)

Διεθνές καταξιωμένο κλασικό ελληνικό ροκ συγκρότημα (αρχές του ’70) που ηχογράφησε το ομώνυμο και ένα από τα σπουδαιότερα ψυχεδελικα άλμπουμ του 1976 στην ιστορία της μουσικής παγκοσμίως.

Η μπάντα συγκροτήθηκε το '74 στην Αθήνα και πήρε το όνομα της από ένα φιλοσοφικό λεξικό. Δύο χρόνια αργότερα το γκρούπ τόλμησε να ηχογραφήσει την μουσική του σε ένα εξαιτερικό άλμπουμ στο οποίο κυριαρχούσαν οι σκληρές ροκ φόρμες, τα μελωδικά σόλα και οι πειραματισμοί στις ελληνικές δημοτικές ρίζες.

Ένα άλμπουμ που πολλοί το θεωρούν το καλύτερο ελληνικό ψυχεδελικό άλμπουμ που ηχογραφήθηκε ποτέ και τοποθετούν το LP «Τα 4 Επίπεδα της Υπαρξης» πάνω από αντίστοιχα καλλιτεχνών όπως Aphrodite's Child, Socrates κ.ά. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα σπουδαίο, σκληρό psychedelic προοδευτικό υλικό, που εκδίδεται αρχικά σε πολύ μικρή ποσότητα από την (λαϊκού ρεπερτορίου) ετικέτα της «VENUS». Ο δίσκος ακολουθεί μια εκπληκτική και μοναδική πορεία στα χρόνια που ακολουθούν. Κυκλοφορεί, εξαντλείται και γρήγορα γίνεται συλλεκτικός σπάνιος δίσκος σε παγκόσμιο επίπεδο, συγκρότημα, δίσκος, μουσική και ελληνικός στίχος όλα μαζί περνούν στο χώρο του θρύλου και του μύθου.

Το συγκρότημα με μόνο δύο εμφανίσεις σε συναυλίες και μερικές εμφανίσεις στην τότε ελληνική κρατική τηλεόραση ΕΙΡΤ διαλύεται το 1976.

Ο Αλατάς Αθανάσιος σημειώνει: «Aπό τις μουσικές αναζητήσεις του Nίκου, τις ευαισθησίες του Mάριου, την τρέλα του Xρήστου και τις σκέψεις του Θανάση, δημιουργούνται αρκετά τραγούδια με ψυχεδελική χαρακτηριστική ατμόσφαιρα, ελληνικοί στίχοι σε απαλές και βαριές μελωδίες με υπέροχα σόλα κιθάρας.
…34 χρόνια μετά, ως φίλοι και συνεργάτες έχουμε συχνή επικοινωνία μεταξύ μας ανταλλάσοντας ιδέες και υποσχέσεις»!

Site:
http://www.the4levelsofexistence.com/

Tracklist:
1. Μεταμόρφη
2. Σαν λιώσουνε τα χιόνια
3. Ο ταχυδρόμος του χωριού
4. Ερημιά
5. Του τρελού η σάλπιγγα
6. Ο αγώνας μας
7. Απογοήτευση
8.Παιδικό τραγούδι
9. Χωρίς τίτλο
10. Κάποια μέρα στην Αθήνα

Download:Ta_Tessera_Epipeda_Ths_Yparkshs__epanekdosh_2005_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: