Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Ιδιό-Ρυθμον - αθάνωρ (2002)


πληροφορίες από atraktos.net


Μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας «man data sound» οι Ηλίας Τσαγκάρης συνθέτης και παραγωγός, καθώς και ο Σωτήρης «Δανός» Γεωργάκης κατασκευαστής οργάνων, δημιουργούν το 1996 το σχήμα «Ιδιό-ρυθμον».


Ένα αυτοσχεδιαστικό σχήμα που εξερευνά τη φύση της μουσικής του έχοντας ως αφετηρία την περίφημη «Μουσική των Σφαιρών» του Πυθαγόρα και καταλήγοντας στη σημερινή εποχή εκμεταλλευόμενο στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία του ήχου.


Το αποτέλεσμα αυτής της αέναης μουσικής εξερεύνησης έτσι όπως καταγράφεται στις 10 συνθέσεις του «Αθάνωρα» είναι τελικά ένα οργανικό όργιο από ευρηματικούς ήχους και εκστατικούς ρυθμούς, «ηλεκτρική μουσική για το μυαλό, τη ψυχή και το σώμα», κυριολεκτικά - ή, όπως χαρακτήρισε κάποιος πρόσφατα τη μουσική τους, γήινο trance.




##Η δυνατότης των τυμπάνων να παράγουν αρμονικούς ήχους (τόνους -διαστήματα-συγχορδίες) δια μέσου της ρυθμικής ενεργοποίησης τους , μας επιτρέπει να βιώσουμε το Μουσικο-Ακουστικό φαινόμενο σε μια πρωτογενή μορφή, πριν αυτό υπαχθεί σε κάποιο ιδίωμα ή δόγμα ,διατηρώντας έτσι την μυητική και αποκαλυπτική του δύναμη.


Band:
Σωτήρης ‘Δανός’Γεωργάκης: κατασκευάζει και παίζει τα τύμπανα του ιδιό ρυθμο
Ηλίας Τσαγκάρης: αναπαραγωγή ήχου
Παναγιώτης Βουρδουμπάς: τύμπανα, πλαστικό σωλήνα
Παναγιώτης Κατσικιώτης: τύμπανα, πλαστικό σωλήνα, hi hat
Χρήστος Κώνστας: τύμπανα, hi hat
Νίκος Καρανίκας: τύμπανα
Γιάννης Ανδρικόπουλος: μηχανικός ήχου


Τracklist:
1. Resonanc
2. ###
3. Δια τυπάνων
4. Μεσω δορυφόρου
5. Blues
6. Καλειδοσκόπιο
7. Υπεορος
8. Αθλητικόν
9. Καμπάνες
10. Olympics

Download:Idio-Rythmon_-_athanwr__2002_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: