Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συμπληγάδες Μέρες - δήγμα (demo & live) 2004

Ξεκίνσαν σαν "Συμπληγάδες Μέρες" στην Αθήνα το 1996. Αργότερα μετονομάστηκαν σε "Περιστρεφόμενος Νόρμαν". Τον Φλεβάρη του '96 ψηφίζονται ως το δεύτερο καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα στον διαγωνισμό του "An Club" ανάμεσα στα 80 σχήματα που συμμετείχαν. Τον χειμώνα του '97 παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τρεις εμφανίσεις στο "Woodstock Club", ενώ στη συνέχεια περιοδεύουν σε clubs στη Θεσσαλία. Στις 18 Νοέμβρη του '98 η μπάντα εμφανίζεται στο Λονδίνο με τα "Ξύλινα Σπαθιά" στην σκηνή του "London Astoria", ενώ την επόμενη βραδιά στο "Charlie Brown's" στο Luton, καλεσμένοι από την εκεί ελληνική πανεπιστημιακή κοινότητα. 'Εκτοτε δίνουν πολλά live σε διάφορα μαγαζιά της πόλης.
Το '04 το σχήμα μετονομάστηκε σε "Περιστρεφόμενος Nόρμαν". Οι μουσικές της αναφορές έχουν έντονο το εναλλακτικό μουσικό στοιχείο, σε μια ενδιαφέρουσα ένωση με τον ελληνικό στίχο. Ο "Περιστρεφόμενος Nόρμαν" είναι κυρίως οι Νίκος Αλιφραγκής φωνή και κιθάρα, Δημήτρης Αργυρίου τύμπανα, Κώστας Μπούτης μπάσο, Βασίλης Τσακαλάκης φωνή και κιθάρα.


Μyspace:
http://www.myspace.com/rotatingnorman


Tracklist:
1. Intro
2. Τυφλή Άνοιξη
3. Τραγούδι των τίτλων (live)
4. Στο κίτρινο (live)
5. Πες μου
6. Κάτι σαν ερωτικό (live)
7. Κούνια (live)
8. Μια θάλασσα από άλλους
9. Ρουφιάνος
10. Οιμωγή
11. Κάτι σαν ερωτικό
12. Πάνω από τον δεξί μου ώμο
13. Κούνια
14. Τραγούδι των τίτλων
15. Seatle

Download:Συμπληγάδες Μέρες

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ένα από τα πιο σημαντικά και πραγματικά underground (D.I.Y.) σχήματα των δεκαετιών 90's - 00's της Αθήνας.Αποτελούν την μελωδική απάντηση σε πολλά Θεσσαλονικιώτικα σχήματα και αντέχουν μέσα στα χρόνια σε πείσμα της ελληνικής θλιβερής μουσικής πραγματικότητας του τίποτα...Μπράβο! Τιμή μας που βρήκαμε τα demos σας παιδιά.

Chevy είπε...

Aν υπήρχαν ακόμη εταιρείες όπως στην άνθιση της δεκαετίας του '90, αυτό το σχήμα θα ήταν πολύ γνωστό.