Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Osmosis - στο χρόνο (1999)


πληροφορίες από avopolis.gr

Οι Osmosis είναι ένα group από τη Θεσσαλονίκη. Οι Βασίλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Μαραυγάκης και Δημήτρης Κουτίδης είναι τρεις μουσικοί που είχαν συμμετάσχει σε διάφορα τοπικά σχήματα προτού σμίξουν τις υβριδικές ανησυχίες τους και μας προσφέρουν ένα ντεμπούτο, σίγουρα διαφορετικό στο αρχικό concept από την πλειοψηφία των σχημάτων που πατούν στο ίδιο καρμπόν.

Ενα τρίο με τη λαχτάρα για να βρει τις διευρυντικές διόδους μέσα από τον χώρο του ελληνικού rock. Είναι επιλογή το πέρασμα μέσα από τους κλασικούς δρόμους του τελευταίου, προκειμένου να βρεθούμε στην έξοδο; Θα το δούμε σε επόμενα επεισόδια.

Προς το παρόν αυτό που έχουμε εδώ, είναι μεν η συνειδητοποίηση της μεγαλύτερης από ποτέ τάσης συγκερασμού των ειδών, αλλά από την άλλη η αμηχανία ως προς την υλοποίησή της.

Μέσα σε ένα μάλλον πλαστικό κάλυμμα, περικλείουν τα καλά και τα άσχημα της σκηνής του ελληνικού rock, τα μπολιάζουν με άφθονα ηλεκτρονικά στοιχεία, και κάποιες αμυδρές δόσεις trip hop, μέτριους, μάλλον γκρίζους ελληνικούς στίχους (το ποίημα του Καρυωτάκη δεν βρίσκεται τυχαία μελοποιημένο εδώ) και αξιοπρόσεκτες ατμόσφαιρες.

Είναι φανερό ότι οι Osmosis κάτι πάνε να πουν, και κινούνται στο σωστό δρόμο. Ομως το αμάγαλμα που παρουσιάζουν στο ντεμπούτο τους, φαντάζει μάλλον φτωχό μπροστά σ' αυτά που οι ίδιοι μπορούν να μας δώσουν στο μέλλον. Για πολλούς λόγους. Καταρχήν για να πουν κάτι, μουσικά και στιχουργικά. Κάτι δικό τους κι όχι απλά να συγκεντρώνουν και να "θυμίζουν". Για να βγάλουν κάτι λίγο περισσότερο δουλεμένο, πολύ περισσότερο βιωματικό - γιατί ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, και από τις περιγραφές ποτέ δεν κρίνεις. Χρειάζονται τέλος τη σπίθα, το άρωμα, τη φρεσκάδα του πρωτάρη.

Εντούτοις, η όλη αίσθηση που αποπνέει το album είναι αυτή της πορείας στον κατάλληλο δρόμο. Είναι από τις λίγες φορές που ένα μέτριο ντεμπούτο δίνει υποσχέσεις. Οι Osmosis θέλουν και πιστεύω ότι μπορούν. Μένει να μας το αποδείξουν με το επόμενο album - θα το δούμε λοιπόν ..."στο χρόνο".


Tracklist:
1. Μόνο γυαλί
2. Τρελά παιχνίδια (remix)
3. παραμύθια
4. Ειν'αργά
5. Άσπρες γραμμές
6. Βουτιές μες στο πλήθος
7. Φάτσα κάρτα
8. Τρελά παιχνίδια
9. παραμύθια (remix)
10. Ιδανικοί αυτόχειρες
11. Χαμογέλα στα σύννεφα

Download:Osmosis_-_sto_xrono__1999_.rar

2 σχόλια:

retokatalaves είπε...

file polla mravo k euxaristoume

The Visitor είπε...

Θερμο Παρακαλω Για Ενα Νεο Ανεβασμα.
Το Παλιο Link Δεν Υπαρχει Πια.
Ευχαριστω.