Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

F-Ολικόν (1998)


πληροφορίες από anexartisi.gr

Οι F-Ολικόν δημιουργήθηκαν στην Αθήνα το 1997. Τα μέλη του συγκροτήματος είναι Βασίλης Γεωργίου φωνή και κιθάρα, Κώστας Τσελένης κιθάρα, Νίκος Κατσόγιαννος μπάσο και Νίκος Τσουμάνης τύμπανα. Ηχογράφησαν έντεκα τραγούδια στο "Studio Praxis" τα οποία κυκλοφόρησαν στο ομώνυμο cd από τη "Legend" το '98. Συμμετείχαν σε πολλές rock συλλογές της ίδιας εταιρείας.


Band:
Γεωργίου Βασίλης - Φωνητικά, Κιθάρα
Τσελένης Κώστας - Κιθάρα
Κατσόγιαννος Νίκος - Μπάσο
Τσουμάνης Νίκος - Τύμπανα


Tracklist:
1. Βασανιστής
2. Να Τα Σβήσω Όλα
3. Ζω Ανάμεσα Σας
4. Μάταια
5. Είναι Αργά
6. Γαλήνη
7. Γιατί
8. Απ'την Αρχή
9. Άχρωμο Πράσινο
10. Μπερδεύομαι
11. Για Ένα Σκοπό

Download:F-Olikon_1998_.rar

Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Εν Ψυχρώ - της πόλης τα μπλούζ(1999)


Οι Εν Ψυχρώ είναι μια πάντα που εμφανίστηκε στις οθώνες των τηλεοράσεων μας
(σαν διαφημιστικό σπότ!) κάπου στο '98-'99 παρέα με τους De Facto, Μοντάζ, Λουδίας, Πέτρο Θεοτοκάτο και άλλους. Ποιός άλλωστε δεν θυμάται το "της πόλης τα μπλούζ" και το "και η μπάντα παίζει rock"! Εκείνη τη χρονιά κυκλοφόρησε και η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Της Πόλης Τα Μπλουζ" απο την legend. Έκτοτε τους έχουμε δεί σε διάφορες συλλογές της legend (legend rocks) και τίποτα παραπάνω (από όσα ξέρουμε!).



Band:
Νικολακόπουλος Άκης - Φωνητικά
Διαμαντής Αχχιλέας - Κιθάρα
Γεωργούλης Λεωνίδας - Μπάσο
Διαμαντής Στράτος - Πιάνο / Πλήκτρα
Νικολόπουλος Βασίλης - Τύμπανα



Tracklist:
1. Της Πόλης Τα Μπλουζ
2. Άκου Κι Αυτό
3. Αντέχω
4. Είσαι Εδώ
5. Ένα Τραγούδι
6. Μέρα Με Την Ημέρα
7. Και Η Μπάντα Παίζει Ροκ
8. Μ΄εσένα
9. Ετών 18
10. Καινούργια Πορεία
11. Δυο Χρόνια Και Δυο Νύχτες
12. Επίλογος

Download:ths_polhs_ta_mplouz.rar

Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Διάφανα Κρίνα - Δισκογραφία




Αυτή είναι η ιστορία των Διάφανων Κρίνων , που σαν όλες τις ιστορίες κρύβει πόθους και μνήμες από πρόσωπα και γεγονότα , που αν και τα κατάπιε η δίνη του δρεπανοφόρου Χρόνου, αυτά καταστερίστηκαν στον ουρανό των αναμνήσεων που καμιά φορά ατενίζει η ψυχή μας.

Ήταν το καλοκαίρι του 90, ένα απ’ εκείνα τα δειλινά που κάτι μυστικό σε καλεί να το ανακαλύψεις, όπου συναντήθηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού του Θάνου, αυτός και ο Τάσος. Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε ένα τραγούδι, αιτία η ανάγκη για δημιουργία, για ανίχνευση νέων τρόπων, νέων μουσικών εντυπώσεων, ο σχηματισμός δηλαδή μιας νέας μπάντας, διότι ” έπαιζαν ” από παλιά μαζί. Αυτοί κι ο Σωτήρης Σταμπουλίδης στο μπάσο. Είχαν χαθεί όμως τα τελευταία δυο χρόνια. Ο ένας απ’ εδώ…
ο άλλος απ’ εκεί… Ένα τηλεφώνημα στον Σωτήρη ήταν αρκετό. Ενθουσιασμός ! Ραντεβού αύριο κι όλας, συνάντηση, πρόβα! Κάτι δυνατότερο κι ουσιαστικότερο φαινόταν στον αέρα…
…Την ίδια ώρα ο Κυριάκος, ίσως, να τραβούσε για τον ναύσταθμο, ο Παντελής, ίσως, να σχολούσε απ’ τη ” Φωλιά “, ο Νίκος, σίγουρα, κάπου θα έπαιζε κιθάρα, ίσως, στο studio 42…

Ίδιο καλοκαίρι, Αιγαίο. Αρμενίζει ο «Ίκαρος» από Εύδηλο για Πειραιά. Δυο άνθρωποι με αγκαλιά μια κιθάρα, ανταμώνουν αυτοί και η μοίρα τους. Τσουκαλάς, Ανεστόπουλος.
Γνωστοί από το σχολείο, φίλοι, μια γειτονιά. Κλωτσά η σχέση να φύγει και οι καρδιές χτυπούν, ταιριάζουν τα χνώτα και οι αγάπες. Σ’ εκείνο το ταξίδι…” τα όνειρα εδώ κάπου αρχίζουν “… Στην επόμενη πρόβα ήταν τέσσερις.
Στούντιο του Σόλωνα, Νέα Ζωή. Πολύχρωμα φώτα, ενισχυτές, τύμπανα, πλήκτρα!
Νιώθουν στο φυσικό τους χώρο. Παίζουν με απίστευτο δυναμισμό και τα τραγούδια ξεπηδούν το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο, μαγευτικά! ” Το Φάντασμα “, “Ακακία “,”Virginia Claim”, ήταν μερικά από αυτά. Η δημιουργικότητα φτάνει στο ζενίθ. Μυστική λέξη : Christian Brothers!
Εδώ κάτι συνέβαινε! Βαθειά στο πίσω μέρος του μυαλού τους, πέρα από τη λογική, η μοίρα άρχιζε να υφαίνει όλους τους πιθανούς δρόμους που θα μπορούσαν να ακολουθήσουν από δω και στο εξής, χτίζοντας γέφυρες κι ανοίγοντας γκρεμούς, για τον καθένα μα και για όλους μαζί, δοκιμάζοντας την πίστη και την αντοχή τους.
Όμως, πάντα κρίνουμε από το αποτέλεσμα. Αρχές 91 και ο Σωτήρης αποχωρεί από τη μπάντα. Η ουσία πίσω από τα “γιατί” βρίσκεται στο ότι καμία κατάσταση, είτε όμορφη είτε άσχημη δεν κρατά για πάντα. Από τη στιγμή που γεννιέται, με τα συναισθήματα που δημιουργεί, είναι σαν να ζητά το αντίθετό της να σπρωχτεί, να κάνει κύκλο, να ολοκληρωθεί.
Σ’ αυτόν τον αέναα περιστρεφόμενο τροχό, όπου το αποτέλεσμα γεννά αιτίες που με τη σειρά τους οδηγούν σ’ άλλα αποτελέσματα, είναι που μαύρα σύννεφα μαζεύονται στον ουρανό της μπάντας. Σύννεφα που έφεραν και φέρνουν καταιγίδες που άλλοτε μπορούν να αποφευχθούν κι άλλοτε τις προκαλούν οι ίδιοι ωσάν νέοι μα άπειροι βροχοποιοί.

Αρχές του ‘ 91, χειμώνας, και το όνομα βρίσκεται. Διάφανα Κρίνα. Από ένα τραγούδι και μ’ ένα ταυτόχρονο εμπνευσμένο ” κλικ ” στα μυαλά τους. Καλό σημάδι.

” Θα πάρω εγώ το μπάσο”,είπε ο Θάνος. Αν εξαιρέσουμε το σπάσιμο ενός πλήκτρου του πιάνου από την πτώση ενός πιατινιού, το σπάσιμο του πεταλιού της μπότας των ντραμς από πολλούς θεωρείται φυσιολογική φθορά. Για τον Σόλων όμως, δεν ήταν έτσι και τα
” Κρίνα” μένουν στο δρόμο. Ένας φίλος ο Θωμάς, μπασίστας σε μια ρέγγε μπάντα, τους ” Κιλιμάντζαρο”, δίνει λύση: ” Γιατί δεν πάτε στον Τζώνη!”
Studio 42, στη καρδιά του Αιγάλεω, διαθέτει και μπάσο! Οικοδεσπότης ο Γιάννης Ζερβάκος, άνθρωπος που σε βλέπει και ανοίγει τα χέρια του. Ζεστός, εγκάρδιος, έτοιμος να βοηθήσει. Πέρασαν καμπόσους μήνες εκεί, οι τρεις τους και ο Γιάννης. Άλλοτε με ταξί, άλλοτε με λεωφορείο, Νέα Ζωή - γήπεδο Αιγάλεω. Μπύρες από το γωνιακό ψιλικατζίδικο, κρασί, ούζο, ουίσκι από την ” Κάβα 21″(!!), πολλά τσιγάρα και ” Πρόσωπα Γκρι”, ” Παρείσακτος”, ” Ο Ουρανός Του Βεδουίνου”, οι καρποί της εποχής αυτής.
Τα πάντα εξελίσσονταν μ’ απίστευτες ταχύτητες. Το πρώτο live δεν άργησε να έρθει.
Τα ” Κρίνα” καίγονταν να φτάσουν στη πηγή, εκεί απ’ όπου ξεπηδούν όλα τα δεδομένα.
Η ζωντανή εμφάνιση, το ξεμπρόστιασμα.

1991. Καλοκαίρι. Πλατεία Φυλακών Κορυδαλλού με τους ” Ωχρά Σπειροχαίτη”.
Τριάντα λεπτά ακατέργαστου R’N'R με “γκαραζιέρικο” παίξιμο. Ο ενισχυτής της κιθάρας κόντευε να εκραγεί, τα τύμπανα ασελγούσαν στα τραγούδια και ο Θάνος έκανε στις φωνητικές του χορδές ότι ακριβώς έκανε και στις χορδές του μπάσου.
Επόμενο live. Χαϊδάρι, φεστιβάλ στο Παλατάκι. Ένα μπουκάλι βότκα στα στομάχια, μια κιθάρα, δυο μπαγκέτες και πάνω στη σκηνή. Κάπου ανάμεσα στο κοινό έστεκε και ο Νίκος ο Μπάρδης και κοιτούσε… κοιτούσε και άκουγε…

Ένα ένα τα κάστρα έπεφταν και οι απαιτήσεις τέθηκαν από την αρχή ισχυρές προς τους ίδιους τους εαυτούς τους. Απαιτήσεις για έναν ιδιωτικό χώρο και για νέα μέλη, να μοιραστούν το όνειρο, να το κάνουν πιο πραγματικό.
Λίγο μετά το καλοκαίρι προστίθεται στη παρέα και ο Νίκος Τσουκαλάς, αδερφός του Κυριάκου και φίλος εδώ και χρόνια των υπολοίπων. Κιθαρίστας κι αυτός, πιο πριν έπαιζε στους ” Χωρίς Ανάσα”. Είχε χώρο για πρόβες. “Ελάτε σπίτι μου”, είπε. Ήταν ένα μικρό δωματιάκι στην ταράτσα του σπιτιού του. Απίστευτη τύχη. Ήταν στριμωγμένα αλλά ελεύθερα από χρόνο. Άρχισαν να φαντάζονται τον μπασίστα τους. Βάζουν αγγελία στην μουσική εφημερίδα “ΟΖ”. Ανταποκρίθηκαν δυο άτομα. Δεν ταίριαξαν όμως και η αναζήτηση σταματά εδώ διότι πριν περάσει καλά καλά ένας μήνας, χρειάστηκε να φύγουν από το σπίτι του Νίκου επειδή ο θόρυβος που προκαλούσαν ήταν πάνω από τις αντοχές των περίοικων. Έτσι ξαναγύρισαν στο παλιό, καλό, studio 42 που τόσο όλοι τους αγάπησαν.

Λίγο καιρό μετά αποχωρεί και ο Νίκος Τσουκαλάς. “R’N'R Never grassed”,είχε πει κάποιος, καλώς ή κακώς. Τα “Κρίνα” συνεχίζουν τρίο. Συνεχίζονται και οι εμφανίσεις σε συνοικιακά μπαράκια ώσπου το χειμώνα του ‘ 92 η τύχη χαμογελά. Βρίσκεται χώρος. Άλλος χώρος.
Υπόγειο αυτη τη φορά. Αγοράζουν όργανα, με τον Κυριάκο πάντα έτοιμο, με τον P.V. και την Lucile αγκαλιά, μαέστρος και οργανωτής της ηχητικής τους ταυτότητας. Rogers τύμπανα, Farfissa για το μπάσο, μια Lem κονσόλα για τη φωνή, φτιάχνουν τα ηλεκτρικά και ξεκινούν τις πρόβες. “Υπόγεια Πρόβα”, “Πολεμικό Ανακοινωθέν”, “Παρείσακτος”, “Αναστεναγμός”.Ανθίζουν τα κρίνα στην καρδιά του χειμώνα; Αν ναι, τότε τι κρίνα θα είναι αυτά;
Ένα απόγευμα, κατέβηκε τη σκάλα του υπογείου ο Παντελής. Ψηλός, αδύνατος, με μια φάτσα που δύσκολα συναντάς κι ακόμα πιο δύσκολα ξεχνάς, άνθρωπος φτιαγμένος από την ίδια πάστα, ρομαντικός κι ευαίσθητος, προχωρούσε σε παράλληλα μονοπάτια με τους υπόλοιπους. Μέσω ενός κοινού τους φίλου ήρθε σε επαφή με τα “Κρίνα” και ταιριάξανε τα χνώτα και τα όνειρα.
Όμως όπως έλεγε και ο αξέχαστος H.P.Lovecraft, “…για κάθε όνειρο που οι άνεμοι μας φέρνουν, χιλιάδες όνειρα δικά μας παίρνουν…“. Δεν ήταν μόνο ο πόλεμος στον Κόλπο η συμφορά εκείνο το καλοκαίρι, ήταν και η πλημμύρα στο υπόγειο που τους ανάγκασε να “ξεσπιτωθούν” για μια ακόμα φορά. Μισό μέτρο νερό στο υπόγειο, να καθρεπτίζεται η στάθμη στα μάτια τους, να τους πνίγει.
Επιστροφή, που αλλού, στο πάντα φιλόξενο “Studio 42″.

1993. Μέσα στους αρκετούς μήνες που πέρασαν στο “42″, η μεγαλύτερη και ευτυχέστερη στιγμή γράφτηκε με την “είσοδο” του Νίκου Μπάρδη. Ο Νίκος είχε από καιρό φανταστεί τον εαυτό του να παίζει μαζί τους, ακούγοντάς τους, εκεί στο “42″. Διακριτικός κι ευαίσθητος με μια μεγάλη δημιουργική διάθεση και πάνω απ΄ όλα πειραματιστής δεν άργησε καθόλου να κερδίσει τις καρδιές τους και να δέσει μαγικά το σχήμα δίνοντάς του την κατάλληλη ισορροπία.
Πρώτη εμφάνιση στο ΑΝ club στην πρώτη τους έξοδο στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι τοίχοι του “42″ ολοένα γέμιζαν με αυτοσχέδιες αφίσες των συναυλιών τους. Τα καινούρια τραγούδια γίνονταν πιο “έξυπνα”, πιο περιεκτικά από πρίν, πιο μελωδικά. Χωρίς να απαρνηθούν τις ρίζες τους και την παιδεία τους, τα “Κρίνα” αφομοίωναν συνεχώς τα ερεθίσματα από τον κόσμο γύρω τους που συνεχώς άλλαζε.
Έτσι τέλη του ΄93 παίρνουν την απόφαση πως ήρθε ο καιρός να αποτυπώσουν σε βινύλιο δείγματα της δουλειάς τους ικανοποιώντας έτσι ένα όνειρο ( το πρώτο όνειρο ) και ταυτόχρονα δίνοντας ένα ραντεβού με την Ιστορία. Σε λίγους μήνες ο Θάνος και ο Τάσος θα έφευγαν στην υπηρεσία της μαμά-πατρίδος. Έτσι με τη βοήθεια του Ζερβάκου στο “42″ πραγματοποιήθηκε το πρώτο demo με πέντε τραγούδια: “Αναστεναγμός”, “Προσευχή”, Πολεμικό Ανακοινωθέν”, “Λιώνοντας Μόνος”, “Κάτω απ’ το Ηφαίστειο”.Μάλιστα το “Κάτω απ’ το ηφαίστειο” ήταν το πρώτο από την στιχουργική δουλειά του Παντέλη, μέχρι τότε ο Θάνος ήταν ο απόλυτος στιχουργός. Το demo φτάνει στα χέρια του Θοδωρή Κρίθαρη στην Wipe Out .Συμφωνεί και το χειμώνα του ΄94 ηχογραφούν το πρώτο τους επτάιντσο “Κάτω απ΄το Ηφαίστειο - Λιώνοντας Μόνος” στον Περισσό σ΄ ένα στούντιο της Columbia.
Εκεί στο περίφημο P.D.R. ,θα είναι η πρώτη τους επαφή με τέτοιους χώρους “επεξεργασίας θαυμάτων”, όπως και η πρώτη τους επαφή με τον Κώστα Βάμβουκα που έκανε την ηχοληψία, βοήθησε στην παραγωγή και στάθηκε οδηγός για τα “Κρίνα” σ’ έναν άγνωστο δρόμο που μόλις είχαν αρχίσει να βαδίζουν. Σάν τέτοιος λοιπόν, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην πορεία τους, αλλά τρία χρόνια αργότερα.

Ένα μήνα μετά την ηχογράφηση του επτάιντσου, χτυπά το τηλέφωνο. Ο Κρίθαρης προτείνει τη συμμετοχή των “Κρίνων” στη συλλογή που θα εξέδιδε η Wipe Out με τίτλο “Το Μαγικό Βοτάνι”. Μεγάλη ευκαιρία! Και μπαίνει εδώ το ερώτημα: καινούριο τραγούδι ή παλιό; Εδώ έγινε και η πρώτη καθοριστική επιλογή για το μέλλον της μπάντας.
Φυσικά καινούριο!!!! Τόσο καινούριο μάλιστα που δεν υπήρχε ακόμα.
Υπήρχε κάτι άλλο όμως…
Πριν λίγες μέρες ,ένα άχαρο μουντό μεσημέρι, στο λεωφορείο για την Αθήνα, ο Θάνος σκέφτεται την Κατερίνα Γώγου, που τόσο απότομα και τόσο νωρίς άφησε κενή τη θέση της.” Αυτό για την Κατερίνα”,είπε στους υπόλοιπους δείχνοντάς τους τους στίχους πάνω σ΄ ένα κομμάτι εφημερίδας. Οκτώ ώρες στο studio “Praxis” με τον Coti-K. και η “Μουχλαλούδα, η μπαλάντα της φωτιάς ήταν γεγονός! Ένας τίτλος που ομολογουμένως μπέρδεψε πολλούς μα ένα τραγούδι που ακούστηκε πολύ, τόσο ώστε να εντυπωθούν τα “Κρίνα” στη συνείδηση του κόσμου.
Έτσι το Μάρτη του 94 μ’ ένα επτάιντσο που κοντεύει να εξαντληθεί (κόπηκε μόνο σε 500 αντίτυπα), μ’ ένα τραγούδι σε μια συλλογή να παίζεται στο ραδιόφωνο και δύο από αυτούς στο στρατό, τα “Κρίνα” κάνουν ένα διάλειμμα που κράτησε μέχρι και το Φθινόπωρο του ‘ 95 οπότε και επέστρεψαν, ώστε να προετοιμαστούν, όλοι μαζί, για ένα ακόμα μεγάλο βήμα στο ραντεβού τους με την ιστορία (το δεύτερο όνειρο) τον Χειμώνα του ‘ 96.
Όμως, συναυλιακά, τα “Κρίνα” θα μείνουν άπρακτα ουσιαστικά μέχρι την Άνοιξη του ‘ 97 από ένα τραγικό συμβάν:
Πρώτη Μαίου του 95, ένα ατύχημα με τη μηχανή θα κρατήσει τον Κυριάκο πολλούς μήνες στο κρεβάτι.

1996. Χειμώνας. Με δώδεκα τραγούδια στις “αποσκευές” τους, τα Κρίνα μπαίνουν στο Praxis με ηχολήπτη τον Λάμπρο Σφυρή και μ’ ένα καινούριο μέλος στη σύνθεσή τους τον Παναγιώτη Μπερλή, έναν παλιό γνωστό και φίλο, που θα ηχογραφούσε πλήκτρα και πιάνο στα τραγούδια . Μέσα σε ένα μήνα περίπου το “Έγινε η απώλεια συνήθειά μας” ήταν γεγονός. Περιείχε δεκατέσσερα τραγούδια -δώδεκα συν δύο, το “Δίπλα σου σαν… πάντα” και το “Δ” που δημιουργήθηκαν επί τόπου.
Έτσι για πρώτη φορά τα Κρίνα αρχίζουν τα live έχοντας πλέον δισκογραφική δουλειά, αφήνοντας πίσω σιγά σιγά τα παλιά τους τραγούδια, αφήνοντας πίσω τα παλιά τους λημέρια.
Πρώτο live στο club της οδού Ασωμάτων και ακολουθεί το “Δίπλα στο ποτάμι” για να φτάσουμε στον Ιούνιο του ‘ 97 όπου θα φιλοξενηθούν από το Rockwave Festival, τη δεύτερη μέρα μαζί με τους Love in Sadness, Flowers of Romance, New Model Army και The Sisters Of Mercy.
Eκτός από τις πύλες του Rockwave, εκείνη τη χρονιά, ανοίγουν και οι πόρτες για κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή συνεργασία με τον Κώστα Βάμβουκα . Ο Κώστας, με το γέλιο να εναλλάσσεται με τη δημιουργική τρέλα στο βλέμμα του, θα γίνει το έβδομο μέλος της μπάντας, ωθώντας τα πράματα εκεί όπου κανείς άλλος δεν θα μπορούσε, προσφέροντας, πολλές φορές, στην ισορροπία την άγρια ομορφιά της ακροβασίας.
Με ηχολήπτη τον Κώστα, το ‘ 97 θα φύγει με τρία ακόμα live, στο φεστιβάλ του Άρδα, στη Υδρόγειο στη Θεσσαλονίκη και στο ΤΝΤ στα Γρεβενά, συνολικά έξι συναυλίες που τα Κρίνα θα τις θυμούνται για πάντα.

Το 1998 θα έρθει με τους καλύτερους οιωνούς. Η μπάντα αφήνει οριστικά το αγαπημένο “studio 42″ για να στεγαστεί σε δικό της χώρο. Μονοκατοικία με αυλή και απεριόριστο χρόνο για χαλάρωση και πρόβες. Αποφασίζουν να αφήσουν τις δουλειές τους για να αφοσιωθούν στη μουσική και ότι ήρθε η στιγμή για το δεύτερο μεγάλο τους δίσκο.
Πάλι στο “Praxis” και το “Κάτι Σαράβαλες Καρδιές” θα είναι η νέα τους παρεμβολή στην Πραγματικότητα η οποία θα ξεδίπλωνε μπροστά τους άπειρες επιλογές. Νέοι δρόμοι, νέοι άνθρωποι, νέες αγάπες. Ξεχωριστή στιγμή ήταν η συμμετοχή του Αλκίνοου Ιωαννίδη σ’ αυτό το δίσκο.
Η πρώτη τους εμφάνιση στο club “ΡΟΔΟΝ” θα γίνει στις 25 Απριλίου του 1998.
Μέσα σ’ αυτό το χρόνο και στον επόμενο, τα Κρίνα θα δώσουν live σ’ όλη την Ελλάδα σχεδόν. Η μπάντα είναι on the road. Εννιαθέσιο βαν, φορτωμένο πίσω με τα όργανα και τους ενισχυτές και το κοντέρ να γράφει. Ατελείωτα χιλιόμετρα, μέσα στο βάν, ο ένας δίπλα στον άλλο και οι καρδιές να ανοίγουν. Κι έτσι να βγαίνουν όλα στη φόρα. Το φως και το σκοτάδι.
Να τρέχει το βαν μες την ομίχλη, το cd να παίζει Deus, οι μπύρες να γυρνούν… κάποιος φωνάζει, that’s rock ‘n’ roll…,οι πόλεις να εναλλάσσονται η μια την άλλη, νέες πόλεις, άλλα μαγαζιά, διαφορετικοί άνθρωποι, καινούριες αγκαλιές, περισσότερα γέλια, λίγα ακόμα δάκρυα, κι έκει, ο χρόνος σταματά, επιβραδύνει μέχρι που σταματά τελείως και όλα γίνονται, όλα συμβαίνουν τώρα, σ’ ένα μεγάλο, άπειρο ΤΩΡΑ !
Έχουμε ανακαλύψει τη μηχανή του χρόνου! Είμαστε χρονοταξιδιώτες!
Τέλη του 99, επιστροφή στην Αθήνα, που αρχές Νοεμβρίου, ζει ένα μεγάλο γεγονός. Οι Tintersticks έρχονται για δύο μέρες στη “Σφεντόνα”. Τους γίνεται πρόταση για support και δέχονται και τα Κρίνα ανεβαίνουν στη σκηνή για σαράντα λεπτά να παίξουν και για δύο ώρες back stage να δουν και να ακούσουν από κοντά τον Stuart Staples και την παρέα του.

Το 2000 θα σημαδευτεί από την αποχώρηση του Παναγιώτη και η αλλαγή αυτή θα φέρει την ανάγκη για νέους προσανατολισμούς.
Τα live συνεχίζονται ασταμάτητα, από πόλη σε πόλη. Εκεί κάπου ανάμεσα, βράδυ, σ’ ένα βρόγχο του αιτιατού, όπου δεν υπάρχει ο χρόνος, το βαν διασχίζει την ενδοχώρα και το μυαλό δουλεύει ασταμάτητα, τα Κρίνα αποφασίζουν να ορθώσουν τη δική τους φωνή .
Με τη δική τους δισκογραφική εταιρία , THIS IS MY VOICE, θα κυκλοφορήσουν το 2000 το ΕΡ «Είναι που όλα ήρθαν αργά» και το LP «Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές» και με μπροστάρη και οδηγό τον Κώστα Βάμβουκα, θα οργανώσουν την μεγαλύτερή τους περιοδία στην Ελλάδα το 2001 με κατάληξη την Αγγλία. Fish and chips και hot-dog με ψημένο κρεμμύδι στους δρόμους του Λονδίνου, του Μάντζεστερ, του Μπράϊτον, βόλτες στα δισκάδικα, στα δισκάδικα-καφέ, μαύρη μπύρα, καμπανάκι στις 11 το βράδυ και η ιστορία της Βρετανικής μουσικής σκηνής να ζωντανεύει μπροστά στα μάτια τους.

Τι άλλο να πούμε; Τα υπόλοιπα είναι λίγο πολύ γνωστά. Το 2004 η THIS IS MY VOICE κλείνει και ο Κώστας Βάμβουκας αποχωρεί από το σχήμα. Είπαμε, δεν είπαμε; “…η ουσία πίσω απ’ τα “γιατί” είναι ότι…”. Διαρκώς άνθρωποι έρχονται και φεύγουν αφήνοντας τη σφραγίδα τους πάνω σ’ αυτούς που συνεχίζουν. Μέσα από τις ιδιόμορφες σχέσεις αυτό που εξερευνείς τελικά, κάθε φορά, είναι πλευρές του εαυτού σου και σκοπός του κάθε εξερευνητή είναι να είναι δίκαιος και όχι να αποδίδει δικαιοσύνη.

Μ’ ένα δισκάκι στο Fractal Press ( ηχογραφημένο από την ομάδα one hour before the trip)και τη μουσική επένδυση του θεατρικού “Δις Τζούλια”, τα Κρίνα φτάνουν, το 2003 να ηχογραφούν στο δικό τους χώρο το “Ό,τι απόμεινε απ’ την ευτυχία” με ηχολήπτες-συμπαραγωγούς τους Τίτο Καρυωτάκη και Χρήστο Χαρμπίλα. Αυτό θα είναι και το “κύκνειο άσμα” της this is my voice. O Kώστας Βάμβουκας παραδίδει τη σκυτάλη και ο Δημήτρης Γιάλας αναλαμβάνει τον ήχο των Κρίνων, δίνοντας νέα πνοή στον ήχο και στις σχέσεις.
Απ’ το 2004 τα Κρίνα στεγάζονται σ’ άλλο χώρο που εκτός από προβάδικο, αξιοποιήται δημιουργικά και για ηχογραφήσεις. Πιστοί στο όραμά τους για πειραματισμό το 2006 ηχογραφούν με τον Δημήτρη Γιάλα το ορχηστρικό Ο Γύρος Της Μέρας Σε Ογδόντα Κόσμους”,

Και τώρα υπακούοντας σ’ ένα ακόμα κάλεσμα της αγάπης, καλούνται στην ουσία να βρουν τη δύναμη να χτίσουν γέφυρες, με υλικά τους ίδιους τους εαυτούς τους, για να ξεπεράσουν τους γκρεμούς που άνοιξε ή τυχόν ν’ ανοίξει μπροστά τους η μοίρα. Η ιστορία εξελίσσεται σε διαρκή ροή.
Είτε υποθέσουμε πως η ζωή και η τύχη είναι τροχοί που γυρνούν και πως το καλό διαδέχεται το κακό, όπως το φως το σκοτάδι, οπότε με υπομονή, σύνεση και ελπίδα όλα πετυχαίνονται, είτε πούμε πως το πάθος, η επιμονή, το όραμα και η αγάπη δίνουν στο φινάλε τη διέξοδο στις χαοτικές καταστάσεις της ζωής μας (ποιός θα αμφισβητούσε την ικανότητα του ανθρώπου με τέτοια εφόδια να διαμορφώνει το μέλλον του;), η αλήθεια παραμένει η ίδια.
Χρειάζονται το ίδιο η επιμονή και η υπομονή, η σύνεση και το πάθος, το όραμα, η ελπίδα και η αγάπη για να ξεφύγει κανείς από τον πόνο τον αγκιστρευτή και τον Χρόνο που μας μετρά και μας τελειώνει. Να βάλει τάξη στο Χάος και να δημιουργήσει. Το θάρρος, σ’ αυτό το “επικίνδυνο παιχνίδι” δεν είναι παρά το δόλωμα που προκαλεί την τύχη η οποία, αργά ή γρήγορα θα σταθεί σ’ αυτόν που τολμά.



το επίσημο site:

http://www.diafanakrina.info/sitegr/



1994 - Λιώνοντας μόνος / Κάτω απ’ το ηφαίστειο

lionontas.jpg

(Single - Wipe Out Records)

  1. Λιώνοντας Μόνος
  2. Κάτω απ’ το ηφαίστειο
Download:Liwnonas_Monos_-_Katw_apo_to_ifaisteio_1994_.rar


1996 - Έγινε η απώλεια συνήθειά μας

apoleia.jpg

(Wipe Out Records)

  1. Μέρες αργίας
  2. Η γυναίκα που διάβαζε ποιήματα
  3. Κλόουν την Τετάρτη την Κυριακή νεκρός
  4. Ρίξτε τις καρδιές σας στα σκυλιά
  5. Η γιορτή
  6. Μίζερο φως
  7. Όπως τα χιόνια
  8. Δ.
  9. Έγινε η απώλεια συνήθειά μας
  10. Απέραντη θλιμμένη Ανταρκτική
  11. Δίπλα σου σαν … πάντα
  12. Αυτό το τραγούδι δεν είναι για σένα
  13. Φαρμακωμένη
  14. Τελευταία μέρα
Download:Egine_h_apwleia_synhtheia_mas_1996_.rar


1998 - Κάτι σαράβαλες καρδιές

saravales5.jpg

(Wipe Out Records)

  1. Μπλε χειμώνας
  2. Justelene
  3. Όλα αυτά που δεν θα δω
  4. Βάλτε να πιούμε
  5. Αγριο μέλι
  6. Το βλέμμα σου σακάτεψε τη μοίρα μου
  7. Κυριακή των Βαίων
  8. Τα χρόνια μου ναυάγησαν στις ξέρες σου
  9. Θέμεθλο
  10. Κάτι σαράβαλες καρδιές
  11. Καταρχήν
Download:Kati_Sarabales_Kardies_1998_.rar


2000 - Είναι που όλα ήρθαν αργά

arga1.jpg

(Single - This is my Voice Records)

  1. Ζωή σαν τη δικιά μου
  2. Είναι που όλα ήρθαν αργά
  3. Αν το βρεις
  4. Ένας τρόπος να πεις αντίο
Download:einai_pou_ola_hrthan_arga-Single_2000_.rar


2000 - Ευωδιάζουν αγριοκέρασα οι σιωπές

(This is my Voice Records)

  1. Μικρές αλήθειες
  2. Νύχτα
  3. Η αγάπη είναι ένας σκύλος απ’ την κόλαση
  4. Τα γλυκά απελπισμένα σου αντίο
  5. Το σώμα αυτό είναι δειλό
  6. Στο πλάι σου
  7. Σ’ ένα όνειρο από χιόνι
  8. Απ’ τ’ άπειρο σε σένα
  9. Στιγμές
  10. Θα πεθάνω ένα πένθιμο του φθινοπώρου δείλι
  11. Γράψαμε τραγούδια που μιλούσαν για τη θλίψη
Download:Eywdiazoyn_Agriokerasa_Oi_Siwpes_2000_.rar



2001 - Καινούργιος τόπος / Κάτω απ’ το ηφαίστειο

kainourgios_topos.jpg

(Single - ένθετο στο Fractal Press - Χειμώνας - Ανοιξη 2001, τεύχος 126-127)

  1. Καινούργιος τόπος
  2. Κάτω απ’ το ηφαίστειο
Download:Fractal_Press_2001_.rar


2003 - Ο,τι απόμεινε απ’ την ευτυχία

4vgqnnd.jpg

(This is my Voice Records)

  1. Μνήμες του Νερού
  2. Διάφανα Κρίνα
  3. Δις Τζούλια
  4. El Hombre Solo
  5. Σκισμένος Χαρταετός
  6. Κάρμα
  7. Ό,το Απόμεινε απ’ την Ευτυχία
  8. Κάθε τι που Ανασαίνει
  9. Τελευταίο Ποτό με το Διάβολο
  10. Ένα Μέρος που Μπορείς να Κρυφτείς
  11. Παράδεισος
  12. Το Τραγούδι της Βάλιας και του Λύκου
Download:o_ti_apomeine_ap_thn_eutyxia_2003_.rar


2005 - Ο γύρος της μέρας σε ογδόντα κόσμους

(Ίνδικτος)

  1. Τρεμπλίνκα
  2. Θα ‘θελα να ‘μουν εσύ
  3. Η καρδιά κυνηγάει μονάχη
  4. Στη ράχη του διαβόλου
  5. Νότια του ανύπαρκτου βορρά
  6. Βρέθηκα σ’ έναν πόλεμο
  7. Μαμμούθ
  8. Μπλε Ιγκουάνα
  9. Κούσκο
  10. Παρίσι
  11. Ένα λεπτό κι είναι αύριο
Download:o_gyros_ths_meras_se_ogdonta_kosmous_2005_.rar


2008 - Κι η αγάπη πάλι θα καλεί

final_cover_a.jpg

(RollOut vision services)

  1. Κι αν έσβησε σαν ίσκιος…
  2. Σε μια γη που ανατέλει
  3. Κι η αγάπη πάλι θα καλεί
  4. “Στην Κόλαση βαθιά”
  5. Αντί για σένα
  6. Αγνός
  7. Κέρνα τους δαίμονες
  8. Με ρωτούν οι χειμώνες
  9. Παράξενα νέα από κάποιο άλλο άστρο
  10. Μ’ ένα άδειο ποτήρι
  11. Ένα σκιάχτρο που άρπαξε φωτιά
  12. Τελευταίος σταθμός
Download:__916___921___913___934___913___925___913____922___929___921___925___913__-___922___921____919____91


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


συμμετοχές σε συλλογές με ακυκλοφόρητα:

1994 - Μαγικό Βοτάνι
Μουχλαλούδα: Η μπαλάντα της φωτιάς

2000 - Sessions 01 (περιοδικό Ποπ&Ροκ, τεύχος 268)
Χρειάζομαι Μέρες

2001 - Στον Π (Αφιέρωμα στον Π. Σιδηρόπουλο)
θάνατος



extras
:

Όνειρο μέσα σ' όνειρο
:

Το τραγούδι "Όνειρο μέσα σ' όνειρο" είναι ελεύθερη απόδοση - μετάφραση από τον Κώστα Ουράνη,του ποιήματος "A dream within a dream" του Edgar Alan Poe.
Στίχοι: Κώστας Ουράνης
Μουσική: Διάφανα Κρίνα


Όταν ο χρόνος πέφτει πάνω σε τοίχο:
Στίχοι: Διάφανα Κρίνα
Μουσική: Διάφανα Κρίνα


Download:Diafana_Krina.rar

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Homo Sapiens - Όνειρα Και Εφιάλτες (1997)


πληροφορίες από anexartisi.gr

Αθηναϊκό γκρουπ που εδρεύει στο Πολύγωνο και αποτελείται από τους Μπάμπη Χινκιαμή φωνή, Μανόλη Τσάφο κιθάρα, Μιχάλη Γεωργιουδάκη μπάσο, Τάσo Χαλκίδη πλήκτρα, Μιχάλη Τσάφο κρουστά. Το σχήμα αυτό με την εξαίρεση του Τάσου Χαλκίδη βρίσκεται μαζί από το 1993. Με το όνομα "Homo Sapiens" έχουν κυκλοφορήσει ένα εφτάιντσο single με τρία κομμάτια, τα "Εικόνες Από Κόσμο Θαυμαστό", "Ταχύς Κυνηγός", "Ραντεβού" και ένα cd με τίτλο "'Ονειρα και Εφιάλτες". 'Ενα τραγούδι, το "Κόκκινο" υπάρχει στη συλλογή "Rock'n Roll Βοήθειες Νο.2" και πολλά αλλά συμπεριλαμβάνονται σε συλλογές των περιοδικών "Ποπ & Ροκ", "Audio" κ.α. Με την αλλαγή του ονόματος σε "Σταγόνες Καπνού" κυκλοφόρησαν ένα cd με τίτλο "Είδα" που περιλαμβάνει δέκα τραγούδια, όπου την παραγωγή έκανε μαζί με το γκρουπ ο Κώστας Παρίσης, κιθαρίστας των "Υπόγειων Ρευμάτων".
Band:
Μπάμπης Χινκιάμης - φωνή
Μανώλης Τσάφος - κιθάρα
Μιχάλης Γεωργουδάκης - μπάσο
Μιχάλης Τσάφος - τύμπανα


Tracklist:
1. Όνειρο
2. Η Βιτρίνα Της Αγάπης
3. Ανόητε Σου Λέω
4. Το Φως...Αυτό Που Δεν Αντέχεις
5. Δανεική Συντροφιά
6. Λάθη
7. Τσάρκα
8. Τίποτα
9. Ανθρώπινη Ύπαρξη
10. Χαμένα Φεγγάρια
11. Εφιάλτης

Download:
Homo_Sapiens.rar

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ψόφιοι Κοριοί - Δισκογραφία


πληροφορίες από rockap.gr

Οι “Ψόφιοι Κοριοί” σχηματίστηκαν τον χειμώνα του 1996 στην Ξάνθη από τους Βαγγέλη Νεραντζά φωνή, Φάνη Βαλιάζη κιθάρα, Δημήτρη Μυταφίδη τύμπανα, ενώ αργότερα προστέθηκε και ο Γιώργος Κράλλης μπάσσο, ο οποίος αντικατέστησε τον αρχικό μπασίστα Μανούσο Νικολαϊδη. Αρχικά οι Κοριοί ξεκίνησαν ως ένα σχήμα φοιτητών με σκοπό απλά και μόνο τον χαβαλέ και τη συμμετοχή σε φοιτητικές συναυλίες στις πόλεις της Θράκης. Η ανταπόκριση του κόσμου στις πρώτες αυτές συναυλίες ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντική, κάτι που έδωσε λόγο στο συγκρότημα για μια πιο σοβαρή προσπάθεια, η οποία τελικά απέφερε μετά από την ηχογράφηση δύο demo, ένα συμβόλαιο με τη “Virgin”. Τον Ιούλιο του ‘97 ηχογραφήθηκε ο πρώτος δίσκος τους με τίτλο “Outro”, και με τον Μανούσο Νικολαϊδη στη σύνθεση ως μπασίστα. Από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου, οι Ψόφιοι Κοριοί έχουν εμφανιστεί σε συναυλιακούς χώρους Αθήνας, Θεσσαλονίκης όπως “Ρόδον”, “Camel club”, “Αν club”, “Μύλος” κ.α. σε αρκετές πόλεις της επαρχίας, Ηράκλειο, Χανιά, Καβάλα κ.α. ενώ κορυφαίες στιγμές για το συγκρότημα υπήρξαν οι συμμετοχές του στο “Rock wave festival 98″ πλάι σε ονόματα όπως οι “Portishead”, Nick Cave, Moby, “Puressence”, “Pulp”, “Sonic Youth” κα και στο φεστιβάλ “Υμηττού 98″ στο θέατρο “Βράχων”. Εν τω μεταξύ, από τον Σεπτέμβριο του ‘98, την θέση του Μανούσου πήρε ο Γιώργος Κράλλης, δίνοντας έτσι στο σχήμα τη σημερινή του μορφή. Μέσα στο ‘99 η μπάντα γύρισαν σελίδα καθώς τα φοιτητικά χρόνια κάποτε τελειώνουν και έδρα του συγκροτήματος έγινε η Θεσσαλονίκη, όπου και άρχισε η προετοιμασία για τον δεύτερο δίσκο. Από τον Ιούλιο του ‘99 ως τον Φεβρουάριο του ‘00 το συγκρότημα ηχογράφησε τον δεύτερο αυτό δίσκο με τίτλο “Σήμερα Είναι Η Μέρα Σου”.
Εδώ και μερικά χρόνια αγνοείται η τύχη του συγκροτήματος.
Ακούστηκε ότι επειδή οι σπουδές τελειώσαν και σπάσαν, τελείωσε και η μπάντα. Επίσης ότι ο τραγουδιστής ξαναφτιάχνει το συγκρότημα από εκεί που βρίσκεται. Είδωμεν.

"Ψόφιοι Κοριο΄"

Band:
Μυταφίδης Δημήτρης - Τύμπανα
Νεραντζάς Βαγγέλης - Φωνή
Βαλιάζης Φάνης - Κιθάρα

Κράλλης Γιώργος - Μπάσο




Outro (1997)
Tracklist:
1. Outro
2. Γυάλινος κόσμος
3. Μαύρα φώτα
4. Όμορφη πόλη
5. Ε, όχι και τεμπέλης
6. Φτου κι απ' την αρχή
7. Ρομπέρτο
8. Πλάσματα
9. Μόνο εσύ
10. Φυλακή

11. Πάλι θα 'ρθεις
12. Μιλάμε δυνατά
13. Επιστροφή στη φύση

Download:outro_1997_.rar




Σήμερα είναι η μέρα σου (2000)
Tracklist:
1. Ακόμα ένα πρωϊ
2. Όνειρα
3. Τρομπέτα
4. Κάνεις τα πάντα
5. Μη με ξυπνάς
6. Ο κύκλος
7. Πίσω μας είναι η αλήθεια
8. Η τράκα
9. Όλα θα 'ρθουν απλά
10. Πέταξε με
11. Θα τρελαθώ


Download:shmera_einai_h_mera_sou_2000_.rar

Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Occasional Dream - Περιστασιακό Όνειρο (2001)


φωνή (σε μερικά κομμάτια) και κιθάρα ο Λεωνίδας Καρακατσάνης,
τραγουδιστής των
Ίχνη Του Ανέμου.



Τον Σεπτέμβριο του 1993 ο Βασίλης Τζαβάρας, ο Μιχάλης Νιβολιανίτης και ο Λεωνίδας Καρακατσάνης σχηματίζουν τους Οccasional Dream. Από τις πρώτες κιόλας εμφανίσεις, η διάθεση για πειραματισμούς γίνεται φανερή: "Πειραγμένες" διασκευές αγγλόφωνων ροκ και μπλουζ τραγουδιών, με έντονο το προσωπικό στοιχείο στην ενορχήστρωση και την εκτέλεση.
Οι Οccasional Dream δημιουργούν μια ιδιαίτερη σχέση με τις μικρές αθηναϊκές σκηνές μέσα από τις εμφανίσεις τους σε χώρους όπως το "Μπαράκι του Βασίλη", το "Καφέ Παράσταση", το "Παράφωνο" κ.α.
Στα χρόνια που ακολουθούν, οι συνεργασίες με άλλους μουσικούς και οι πειραματισμοί με όργανα όπως ούτι, τσέλο, φλάουτο, και μπάσο, ανοίγουν το δρόμο για τη σύνθεση πρωτότυπου υλικού.
Το φθινόπωρο του 1996 με τη συμμετοχή του Χάρη Λαμπράκη στο νέι και του Δημήτρη Μικέλη στο ούτι, οι Οccasional Dream δουλεύουν πάνω στις δικές τους συνθέσεις και διαμορφώνουν το δικό τους προσωπικό ήχο μέσα από τη συνύπαρξη διαφορετικών μουσικών κατευθύνσεων και αντιλήψεων. Επιχειρούν έτσι ένα ταξίδι, διασχίζοντας δρόμους που αγγίζουν πότε την ανατολική μουσική παράδοση, πότε την τζαζ, πότε την ροκ.
Το σχήμα αποκτά την τελική του επταμελή σύνθεση με τη συμμετοχή του Γιώργου Καλούδη στο τσέλο και του Αλέκου Τσάμη στην ταμπλά και τα κρουστά (ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου του 2000 το "πόστο" των κρουστών αναλαμβάνει ο Γιάννης Νοταράς). Ο ήχος γίνεται πιο μεστός, οι εντάσεις χαμηλώνουν καθώς η ατμόσφαιρα και η λεπτομέρεια στην έκφραση γίνονται ο πρώτος στόχος των ζωντανών εμφανίσεων. Η οργανική μουσική συνυπάρχει με το τραγούδι και ο ελληνικός με τον αγγλικό στίχο. Έτσι γεννιέται το "Περιστασιακό όνειρο".
Σημαντική στιγμή στην πορεία του συγκροτήματος αποτέλεσε η συμμετοχή στην Βienalle Νέων Καλλιτεχνών της Ρώμης, τον Ιούνιο του 1999, εκπροσωπώντας το μουσικό τμήμα της ελληνικής καλλιτεχνικής αποστολής. Επίσης έλαβε μέρος στο ethnic-jazz festival "Ωδές" το Μάιο του 2000, ενώ τον Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς ταξίδεψε στην Άγκυρα, για το 2o Ευρωπαϊκό φεστιβάλ νέων που διοργάνωσαν μη κυβερνητικοί οργανισμοί της Τουρκίας.
Τον Φεβρουάριο του 2001 κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Οccasional Dream -Περιστασιακό Όνειρο από τον Μικρό Ήρωα για τη Lyra, σε διεύθυνση παραγωγής Αγγέλου Σφακιανάκη - Γιάννη Παξεβάνη και με τη φιλική συμμετοχή του Χρήστου Θηβαίου.
Occasional Dream
Οι Occasional Dream είναι:
Βασίλης Τζαβάρας: κιθάρες, φωνή
Λεωνίδας Καρακατσάνης: κιθάρες, φωνή (Ίχνη Του Ανέμου)
Μιχάλης Νιβολιανίτης: κρουστά, μαντολίνο, φωνητικά
Δημήτρης Μικέλης: ούτι
Χάρης Λαμπράκης: νέι
Γιώργος Καλούδης: τσέλο
Γιάννης Νοταράς: κρουστά


Tracklist:
1. Ερωτομαγεμένος (συμμετοχή Χρήστου Θηβαίου)
2. Έμεινα εδώ κάτω
3. Ανάσα (ορχηστρικό)
4. Αν ακούς (συμμετοχή Χρήστου Θηβαίου)
5. Στον άνεμο
6. Είστε εκεί κύριε Reinhardt; (ορχηστρικό)
7. Minor swing (ορχηστρικό)
8. Αναμμένα τσιγάρα (συμμετοχή Χρήστου Θηβαίου)
9. Πορεία σιωπής
10. Under the moon
11. Βήτα
12. Απόπειρα (ορχηστρικό)


Downloadoccasional dream

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Ίχνη Του Ανέμου (1997) + demo ('98-'01)

 Το συγκρότημα "Ίχνη Του Ανέμου" δημιουργήθηκε το 1994 στην Αθήνα μέσα από τις στάχτες μιας άλλης μπάντας με όνομα "Έκσταση". Οι Έκσταση δημιουργήθηκαν γύρω στα 1989-90, μέσα με τέλη λυκειακών χρόνων. Τότε έπαιζαν σε σχολικές καταλήψεις και μικρούς χώρους. Στην πορεία της άλλαξε πολλά μέλη (κάτι περισσότερο από δέκα). Σαν Έκσταση πήραν μέρος στη συλλογή "Rock 'n' Roll Βοήθειες Νο 1 (1993)" της wipe out records. Το 1994 συνάντησαν τον Λεωνίδα (φωνή) και έφτιαξαν τα ίχνη του ανέμου. Η μόνη τους δισκογραφική δουλειά έγινε το 1997 με το ομότιτλο cd το οποίο κυκλοφόρησε από την Θέσις.
Επίσης έχουν συμμετάσχει και σε 2 συλλογές 1999 Φάκελος Rock (MBI) και 2000 Φάκελος Rock 2 (MBI). Ο Λεωνίδας αργότερα (2001) συμμετείχε και στην μπάντα "Occasional Dream - Περιστασιακό Όνειρο"

Ίχνη Του Ανέμου:  "Ίσως αντιρόκ, ίσως λίγο φευγάτο, ίσως πολύ ποιητικό, ίσως ακόμα και αταίριαστο για μερικούς. Η επιλογή του απόλυτα συνειδητή. Κάτι από την ινδιάνικη ψυχή του μας συγκίνησε...".
 

Το demo αποτελείται από κομμάτια που ηχογραφήθηκαν από την μπάντα την περίοδο 1998-2001 και δεν κυκλοφόρησαν ποτέ.

Band:
Λεωνίδας Καρακατσάνης : κιθάρα,τραγούδι,σύνθεση,στίχοι

Ανδρέας Σιουρούνης : τύμπανα,σύνθεση,στίχοι
Βασίλης Τσιμιδάκης : μπάσο


Ίχνη Του Ανέμου (1997)

Tracklist:
1. 6 Ιούνη
2. Αγέλαστο αστείο
3. Αλλα μέρη αλλα σκηνικά
4. Αν σου πώ
5. Άτιτλο
6. Δρόμος και ουρανός
7. Κολάζ
8. Μια ευχή πυξίδα
9. Ο σκύλος και ο αφέντης
10 .Όνειρα με φόντο την ομίχλη
11. Τραγούδι χαρούμενο

Download: Ixnh Tou Anemou


Demo (1998-2001)
Tracklist:
1. Ο μάγος της φυλής
2. Οι μέρες με τα χρώματα
3. Άγια βροχή
4. Μόνος ως την επόμενη γιορτή
5. Στην αλλαγή της μέρας
6. Λέω να ξεκινήσω
7. Δεν έχω κάτι να σου πώ


Download: Demo

Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Συλλογή "Κύμα Πανικού 2" (1999)


συλλογή harcore / punk

Η συλλογή αυτή βγήκε το 1999 από την Crazy Fly Tapes σε 250 κόπιες.
Αυτή έχει τον αριθμό 161 και ευχαριστώ πολύ τον stathis80 για την
προσφορά του! Η "εταιρία" αυτή κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή συλλογές
με συγκροτήματα punk / hardcore. Η νούμερο 1 είχε βγεί σε κασσέτα.
Το εξώφυλλο και όλο το ένθετο βιβλιαράκι το οποίο περιέχεται στο
upload είναι σε σχήμα κεφαλιού ενός πανκ (μοικάνας!). Μία σπάνια
συλλογή που αξίζει να έχετε. Περιέχει τα εξής συγκροτήματα: Μάστιγα,
Βανδαλούπ, Ενόχληση, Ανία, Γκούλαγκ. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακούγεται δυνατά!


Tracklist:
1. ΒΑΝΔΑΛΟΥΠ - Το παιδί της πολυκατοικίας
2. ΕΝΟΧΛΗΣΗ - Ζω στον κόσμο μου
3. ΜΑΣΤΙΓΑ - Μπαρμπαγιάννης
4. ΑΝΙΑ - Νοσηρή Επιβίωση
5. ΓΚΟΥΛΑΓΚ - Αν θα τον βρείτε
6. ΜΑΣΤΙΓΑ - Άνθρωπε
7. ΒΑΝΔΑΛΟΥΠ - Σβήστε μας απ' το χάρτη σας
8. ΑΝΙΑ - Κραυγές πολέμου
9. ΕΝΟΧΛΗΣΗ - Εφιαλτική ζωή
10. ΜΑΣΤΙΓΑ - 19 χρονών νεκρός
11. ΒΑΝΔΑΛΟΥΠ - Άϊ σιχτίρ
12. ΑΝΙΑ - Άρνηση στράτευσης
13. ΕΝΟΧΛΗΣΗ - Ενόχληση
14. ΓΚΟΥΛΑΓΚ - Τα παιδιά μόνο
15. ΒΑΝΔΑΛΟΥΠ - Ο κακός ζητάς
16. ΜΑΣΤΙΓΑ - Καταδίκη της μνήμης
17. ΒΑΝΔΑΛΟΥΠ - Έχω πάθει έκρηξη

Download:
kyma_panikou___921___921_.rar

Τρίτη 5 Μαΐου 2009

Σμέρνα


Οι ΣΜΕΡΝΑ είναι ένα ανεξάρτητο αντιεμπορικό συγκρότημα το οποίο παίζει punk rock και έχει βγάλει ένα ομότιτλο cd με 9 τραγούδια. Τη δουλειά τους αυτή τη διένειμαν δωρεάν στις συναυλίες τους. Όπως αναγράφουν και στα covers, "Αυτό το cd γεννήθηκε μέσα από διαδικασίες που θέλουν να το κρατήσουν μακριά από κάθε μορφή εμπορεύματος καθιστώντας έτσι αδύνατη την αποτίμησή του σε χρήμα. Αυτό το cd δεν είναι ΤΣΑΜΠΑ. Απλώς δίνεται χωρίς αντίτημο". Έχουν συμμετάσχει σε δύο κασσετοσυλλογές του Ράδιο Ουτοπία "The only original" (1994), "Κακός και μόνος" (1996) και στην +τεχνία-, η οποία είναι μια μουσική κολλεκτίβα από συγκροτήματα που αρνούνται να κάνουν εμπόρευμα τη μουσική τους, την παράγουν μόνοι τους και τη μοιράζουν δωρεάν. Oι Σμέρνα δεν υπάρχουν πλέον. Συμμετέχουν όμως σε διάφορες άλλες μπάντες (βλέπε Dr.Drakator).

Άλλες πληροφορίες δεν κατάφερα να βρώ. 'Οποιος γνωρίζει κάτι ας το πεί!




Tracklist
:


1. Είσοδος

2. Επαφή
3. Για την αυτοκριτική
4. G
5. Τι σού'λεγα;
6. Στην ομίχλη
7. Η πόλη καίγεται
8. 15-12-'92
9. Έξοδος



Download:
Smerna.rar