Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Ελληνιστάν - Δισκογραφία


Οι "Ελληνιστάν" δημιουργούνται το 1993 από τον Γιώργο Ελευθέρογλου φωνή και κιθάρες, και τον Φώτη Δεμερτζή τύμπανα. Ο Τάκης Μπόζογλου θα παίξει για κάποιες ηχογραφικές ανάγκες την ίδια χρονιά και θα παραμείνει ως σήμερα. 'Oταν το '96 παίζει μπάσο ο Μανόλης Καντάρογλου το συγκρότημα θα πάρει την τελική του μορφή. Η μπάντα αναζητεί την ταυτότητά της μέσα από συνεχόμενες συναυλίες και καινούργια κομμάτια κι έτσι το Πάσχα του '98 θα κυκλοφορήσει ο πρώτος δίσκος από την "FM Records" με τίτλο "Eκλειψη, Συμβαίνει κι αυτό", ο οποίος περιέχει δώδεκα κομμάτια. Tον Ιούνιο του '99 τον ρόλο του ντράμερ αναλαμβάνει να παίξει ο Γιώργος Κατιάκος. Με αυτήν την σύνθεση οι Ελληνιστάν ηχογραφούν τον Απρίλιο-Ιούνιο του '00 τον "Μικρόκοσμο" που περιέχει δώδεκα κομμάτια. Ο "Μικρόκοσμος" έρχεται σε μια περίοδο μουσικής και διαπροσωπικής ωριμότητας των μουσικών της μπάντας και δηλώνει περίτρανα την μοναδικότητα και την ιδιοτροπία της μουσικής τους σκέψης.


Band
:
Μπόρζογλου Δημήτρης - Κιθάρα
Ελευθέρογλου Γιώργος - Φωνητικά, Κιθάρα
Καντάρογλου Μανόλης - Μπάσο
Κατιάκος Γιώργος - Τύμπανα




(1998) Έκλειψη (Συμβαίνει κι αυτό) (FM Records)
Tracklist:
1. Ξέσπασε

2. Όταν ο ορίζοντας μαυρίζει
3. Τι ώρα πάει
4. Χωρίς αιτία
5. Το ταξίδι
6. Η έκλειψη
7. Τα παραμύθια
8. Τ’ αστείο
9. Κάτι πρέπει να γίνει
10. Αυτοί που μιλούν
11. Δυό δεκάρες
12. Ο παλιάτσος




(2000) Μικρόκοσμος (FM Records)
Tracklist:
1. Η ρόδα

2. Κεραίες
3. Χειρόφρενο
4. Μικρόκοσμος
5. Το βλέμμα της ερήμωσης
6. Η αλήθεια που μένει
7. Άνοιξη
8. Απογείωσις
9. Όταν ο έρωτας
10. Ψύχωσις (Εί! Λα! Λα! Λα!)
11. Βήτα



Download:
Ellhnistan.rar

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Εν Λευκώ (2000)




Οι Εν Λευκώ είναι μια Ελληνόφωνη rock μπάντα όπου το 2000 κυκλοφόρησε έναν ομότιτλο δίσκο από την "FM Records".
Την ίδια χρονιά συμμετέχουν με 3 κομμάτια τους τα οποία βρίσκονται στο δίσκο, στη συλλογή "Must Rock Χαλαστές".
Το cd περιέχει 12 τραγούδια με ήχο καθαρό, όμορφες συνθέσεις και αξιοπρόσεκτους στίχους...
Το συγκρότημα δεν υπάρχει πλέον αλλά το μουσικό σχήμα "Χρονίρ" αποτελεί συνέχεια του συγκροτήματος "Εν Λευκώ" καθώς δημιουργήθηκε από τον Γιώργο Τιάκο που ήταν ο βασικός συνθέτης, στιχουργός, τραγουδιστής και κιθαρίστας της μπάντας.
Μπορεί η ονομασία του γκρουπ να έφερνε συνειρμούς με τον ιστορικό δίσκο του αλησμόνητου Παύλου Σιδηρόπουλου αλλά νοηματικά δεν άλλαζε τίποτα αφού η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου από τα μέλη του σήμαινε μια διαδρομή χωρίς συμβιβασμούς και εγγυήσεις.Ωστόσο από την είσοδο σχεδόν της δεκαετίας του \'90, όπου και σημειώθηκε η ίδρυση της μπάντας στη Θεσσαλονίκη, έως την εμφάνιση του πρώτου (και παράλληλα δυστυχώς τελευταίου) της άλμπουμ, δεν παρήλθε μόνο ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αλλά μεσολάβησαν κι άλλαγές στη σύνθεσή της. Εκείνο όμως που μετρά πάνω απ\' όλα για τα μέλη της, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, είναι η ανατροπή μέσω της μουσικής τους, στον τρόπο ζωής και διασκέδασης της κοινωνίας που θεωρούν ότι έγινε τόσο πολύ συνθετικός ώστε έφθασε να μοιάζει σαν πλαστικός και ψεύτικος.



Τα μέλη του συγκροτήματος:

Παπασταύρου Φώτης - κιθάρες
Εξαρχάκης Κώστας - μπάσο
Σαμαράς Δημήτρης - πλήκτρα
Τόμης Γιάννης - τύμπανα
Τιακας Γιώργος - φωνή , φωνητικά




Ηχοληψία: Αργύρης Παπαγεωργίου, studio: Πολυτροπον

Παραγωγή: Γιώργος Καζαντζής, Εξώφυλλο: Αντώνης Καπίρης




Tracklist:
1. Αυτά που βλέπω
2. Λουλούδια
3. Φλόγα
4. Φαντάσου λέει
5. Εφιάλτης
6. Σκιάχτρα
7. Πριν
8. Τους βλέπω
9. Ξωτικό
10. Ζήσε για πάντα
11. Μη χαθείς
12. 3:10



Download:
En_Leukw.rar

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Εκτός Μάχης - Δισκογραφία

Εκτός Μάχης (Rock / Metal / Progressive)


Βιογραφικό:

Eκτός Μάχης υπάρχουν στον χώρο του ελληνικού Rock από τον Οκτώβριο του 1992.
Ξεκίνησαν να συνθέτουν τα κομάτια τους - ως πενταμελής μπάντα- με Hard Rock ύφος και στίχο περισσότερο ποιητικό και λιγότερο άμεσο.

Το 1993 κυκλοφόρησαν τα πρώτα demo σε κασέτες γραμμένα στο RBRS Studios και παράλληλα εμφανίστηκαν και στις rock σκηνές της Αθήνας.

Τον Αύγουστο 1994 ηχογράφησαν το ομώνυμο κομμάτι τους για την συλλογή Rock 'n Roll Βοήθειες Νο2 και τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου ξεκίνησαν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους LP "Απόδραση".
Και οι δύο δίσκοι γράφτηκαν στο studio Praxis με παραγωγό τον Δημήτρη Δημητράκα και κυκλοφόρησαν τον Απρίλιο του 1995 από την Wipe Out.

Ακολούθησαν δύο χρόνια αδράνειας λόγω στρατιωτικών υποχρεώσεων και το 1997 ξεκίνησαν την σύνθεση της επόμενης δουλειάς τους που είχε ενιαία θεματολογία κάτω από τον γενικό τίτλο "Ο Πύργος της Βαβέλ".
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Studio Sierra με παραγωγή ZAR Productions και κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1998 από την RIA Music.

Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου ξεκινάνε οι ηχογραφήσεις του τρίτου κατά σειρά CD με τίτλο "Γη Αθανάτων ".
Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα studio Αction και Sierra και ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2000 με παραγωγή των Εκτός Μάχης.



Myspace:
www.myspace.com/ektosmahis

Οι Εκτός Μάχης είναι:

Μιχάλης Σκαράκης - Τραγούδι
Αδριανός Παπαμάρκου - Κιθάρα
Κώστας Μπουραζάνης - Μπάσο
Μαυρίκιος Σκαράκης - Τύμπανα
Ιωσήφ Σάσσος - Πλήκτρα
Γιάννης Στεργίου - Κιθάρα




1995 " Απόδραση"

Tracklist:
1. Αργή κίνηση

2. Δον Κιχώτης
3. Απόδραση
4. Ανατολικός άνεμος
5. Τύψεις
6. Θέατρο παραλόγου
7. Του επαναστάτη
8. Μελωδία του τυφλού
9. Πέτρινα δάκρυα
10. Η σιωπή του τρένου
11. Χίλια καράτια



1998 "O Πύργος της Βαβέλ"

Tracklist:
1. Ανατολή
2. Βροχή
3. Ο πύργος της Βαβέλ
4. Πορεία στο χάρτη
5. Μέρες οργής
6. Σιωπή στη σημαία
7. Φράγμα
8. Σίσσυφος
9. Καιρός που δεν υπάρχεις
10. Λάμα στο όνειρο
11. Μάσκες
12. Πίσω απ΄τα φώτα
13. Γυάλινο show
14. Ταξίδι
15. Πρίν τον κατακλυσμό



2000 "Γη Αθανάτων"

Tracklist:
1. Γή αθανάτων
2. θέλω χώρο
3. Να'σαι αέρας
4. Μόνος
5. Πρόχειρα όνειρα
6. Απαγορευμένη ζώνη
7. Καθημερινό
8. Εν τω άγνωστω Θεώ (Π.Σιδηρόπουλος)
9. Νείλος
10. Το κουτί της Πανδώρας
11. Δούρειος φόβος
12. Στην άσφαλτο
13. Κάτω απ'τη στολή



Download:
Ektos_Maxhs.rar

Medoussa - Θα ρθω ξανά (2006)

Medussa - θα'ρθω ξανά (metal / rock)

Η MEDOYSSA είναι μία σχετικά καινούρια μπάντα, από τον Πειραιά. Ιδρύθηκε στα μέσα του 2002 και υπηρετεί από τότε την Ελληνική Rock-Metal σκηνή. Από τότε έως σήμερα υπήρξαν κάποιες αλλαγές στη σύνθεσή της, μέχρι να κατασταλλάξουν στην σημερινή.
Η μπάντα κινείται σε σκληρούς ήχους, γύρω από τον μουσικό κόσμο της Ελληνικής Rock-Metal σκηνής, δημιουργώντας συνεχώς νέο υλικό με Ελληνικό στίχο πάντα. Οι στίχοι γράφονται και ερμηνεύονται από τον front man της μπάντας Δημήτρη Καραπιπέρη, κλείνοντας μέσα τους ένα είδος ποίησης και ρεαλισμού, χωρίς να λείπουν οι σκληρές και καυστικές έννοιες.Η μουσική της MEDOYSSA δημιουργείται και ενορχηστρώνεται από τους μουσικούς της, Γιώργο Βάλβη, Θοδωρή Ζαβιτσιάνο, Αναστάσιο Καλλιντέρη, φτάνοντας σ’ ένα αποτέλεσμα που η μπάντα έχει επιλέξει να προσφέρει στο χώρο. Δισκογραφικά οι MEDOUSSA έχουν να μας παρουσιάσουν 2 δουλειές. Το παρθενικό τους ομώνυμο single που κυκλοφόρησε το 2003 σε παραγωγή Studio II, και το «Θα ‘ρθω ξανά», που είναι η καινούργια τους δουλειά. Κυκλοφόρησε στα τέλη του 2006, με παραγωγή SK Studio και του Κώστα Ζυγουράκη, από την Atlantis Records. Το «Θα ‘ρθω ξανά», είναι μία πολύ αξιόλογη δουλειά. Περιέχει 8 ελληνόφωνα κομμάτια, με χαρακτηριστικό τους τις μεταλλικές κιθάρες, κάτι το οποίο δεν συναντάμε συχνά σε ελληνόφωνες μπάντες. Ποιητικοί στίχοι, που ερμηνεύονται με τον πιο κατάλληλο τρόπο από τον Δημήτρη Καραπιπέρη , έτσι ώστε να δένουν με τη μουσική.



Myspace
:
www.myspace.com/medoyssa




Οι MEDOUSSA είναι
:


Δημήτρης Καραπιπέρης - φωνή

Γιώργος Βάλβης - μπάσο

Θοδωρής Ζαβιτσάνος - τύμπανα

Αναστάσιος Καλλιντέρης - κιθάρα




Tracklist:
1. Θα ρθω ξανά
2. Νάρκη
3. Προσευχή
4. Ορίζοντας
5 . Ακροβάτης
6 . Τρέχω
7 . Ασημένια σφαίρα
8. Ξένη αγάπη



Download:
Medussa.rar

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

Αρνάκια - Δισκογραφία + demo


πληροφορίες από anexartisi.gr

Τα "Αρνάκια" σαν όνομα δημιουργήθηκαν από τους Δημήτρη Παπαθεοφίλου, Σπύρο Μακαρούνα και Χάρη Λίβα αρχές του 1984 στην Αθήνα. Την εποχή εκείνη άκουγαν κυρίως πάνκ, όπως "Clash", "Stranglers", "Ramones", αλλά δεν έπαιξαν πολύ μαζί, παρά μόνο γιά κάποιους μήνες στο υπόγειο της οδού Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια. Κατόπιν, ο Χάρης Λίβας αντικαταστάθηκε από τον Γιάννη Καλλιπέτη στα τύμπανα. Νοίκιασαν ένα παλιό σπίτι στη Μαυρομιχάλη, λίγο πιό πάνω από το ιστορικό ροκ club "Πήγασος". Εκεί, στον "Πήγασο", έδωσαν και τα πρώτα live τους και ακολούθησαν και σε άλλα μαγαζιά της εποχής. Την επόμενη χρονιά το συγκρότημα αποτελούσαν εκτός από τον Δημήτρη, οι Φίλιππας Παπάς κιθάρα και Γιάννης Καλλιπέτης τύμπανα. Ο Γιάννης αποχώρησε γιά το στρατό και στη θέση του ήρθε ο Διονύσης Σιφνιός. Το συγκρότημα μετακόμισε στη Νίκαια. Με αυτή τη σύνθεση ηχογράφησαν στο Μοσχάτο τα κομμάτια "Καμιά Ευκαιρία" και "Όλοι Είναι Φαντάσματα", τα οποία μπήκαν στη συλλογή "Συνταγή Αντιθανάτου" το '86. Αργότερα φεύγει ο Διονύσης και έρχεται ο Δημήτρης Μοίρας στα τύμπανα. Παίζουν γιά τελευταία φορά στις 7 Απρίλη του '86 και την επόμενη μέρα ο Δημήτρης Παπαθεοφίλου πηγαίνει φαντάρος. Κατά την διάρκεια της θητείας του θα γνωρίσει τον Χάρη Παπασιδέρη με τον οποίο θα επανασχηματίσει το συγκρότημα το '88. Αφού έκαναν μερικές συναυλίες με τον Γιάννη Καλιπέτη, που επανήλθε στα τύμπανα, και αναζήτησαν προσωπικό ήχο, κατέληξαν οριστικά και αμετάκλητα στην σύνθεση, Δημήτρης Παπαθεοφίλου στίχοι, μουσική, φωνή και μπάσο, Χάρης Παπασιδέρης μουσική, κιθάρα και πλήκτρα και Αντώνης Προτωνοτάριος τύμπανα και φωνητικά. Τον Αντώνη τον γνώρισαν από μιά αγγελία στο περιοδικό "Ποπ & Ροκ" και μ' αυτόν ηχογράφησαν με δικά τους έξοδα, στο studio "Περίπου" της Κυψέλης, εκεί που έκαναν για δύο χρόνια και τις πρόβες τους, το lp "Στο Στόμα Του Λύκου" το χειμώνα του '93. Το lp κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά από την "Wipe Out". 'Ενα κομμάτι από αυτόν τον δίσκο, το "Να 'Σαι 'Ετοιμος" μπήκε στη συλλογή της "Wipe Out" με τίτλο "Το Μαγικό Βοτάνι" το '94. Με δύο κομμάτια συμμετείχαν και στην κασετοσυλλογή της καβαλιώτισας Κατερίνας Νάντση, "Σκουπιδότοποι Ονείρων". Το '97 και '98 συμμετείχαν στις δύο "Underground" συλλογές της συνεργασίας του "Ποπ & Ροκ" και της "Wipe Out". Ενώ ετοιμάζονταν να ηχογραφήσουν τον δεύτερο δίσκο τους, ο Αντώνης πεθαίνει (Οκτώβριος 1996). Ο Χάρης Παπασιδέρης και ο Δημήτρης Παπαθεοφίλου παίζουν πάνω από κάποια τύμπανα που είχε προλάβει να ηχογραφήσει και κυκλοφορούν τον ομώνυμο δεύτερο δίσκο τους το '99 από την "Wipe Out". Εμφανίζονται μιά φορά live την ίδια χρονιά, μαζί με τους Σπύρο Λέσση, που ήρθε από την Κέρκυρα για να παίξει τύμπανα μαζί τους και Τάκη Κορωρό στην ακουστική κιθάρα και μετά διαλύονται.


Myspace:
www.myspace.com/arnakiaband


Band:
Δημήτρης Παπαθεοφίλου: φωνή, μπάσο
Χάρης Παπασιδέρης: κιθάρα, πλήκτρα
Αντώνης Πρωτονοτάριος: τύμπανα



Συμμετοχές:
1. Συνταγή αντί θανάτου (1986 - LP) -----------------> εδώ

2. Το μαγικό βοτάνι (1994 - LP,CD) -------------------> εδώ
3. Σκουπιδότοποι Ονείρων (1994 - TAPE)
4. Underground '97 (1997 - CD) -----------------------> εδώ
5. Underground '98 (1998 - CD)


Αρνάκια (1999)
Tracklist:
1. Το εργοστάσιο
2. Περνάνε μπροστά μου
3. Ντάτουρα
4. Το σύστημα
5. Από μια κλωστή
6. Το πιο δυσάρεστο νέο
7. Ανελέητα
8. Δεν μένεις εδώ
9. Μονάχα μια κραυγή
10. Ήμουνα νεκρός

Download: Arnakia


Στο Στόμα Του Λύκου (1993)
Tracklist:
1. Δύτης τ’ ουρανού
2. Κανείς δε μπορεί
3. Χάνω την υπομονή μου
4. Προδοσία
5. Η πτώση
6. Ο κακός σου εαυτός
7. Ζεις για να πεθάνεις
8. Έρχεται το τέλος

Download: Στο Στόμα Του Λύκου


Bonus:
 

1. Συνταγή Αντί θανάτου (1986) με τα τραγούδια:
"καμιά ευκαιρία" και "όλοι είμαστε φαντάσματα"

2. Το Μαγικό βοτάνι (1995) με το τραγούδι "να'σαι έτοιμος"

3. Aνελέητα (premix)

4. Μονάχα μια κραυγή 
(Στην original ηλεκτρική του εκτέλεση που δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ. Ήταν να μπεί στο album "Στο Στόμα Του Λύκου").

5. Ένα αστείο 
 (demo 1991. Δεν μπήκε στο "στόμα του λύκου" λόγω του ύφους του...)

6. Δεν μπορώ να το δεχτώ (demo 1995)

7. καθώς και ένα δείγμα από studio instrumental κομμάτι.

Download: Arnakia bonus

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Συλλογή "Sperma 3" (greek punk 2004)

Η πειρατεία σκοτώνει την αφραγκία!!!
Μια ανεξάρτητη punk συλλογή d.i.y.(do it yourself) με την ονομασία σπέρμα που την είχα βρεί σε μια συναυλία των Πάρκινσονς στην Πάτρα.
Αυτή είναι η κατασειρά τρίτη συλλογή(sperma 3).
Περιέχει 20 τραγούδια από d.i.y. μπάντες όπως χάσμα, βαλπουργία νύχτα, πάρκινσονς, no logo και άλλα.
Κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2004 και μπορείτε να τη βρείτε σε συναυλίες κυρίως...


#Η συλλογή αυτή μετά από πολύ ταλαιπωρία γίνεται πραγματικότητα!
Ο λόγος που δημιουργήθηκε είναι για όλα τα συγκροτήματα τα οποία προσπαθούν να δώσουν το στίγμα τους στον χώρο και δεν βρίσκουν πάντα τον τρόπο, είναι για επικοινωνία, είναι γιατί το χρωστούσα σε πολλούς!Τα έσοδα απο την συλλογή,αν υπάρξουν θα διατεθούν για την επόμενη συλλογή σπέρμα η οποία θα περιέχει mp3 δίσκους, εξώφυλλα και όπου είναι δυνατό και στίχοι.
Συγκροτήματα που είναι καθαρά diy(μακριά από μαγαζιά και αντιεμπορικά).
Να θυμάστε η πειρατεία σκοτώνει την ΑΦΡΑΓΚΙΑ.#



Συγκροτήματα:


Download:
Sperma_3__2004_.rar

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ρελαντί (2005)

Ρελαντί (Alternative / Progressive / Rock)


πληροφορίες από pop-rock.gr

Κόντρα στην εποχή που θέλει τα εγχώρια γκρουπ να επιλέγουν αγγλικό στίχο, το Ρελαντί έρχεται με το ντεμπούτο του να μας τραγουδήσει στα ελληνικά τις πρωτότυπες συνθέσεις του επαναπροσδιορίζοντας αυτό που αποκαλείται ελληνόφωνο rock. Η στιχουργική του αθηναϊκού τρίο μιλάει για πράγματα καθημερινά όπως ο έρωτας και σκέψεις που λίγο πολύ κάνουμε όλοι ενώ μέσω αυτής ασκείται και έξυπνη κοινωνική κριτική. Το γκρουπ διαθέτει αναμφίβολα αρκετά ευφάνταστους στίχους και ικανότητα να δημιουργεί όμορφες εικόνες. Οι επιρροές της μπάντας προέρχονται από το εγχώριο rock, το alternative rock, το punk, το funk ακόμα και το heavy metal ενώ ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζει την μουσική του σε σημεία είναι αρκετά πειραματικός με χαρακτηριστικότερα παραδείγματα το "Beograd" που ξεκινάει σαν ορχηστρικό τζαμάρισμα. Οι συνθέσεις του γκρουπ ακούγονται δυνατά και αυτό γιατί διαθέτουν αρκετά παθιασμένο και πορωτικό παίξιμο και σκληρό ήχο, κάτι που φαίνεται ιδιαίτερα στο καταιγιστικό "#13#" που θυμίζει Soundgarden, το αρκετά μελωδικό "Σκιουι Τοπς" που θυμίζει Ξύλινα Σπαθιά και το "Ψέματα" με το εντυπωσιακό ογκώδες κιθαριστικό ριφ, φόρο τιμής στο heavy metal και ειδικότερα τους Iron Maiden. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συγκροτήμα δεν τραγουδάει ένας αλλά εναλλάσσονται ο μπασίστας και ο κιθαρίστας στα φωνητικά. Συνοψίζοντας, το Ρελαντί ξαναβάζει δυναμικά την υπόθεση ελληνόφωνο rock στο τραπέζι με το αρκετά δουλεμένο ντεμπούτο του που αποτελεί μια εναλλακτική και αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση. ΤΟP TRACKS: "Πεναταζίλιον", "Ο Δικός Σου Ρυθμός", "Ψέματα"





Band:
Κώστας Μπαλαμπάνης - μπάσο , φωνή
Αλέξης Ντούτσης - κιθάρα
Γιώργος Καλαϊτζόγλου - τύμπανα


Myspace:
www.myspace.com/reladi



Tracklist:
1.#13#
2.Σκιουι Τοπς
3.Πενταζίλλιον
4.Φονιάς
5.Αντοχή
6.Beograd
7.Παραπατάμε
8.Απόφαση
9.Λούσυ
10.Το Σάλιο
11.Βενζίνη Μικρό Μου
12.Ο Δικός Σου Ρυθμός
13.Ψέματα


Download:
Relanti.rar

Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

το φώς και η σκιά του (1986)

Το "Φως Και Η Σκιά Του" δεν είναι ακριβώς συγκρότημα, είναι ένα εγχείρημα τριών μελών των "Last Drive" για dark wave garage με ελληνικό στίχο. Οι Γιώργος Καρανικόλας (Last Drive) φωνή και κιθάρα, Αλέξης Καλοφωλιάς (Last Drive) μπάσο και φωνή, Ραφαήλ πλήκτρα και φωνή και Χρήστος Μιχαλάτος (Last Drive) τύμπανα, ήταν η σύνθεσή τους. Κυκλοφόρησαν το '86 ένα ομώνυμο δωδεκάιντσο από την "Wipe Out Records". Περιείχε τέσσερα κομμάτια που η σύνθεσή τους ανήκει στον Καρανικόλα και ηχογραφήθηκαν τον Οκτώβρη του '86 στο "In Recording Studio".
Ψυχεδελικός ήχος με εξαιρετικό ελληνικό στίχο...


Band:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ - ΦΩΝΗ/ΚΙΘΑΡΑ
ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ - ΜΠΑΣΟ/ΦΩΝΗ

ΡΑΦΑΗΛ -ΠΛΗΚΤΡΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ - ΤΥΜΠΑΝΑ



Tracklist:
1.μυστικές εταιρίες

2.το φώς και η σκιά του
3.lemmings

4.αγάπη χωρίς ενθάρρυνση



Download:
to_fos_kai_i_skia_tou.rar

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Χρυσαλλίς - όλου του κόσμου οι σκιές (2006)

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε το 2001 με αρχικό όνομα "Δέλεαρ". Ακολούθησαν κάποια χρόνια εκτενούς δουλειάς, live εμφανίσεων, συναυλιών και η μπάντα κέρδισε αναγνώριση από το κοινό της στη ροκ σκηνή της Θεσσαλονίκης. Ενδιάμεσα έγιναν αρκετές αλλαγές στη σύνθεση του συγκροτήματος. Το 2005 αλλάζουν το όνομά τους σε "Χρυσαλλίς" και ηχογραφούν το πρώτο τους cd τον Σεπτέμβριο του 2006 με τίτλο "Όλου Του Κόσμου Οι Σκιές". Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς και πλήθος live εμφανίσεων και συναυλιών, με το ορμητικό τους παίξιμο και την μοναδική σκηνική τους παρουσία, οι "Χρυσαλλίς", κέρδισαν αναγνώριση από το κοινό τους στη ροκ σκηνή της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Το debut cd τους απέσπασε θετικά σχόλια από κοινό και κριτικούς.




Band:
Δημήτρης Ταυρίδης - κιθάρα
Δώρα Γόγου - φωνή
Θοδωρής Μάμμαλης - φωνή , κιθάρα
Τάσος Τσελεμπής - μπάσο
Έρωτας Πολίτης - drums


MySpace:
www.myspace.com/chrysallisband



Tracklist:
1.όλου του κόσμου οι σκιές
2.γυμνό κορίτσι
3.τα όνειτα των ξένων
4.την αλήθεια σου να δείς
5.είσαι ψηλά
6.τι είναι η ζωή
7.σ'ένα στίχο
8.χορεύοντας μες στη σιωπή
9.νύχτες παλιές
10.το κάτι άλλο
11.έλα αγάπαμε με


Download:
Xrysallis.rar

Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Εν Εμοί (1998)

Οι Εν Εμοί είναι ένα Ελληνόφωνο rock συγκρότημα το οποίο έβγαλε 1 cd το 1998
και μετά εξαφανίστηκε... Η μοναδική τους δισκογραφική δουλειά
κυκλοφόρησε από την polygram records.Ο τραγουδιστής τους Παντελής και ο
μπασίστας Στέλιος συνεχίζουν στους
ΞΥΠΟΛΥΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ
www.myspace.com/xipolitistratia



Band:
Παντελής Στιβακτάκης - φωνή
Γιάννης Αντιβάσης - κιθάρα
Στέλιος Μαγκαφουράκης - μπάσο
Μηνάς Καλαθάκης - τύμπανα



Tracklist:
1.γυαλόχαρτα
2.όπως όλοι εμείς
3.το βιβλίο των ηρώων(Π.Σιδηρόπουλος)
4.Β' διαλογή
5.η ροή
6.μέρα με τη μέρα
7.απόλυτα αργό
8.ήρεμο ταξίδι
9.λήθαργος
10.να μην
11.γενιά του '80
12.ναι μωε


Download:
EN_EMOI.rar

Σάββατο 7 Μαρτίου 2009

Στρογγυλό Κίτρινο - Δισκογραφία

Χειμώνας 1996, Θεσσαλονίκη:
Ιδρύεται το συγκρότημα Στρογγυλό Κίτρινο από τους Ακη Πελτέκη (κιθάρα, φωνή), Γιώργο Μπρατάνη (πιάνο, hammond, synthesizer), Λεωνίδα Μπειλή (μπάσο) και Κώστα Τυριτίδη (τύμπανα).

Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος έρχεται τον χειμώνα του 1997 με το ομώνυμο ep, το οποίο παρουσιάζεται ζωντανά σε μια ανεπίσημη εμφάνιση του συγκροτήματος μαζί με τον Μανώλη Φάμελλο & Ποδηλάτες.
Αμέσως μετά την κυκλοφορία του ep ξεχωρίζει το “Βαλς της νύχτας” που κάνει το Στρογγυλό Κίτρινο ευρύτερα γνωστούς.

Τον ίδιο χρόνο δίνουν αρκετές ζωντανές εμφανίσεις εκ των οποίων η πιο σημαντική μαζί με τους Αμερικάνους 16 Horsepower.

Καλοκαίρι 1999:
Κυκλοφορεί ο “Ξένος”, ο πρώτος ολοκληρωμένος δίσκος του συγκροτήματος και ξεχωρίζει ανάμεσα στις κυκλοφορίες του ίδιου χρόνου, ανατρέποντας τις εκτιμήσεις πως η δουλειά αυτή θα ήταν απλά μια συνέχεια του ep.
Στον δίσκο αυτόν συμμετέχουν και άλλοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως:
Κώστας Τσούγκρας (Μάλαμας, Παπάζογλου) στο ακορντεόν, Γιώργος Μπαντούκ Αποστολάκης (Blues Wire) στην κιθάρα, ο Φώτης Σιώτας (Φάμελλος, Ευοί Ευάν) στο βιολί κ.α.
Τη στιγμή της κυκλοφορίας του “Ξένου” το συγκρότημα ήταν στην Ιταλία προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην ετήσια συνεύρεση νέων καλλιτεχνών Biennale που έγινε στην Ρώμη.

Επιστρέφοντας και με φρέσκες τις εντυπώσεις από τις εμφανίσεις στην Ιταλία το συγκρότημα αρχίζει τις ζωντανές παρουσιάσεις του δίσκου έχοντας στο μπάσο τον Γιάννη Γούντα και τον Βασίλη Στεργίου (Drums & Stories) στην ακουστική κιθάρα και στα κρουστά. Στις τελευταίες εμφανίσεις και μετά την οριστική αποχώρηση του Κώστα Τυριτίδη ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Βασίλη Στεργίου, στα κρουστά κάθεται η Ντόλλυ Λιανά.
Για πολλούς το Στρογγυλό Κίτρινο θεωρείται σαν ένα συγκρότημα που τους χαρακτηρίζει η απλότητα, η αμεσότητα και η συνειδητή τους αποχή από τον πόλεμο της “διαφήμισης”…

-------------------------------------------------------------------------------------------------
ΤΟ ΤΕΛΟΣ.
Το συγκρότημα σταμάτησε να υπάρχει στα τέλη του 1999. Υπήρξαν φήμες για θάνατο κάποιων μελών - κάτι που δεν έχει υπόσταση. Πιθανότερο σενάριο η διαφωνίες τους για τις οποίες επίσης υπήρχαν φήμες για "μυθικούς" καβγάδες μεταξύ τους, όπως και σε μία απο τις τελευταίες επεισοδιακές συναυλίες της καριέρας τους στην Λάρισσα, όπου θεατές υπήρξαν μάρτυρες μιας προκλητικής στάσης του frontman του συγκροτήματος.
Είναι γεγονός όμως, ότι στην σύντομη καριέρα τους, οι ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΙΤΡΙΝΟ, προσέφεραν τα μέγιστα σε μια ελληνική σκηνή που έψαχνε απεγνωσμένα το επόμενο "μεγάλο όνομα" και στην προσπάθεια αυτή, έσβησε τόσο ξαφνικά όσο άνθησε.
Αξίζει τέλος να επισημανθεί, ότι το μοναδικό μέλος που ακολουθεί σόλο καριέρα - και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία εντός και εκτός συνόρων- είναι ο Γιώργος Μπρατάνης, γνωστός ως Cayetano. www.myspace.com/cayetanomusic

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Band:
Πελτέκης Άκης - φωνή , κιθάρα
Μπρατάνης Γιώργος - πλήκτρα
Μπεϊλής Λεωνίδας - μπάσο
Τυριτίδης Κώστας - τύμπανα




Στρογγυλό Κίτρινο (Lazy Dog Records) 1997
1. Όνειρο
2. Στην άκρη της φωτιάς
3. Το βαλς της νύχτας
4. Μετά την επιστροφή
5. Ένα ταξίδι





Ξένος (Lazy Dog Records) 1999
1. Καλοκαιρινή νύχτα
2. Το όνειρο της ανατολής
3. Μαύρο Ταγκό
4. Ξένος
5. Κάτω απ'τα σύννεφα
6. Β 612
7. Τρομαγμένος ουρανός
8. Παλτό Α
9. Παλτό Β



Download discography:
Stroggylo_Kitrino.rar

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Λευκή Συμφωνία - Δισκογραφία

Βιογραφικό:
Δημιουργήθηκαν το 1984 στην Αθήνα. Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν Θοδωρής Δημητρίου φωνή, Σπύρος Χαρίσης τύμπανα, Τάκης Μπαρμπαγάλας κιθάρα, μέλος των "Forwand Music Quintet" και "Red mist" και Διογένης Χατζηστεφανίδης μπάσο. Το '86 κυκλοφόρησαν το πρώτο lp τους με τίτλο "Μυστικοί Κήποι" απο την "EMI" και το '88 το "Ηχώ Του Πόθου" πάλι από την "ΕΜΙ". Από αυτό το δίσκο, γύρισαν video clip το κομμάτι "Κοιτάζοντας Πίσω" το οποίο μεταδόθηκε από το MTV. Το γεγονός αυτό άνοιξε τους ορίζοντες του γκρουπ, και έτσι βρέθηκαν το '90 στη Γερμανία, όπου έδωσαν κάποια live σε δίαφορα club με το όνομα "Timedrops". 'Επειτα από έξι μήνες στη Γερμανία άλλαξαν κιθαρίστα, και στη θέση του Μπαρμπαγάλα ήρθε ο Γερμανός George Becker. Το '93 κυκλοφόρησαν ένα maxi single, το "Θα Είμαι Εκεί" από τη "Warner" και ένα lp το "Λευκή Συμφωνία" από τη "WEA". Το κομμάτι "Θα Είμαι Εκεί" γυρίστηκε σε video clip από το Νίκο Νικολαϊδη. Είχε προηγηθεί στο γκρουπ η αλλαγή ντράμερ, είχε έρθει ο Chris Berger στη θέση του Σπύρου Χαρίση (ο οποίος αυτοκτόνησε στις 7 Μαϊου 1993, στα εικοσιεφτά του χρόνια). Το '94 επανακυκλοφόρησαν από τη "WEA" το "Μυστικοί Κήποι" με προσθήκες δύο ακυκλοφόρητων κομματιών και τριών live. Το ίδιο διάστημα αποχωρούν από την μπάντα οι δύο Γερμανοι μουσικοί και έρχονται στη θέση τους οι Κώστας Καστάνης κιθάρα και ο Γιάννης Βεναρδής τύμπανα (ex "Αδιέξοδο", "Γενιά Του Χάους"). Με αυτή τη σύνθεση ανοίγουν τη συναυλία των "Μetallica" και "Cult" στην Αθήνα. Το '96 κυκλοφόρησε το "Λευκή Συμφωνία ΙV - Χρώματα" από τη "FM Records". 'Εχουν συμμετάσχει στις συλλογές "Biennal '87" της "Ips" από τη συμμετοχή τους στη Biennale της Βαρκελώνης το '87, "Fragmenta V" που κυκλοφόρησε από το ιστορικό fanzine "Στις Σκιές Του Β-23" το '92, "Μαγικό Βοτάνι" το '94 από την "Wipe Out" και "Rocks Beer"
.

Band:
Θοδωρής Δημητρίου-φωνή
Τάκης Μπαρμπαγάλας-κιθάρα
Διογένης Χατζηστεφανίδης-μπάσο
Μιχάλης Βασιλείου-πλήκτρα
Σπύρος Χαρίσης-τύμπανα
Γιάννης Βεναρδής-τύμπανα
Σωτήρης Καστάνης-κιθάρα




1988 "Ηχώ του πόθου" (Columbia)
1.Θα είμαι πολύ μακριά
2.Προβάλλει μπροστά μου
3.Το φεγγάρι αιμορραγεί
4.Ηχώ του πόθου
5.Φωνές στο σκοτάδι
6.Κοιτάζοντας πίσω
7.Όλα τα πρόσωπα καίγονται
8.Στα όνειρά μου
9.Όταν αλλάζουν τα χρώματα
10.Το φεγγάρι αιμορραγεί ΙΙ



1993 "Λευκή συμφωνία" (Wea)
1. Θα είμαι εκεί
2. Άγγιξε τη φωτιά
3. Στη δική μου πόλη
4. Φύγε μπροστά
5. Θέλω να έχω ένα καλύτερο κόσμο
6. Μία βίαιη χαρά
7. Τροχός των ονείρων
8. Καινούργια ένωση
9. Όσα μπορώ να δώ
10. Μυστική γιορτή
11. Ξανά και για πάντα
12. Taste it
13. Mighty wings
14. wheel of dreams
15. Move the world


(Επανέκδοση του 1986)
1994 "Μυστικοί κήποι" με προσθήκες demos και live κομμάτιa (WEA)
1. Μυστικοί κήποι
2. Η βροχή πέφτει δυνατά
3. Λευκό φως
4. Νεκροί άγγελοι
5. Ένα μέρος να κρυφτώ
6. Ποιος θα διώξει μακριά τη θλίψη
7. Μυστικοί κήποι (live)
8. Η βροχή πέφτει δυνατά (live)
9. Ένα μέρος να κρυφτώ (live)
10. Πολύ μακρiά (live)
11. Το φεγγάρι αιμορραγεί (demo)



1996 "Λευκή συμφωνία IV χρώματα" (FM Records)

1. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

2. ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ
3. ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ (ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ)
4. ΑΝΘΡΩΠΟΙ
5. ΕΝΑ
6. ΚΥΜΑ
7. ΘΑ ΣΕ ΧΡΕΙΑΣΤΩ
8. ΥΜΝΟΣ
9. ΧΡΩΜΑΤΑ
10. ΣΕ ΚΑΛΩ
11. ΔΕ ΘΑ ΧΕΙΣ ΧΑΘΕΙ
12. ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΡΟΗ
13. ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
14. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ


Download discography:
Leukh_Symfwnia.rar

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Γιώργος Χριστιανάκης - Ο Θυρωρός (2001)

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 Σεπτεμβρίου 1961. Aπόφοιτος της Nομικής, άρχισε τις σπουδές του στο κλασσικό πιάνο σε ηλικία 17 χρονών. Aπό το 1982 πειραματίζεται στα πεδία της ηλεκτρονικής μουσικής. Παράλληλα ηχογραφεί σε στούντιο και παίζει ζωντανά με πολλά γνωστά συγκροτήματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως A Priori, Jazz Quartet, Da Capo, Rodondo Rocks, Τρύπες κ.α. Aπό το 1984 συνθέτει μουσική γιά το θέατρο, τον κινηματογράφο, για βίντεο άρτ, εικαστικές εγκαταστάσεις και χορό. ‘Eχει γράψει μουσική γιά περισσότερες από σαράντα θεατρικές παραστάσεις τόσο του μοντέρνου όσο και του κλασσικού ρεπερτορίου μεταξύ των οποίων τρείς γιά το φεστιβάλ Eπιδαύρου, μία γιά το Hρώδειο και μία γιά το αρχαίο Θέατρο των Δελφών. Στο θέατρο συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι: Bασίλης Παπαβασιλείου, Γιάννης Pήγας, Kώστας Tσιάνος, Σταύρος Nτουφεξής, Γιάννης Iορδανίδης, Kυριάκος Kατζουράκης, Bαγγέλης Θεοδωρόπουλος, Iσίδωρος Σιδέρης, Bασίλης Bαφέας, Πέρης Mιχαηλίδης, Φωτεινή Σισκοπούλου, Έλενα Πέγκα κ.α. Στον κινηματογράφο έχει συνεργασθεί με τους: Nίκο Γιαννόπουλο, Nίκο Γραμματικό, Γιάννη Kαρυπίδη, Nίκο Παναγιωτόπουλο, Παναγιώτη Kαρκανεβάτο και Φωτεινή Σισκοπούλου. Tο 2000 πήρε βραβείο Mουσικής Θεάτρου γιά τη μουσική της παράστασης Γέρμα στο Eθνικό Θέατρο. Το 2004 ίδρυσε μαζί με άλλους το Πανδαιμόνιο7, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία γιά τον πολιτισμό, που δραστηριοποιείται στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής και ευρύτερα των τεχνών με έδρα την Θεσσαλονίκη.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Πρόκειται για "μία εναλλακτική μουσική πρόταση με ακούσματα που θα ξαφνιάσουν ευχάριστα εκείνα τα αυτιά που αναζητούν την μουσική πρωτοτυπία", γράφει το συνοδευτικό δελτίο τύπου του cd!
Μια εναλλακτική μουσική πρόταση λοιπόν κάνει ο Γιώργος Χριστιανάκης στο δεύτερο προσωπικό του album που κυκλοφορεί από την Virgin σε μουσική του ίδιου.

συμμετέχουν: ο Γιάννης Αγγελάκας, η Μελίνα Κανά, ο Παύλος Παυλίδης και ο Σωκράτης Μάλαμας. Τους στίχους υπογράφουν ο ποιητής Διονύσης Καψάλης (βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών), ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Παύλος Παυλίδης, ενώ έχουν παίξει μουσικοί όπως ο Χρήστος Τσαπράζης, ο Παντελής Στώικος, ο Φλώρος Φλωρίδης και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος




Δισκογραφία:

Προσωπική

* Τέμπλο (1997 Virgin)
* Ο Θυρωρός (2001 Virgin)
* Παράξενες Ιστορίες (2003 Hitch Hyke)


Συνεργασίες

* Υπέροχο Τίποτα (1993 Καρράς - Αγγελάκας - Χριστιανάκης Virgin)
* Χώμα και Νερό (Μουσική για την ταινία του Παναγιώτη Καρκανεβάτου, 2000 Αγγελάκας - Χριστιανάκης - Ζαμπέτας, Virgin)
* Ο Χαμένος τα Παίρνει Όλα (Μουσική για την ταινία του Νίκου Νικολαΐδη, Remixes, 2002 Hitch Hyke)
* Από 'δω και Πάνω - Η Άλλη Πλευρά (2005 Alltogethernow - EMI)


Συμμετοχές

* Τρύπες - Τρύπες (1985 ANOKATO)
* Πάρτυ στο 13ο Όροφο - Τρύπες (1987 Virgin)
* Τρύπες στον Παράδεισο - Τρύπες (1991 Virgin)
* Bulldog Boogie - Blues Wire (1994 Μύλος)
* Κράτα το Σώου Μαϊμού - Τρύπες (1994 Virgin)
* Nights Between Stations - Chris & Carla (1995 Glitterhouse)
* Κεφάλι Γεμάτο Χρυσάφι - Τρύπες (1996 Virgin)
* Μέσα στη Νύχτα των Άλλων - Τρύπες (1999 Virgin)
* 15 Χρόνια Τρύπες, Ένα Ταξίδι που Ποτέ δεν Τελειώνει - Τρύπες (2003 Virgin)
* Το Άδειο Δωμάτιο - Σωκράτης Μάλαμας (2005 Λύρα)


Συλλογές

* Οι Μουσικές του Κόσμου (1997 ΕΜΙ-Virgin-Polygram)
* Uplifting Soundscapes (1997 Virgin)
* Strictly Mundial 2002 (2002 Strictly Mundial)





Tracklist: ο Θυρωρός (2001)

1. Κόκκινο
2. Απλά πράγματα (Μελίνα Κανά)
3. Ρουθ
4. Σ' ένα κύκλο μαγικό
5. Κυρία των μέσα μου ανέμων (Γιάννης Αγγελάκας)
6. Η σοφίτα
7. Θαυμαστός κόσμος
8. Η παρεξήγηση
9. Βροχή στην ταράτσα
10. Ο θυρωρός
11. Οι ήρωες (Παύλος Παυλίδης)
12. Το ακορντεόν της Μίμο
13. Όλα κάποτε τελειώνουν
14. Στον ουρανό (Σωκράτης Μάλαμας)


Download:
o_thyrwros.rar