Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Κατά Φαντασίαν Υγιείς - Κατά Φαντασίαν Υγιείς (2004)

πληροφορίες από www.cricos.gr

Οι ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ ξεκίνησαν την πορεία τους παίζοντας ροκ διασκευές. Έχοντας δεθεί άρρηκτα, αποφάσισαν να βάλουν μπρος τις δικές τους μουσικές ιδέες, τις οποίες και παρουσίασαν σε πολλές μουσικές σκηνές (Στον Αέρα, Συρμός, After Dark, Jasmin, Όνομα του Ρόδου, Καφεθέατρο, House κ.λ.π.) και σε συναυλίες, με αποκορύφωμα τη μεγάλη συναυλία που δώσανε στις 14 Νοεμβρίου ’04 στην Πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβητικών.

Στο ντεμπούτο τους CD παραθέτουν έξι τραγούδια, που παλαντζάρουν από τον ρομαντισμό στον αυτοσαρκασμό και από τη μελαγχολία στην παράκρουση. Μεταξύ αυτών η μπαλάντα «Έτσι που λες», ένα ντουέτο με τον ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ, στο οποίο σκηνοθετούνται με ενδιαφέροντα τρόπο οι φωνές δυο ανθρώπων που παλεύουν με τη σιωπή, το χρόνο και το είναι τους, χρόνια μαζί και όμως χώρια από καιρό.

Στους ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ συναντάμε την ευτυχή συνεύρεση μεστών συνθέσεων, ρυθμών που κυλούν και σε παρασέρνουν και οξυδερκών στίχων που ερμηνεύονται από μια εξαιρετική ροκ τραγουδίστρια. Η θεματολογία τους ποικίλει: Μοναξιά, φόβος του χρόνου που κυλάει, κοινωνικά αδιέξοδα, φλας της κρίσιμης εκείνης στιγμής που το μυαλό χάνει τις ισορροπίες του, αλλά και ελπίδα που μοιράζεται απλόχερα σαν αντίδωρο.

Όσο για το είδος της μουσικής που παίζουν, ο όρος ροκ έχει αρκετό εύρος για να δώσει μια ικανοποιητική περιγραφή. Μέσα από συνεχείς εναλλαγές οδηγούν τον ακροατή σε τρικυμίες σκληρών ήχων αλλά και σε μελωδικά ρίγη, απαλά σαν χάδι και κοφτερά σα νυστέρι.

Έλλειψη ταυτότητας; Κάθε άλλο. Στο κάτω κάτω το όνομα ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ ΥΓΙΕΙΣ δικαιολογεί μια χαρά τέτοιου είδους παρεκκλίσεις και εκείνοι νιώθουν πως
έχουν πολλά να πουν ακόμη.

Band:
Σισίκης Κώστας - Κιθάρα, Πιάνο / Πλήκτρα
Καλόγηρος Βασίλης - Κιθάρα
Σελιανίτου Μαρκέλλα - Φωνητικά, Κιθάρα
Παλλουόττολο Στέφανος - Μπάσο
Καλαμάρας Βαγγέλης - Τύμπανα

Tracklist:
01. Ηρέμησε
02. Χαραμάδα
03. Αλλεργία Στη Χαρά
04. Έτσι Που Λες
05. Ακόμα Ένας
06. Όνειρα Στη Τσέπη

Download:Kata_Fantasian_Ygieis.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: