Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Κόρε. Ύδρο. - Δισκογραφία


Κορεσμένοι Υδρογονάνθρακες
(Indie/Pop/Rock/Expirimental)

Βιογραφικό:

Οι Κόρε. Ύδρο. σχηματίστηκαν στην Κέρκυρα το φθινόπωρο του 1993 από τον Παντελή Δημητριάδη και το Γιώργο Αρβανιτάκη μαζί με δύο σχολικούς τους φίλους, το Σπύρο Καταγή και τον Τέο Παϊραμίδη, και -ως τριμελές κυρίως σχήμα, μετά την πρόωρη εκδίωξη του τελευταίου- σύντομα απέκτησαν cult φήμη στους underground μαθητικούς κύκλους του νησιού, στηριζόμενη σε μια σειρά από ανεπεξέργαστες, άχρονες «no-fi» σπιτικές ηχογραφήσεις trash αισθητικής, που κυκλοφορούσαν από χέρι σε χέρι σε μερικές δεκάδες αντίτυπα, αλλά και σε μια γενικότερη παρα-καλλιτεχνική δραστηριότητα, που περιλάμβανε περίεργες «ζωντανές εμφανίσεις», πρωτόλεια «video-clips», χιουμοριστικές «ταινίες» μικρού μήκους κ.λπ. [Πρόσθετες πληροφορίες και πλούσιο υλικό από την πρώτη περίοδο του συγκροτήματος μπορείτε να βρείτε στο σχετικό τμήμα του site.]

[2002] Η πρώτη αυτή, αποκηρυγμένη πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της, περίοδος των Κόρε. Ύδρο. συνεχίστηκε με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση (προσχώρηση του πρώτου ανθρώπου που αγόρασε κασέτα των Κόρε. Ύδρο. και μεγαλύτερου φαν στην πρώιμη ιστορία του συγκροτήματος Κωνσταντίνου Αμύγδαλου το 1997 και παραίτηση του Καταγή το 2000, μετά από 7 χρόνια ανεξάντλητης παραγωγής με το συγκρότημα) ως το καλοκαίρι του 2001, όταν το τρίο ηχογράφησε τα τελευταία τραγούδια του πριν την προσχώρηση του Αλέξανδρου Μακρή, ενός από τους ελάχιστους ανθρώπους που αναγνώριζε καλλιτεχνική αξία στα -κατά μαζική τότε ομολογία- «καραγκιοζιλίκια» της πρώτης περιόδου του συγκροτήματος, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για μια νέα αρχή για τους Κόρε. Ύδρο., όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στα 15 κομμάτια του δίσκου Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος), που κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2003 από την ιστορική ανεξάρτητη εταιρεία Wipe Out Records σε 515 αντίτυπα και έγινε δεκτός με ενθουσιώδεις κριτικές από τον εγχώριο μουσικό τύπο. Ακολούθησε η αποκλειστικά online κυκλοφορία (με δωρεάν διάθεση από την επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος) του mini album Εφτά Μήνες Μετά, με παραλειπόμενα από τα sessions του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ αλλά και μεταγενέστερες ηχογραφήσεις, ενώ το Φεβρουάριο του 2004 εκδόθηκε -επίσης σε παραγωγή του συγκροτήματος- το πρώτο επίσημο video των Κόρε. Ύδρο., για το τραγούδι «Η Καλοσύνη Σου», που ξεχώρισε περισσότερο μέσα από το Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ.

[2005] Τον Αύγουστο του 2004 το συγκρότημα αντιμετώπισε τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας του, φτάνοντας στα πρόθυρα της διάλυσης, λόγω της έντασης που προκλήθηκε στις σχέσεις των δύο ηγετικών μελών (Παντελή Δημητριάδη και Αλέξανδρου Μακρή), ως φυσιολογική απόληξη των οργανωτικών και άλλων προβλημάτων (στράτευση, οικονομική δυσχέρεια, δυσκολία εξεύρεσης μόνιμων συνεργατών για ζωντανές εμφανίσεις, πενιχρή εμπορική αποδοχή του Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ) που είχαν συσσωρευτεί στο συγκρότημα και εμπόδιζαν την ομαλή επιτέλεση των δραστηριοτήτων του. Η καλή θέληση και κυρίως η επίγνωση της σημαντικότητας του νέου υλικού, που προοριζόταν για τον επερχόμενο δίσκο του συγκροτήματος, συντέλεσαν στη γρήγορη υπέρβαση της κρίσης, που αυτόματα σήμανε και την έναρξη μιας σειράς αναπάντεχων θετικών εξελίξεων, με αποκορύφωμα τη συμφωνία με τη δισκογραφική εταιρεία MINOS-EMI το Σεπτέμβριο του 2005 για την κυκλοφορία του δίσκου, που είχε ήδη ηχογραφηθεί από τον Παντελή, τον Αλέξανδρο και τα τρία νέα μέλη -φίλους και περιστασιακούς συνεργάτες του συγκροτήματος από το παρελθόν- που είχαν στο μεταξύ προστεθεί στη βασική καλλιτεχνική ομάδα των Κόρε. Ύδρο., τον ντράμερ Αλέξη Αποστολίδη [05.2004] και τους κιθαρίστες Σπύρο Σπυράκο [01.2005] και Νίκο Βαρότση [05.2005], «απαλλάσσοντας» το Γιώργο και τον Κωνσταντίνο από τις μουσικές τους «υποχρεώσεις», προς χάριν της απερίσπαστης ενασχόλησής τους με το εικαστικό μέρος των δραστηριοτήτων του συγκροτήματος, που άλλωστε ήταν ανέκαθεν το πρωτεύον αντικείμενό τους.

Ο δεύτερος «κανονικός» δίσκος των Κόρε. Ύδρο. Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, ηχογραφημένος -κατά το μεγαλύτερο μέρος του την άνοιξη του 2005- στο «σπιτικό» studio του συγκροτήματος στην Κέρκυρα, κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2006 από την ΕΜΙ (υπό το label της Capitol), σε μια ευτυχή συμπόρευση DIY attitude και φιλοδοξίας. Ο δίσκος γνώρισε σε πρώτο χρόνο πρωτοφανή κριτική αποδοχή αλλά και απρόσμενη εμπορική επιτυχία, φτάνοντας ως το #21 του επίσημου ελληνικού album chart της IFPI, με το τραγούδι «Όχι πια Έρωτες» να απολαμβάνει εξαιρετικό ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό airplay.

Το Μάρτιο του 2006 πραγματοποιήθηκε η πρώτη ζωντανή εμφάνιση των Κόρε. Ύδρο. στην Αθήνα (Gagarin 205), ενώ είχε ήδη επισημοποιηθεί η συνεργασία του συγκροτήματος με τον μπασίστα Παναγιώτη Διαμάντη, ο οποίος σκηνοθέτησε και το δεύτερο video-clip από τη Φτηνή Ποπ για την Ελίτ, για το τραγούδι «Τώρα που δεν Έχω Κανέναν» [εκδόθηκε 06.2006]. Ακολούθησε [11.2006] το σκηνοθετημένο από το συγκρότημα video-clip του «Οι Εραστές του Τίποτα». Το Νοέμβριο του 2006 η Φτηνή Ποπ για την Ελίτ ονομάστηκε από το μουσικό περιοδικό SONIK (τεύχος 22) «Ο σημαντικότερος ελληνικός δίσκος της δεκαετίας μέχρι στιγμής». Έναν ακριβώς χρόνο μετά την κυκλοφορία της ΦΠγτΕ [15.02.2007] οι Κόρε. Ύδρο. επανεμφανίστηκαν στο Gagarin 205 μπροστά σε ένα φανατικό κοινό και με αντίκτυπο που καθιστά τη συγκεκριμένη εμφάνιση σταθμό στην ιστορία του συγκροτήματος. Ακολούθησε μικρή περιοδεία -η πρώτη στην ιστορία του συγκροτήματος- ανά την Ελλάδα.

[2008] Μέσα στο 2008 όλα τα μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2004 ενταγμένα μέλη αποχώρησαν/απομακρύνθηκαν σταδιακά από το συγκρότημα (ο Παναγιώτης Διαμάντης λόγω περάτωσης των σπουδών του και μόνιμης αναχώρησής του από την Κέρκυρα). Έκτοτε οι Κόρε. Ύδρο. συνεχίζουν ξανά ως ντουέτο, με τη συνεπικουρία (πάντοτε και πάντα) του εικαστικού διδύμου Αρβανιτάκη-Αμύγδαλου και του ανήλικου (στην ηλικία μόνο) ντράμερ Φοίβου Άνθη.

Ο τρίτος «επίσημος» δίσκος των Κόρε. Ύδρο. Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78 κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2009 σε CD από την Capitol/EMI και τον Ιούλιο σε συλλεκτικό διπλό LP από την ανεξάρτητη Inner Ear.


#ευχαριστώ όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους που μοιράζονται τα αρχεία μαζί μας και κρατούν ζωντανή τη σκηνή αυτή!


Myspace:
www.myspace.com/koreydro

Site:
http://koreydro.gr




Όλη η Αλήθεια για τα Παιδιά του '78 (2009)
Tracklist:
1. Το μόνο έγκλημα
2. Π+Μ = Κ-Μ
3. Το τελευταίο (μας) καλοκαίρι
4. Πικρή γεύση
5. Εδώ μιλάνε για λατρεία
6. Όταν είμαι μαζί σου / Όταν είσαι μαζί μου
7. Πρωινή διερώτηση (για να μην κάθομαι άνεργος)
8.
9. Χωρίς επίκληση
10. Εκεί που αγαπήθηκαν
11. Πάσχα στο ψυχιατρείο
12. 1.000.000 Χειμώνες (ενηλικίωση)
13. 13 μήνες σε 3 λεπτά
14. Ήταν όλα αποφασισμένα
15. Απολογισμοί
16. Θα παίζουν όπως τότε... (ποίηση: Γιώργος Χρονάς)

Download:Kore_Ydro_-_olh_h_alhtheia_gia_ta_paidia_tou__78__2009_.rar



Φτηνή Ποπ για την Ελίτ (2006)
Tracklist:
1. Οι Εραστές του Τίποτα
2. Το Σπίτι
3. Χειραψία / Gay Anthem for the New Millennium
4. Ραντάρ
5. Περί Πάθους ’05
6. Όχι πια Έρωτες
7. Τώρα που δεν Έχω Κανέναν
8. Ξανά με τους Κακούς
9. Καμιά Χριστίνα
10. Άλλη Μια Νύχτα Σύγχυσης και Γέλιου
11. (Ένας) Εφιάλτης
12. Δεύτερο Πρόγραμμα

Download:fthnh_pop_gia_thn_elit_2006_.rar



Εφτά Μήνες Μετά (2003)
Tracklist:
1. Όταν Όλα Φεύγουν Νωρίς
2. Τα Βουνά της Ελλάδας
3. Περί Πάθους '03
4. Οι Φρουροί της Καλοσύνης Μου
5. Να Το Βούλωνε (Ένα Τραγούδι για το Καλοκαίρι)
6. Πάμε Ιερά;
7. Όλα Τέλειωσαν Εδώ

Download:Kore_Ydro_-_efta_mhnes_meta__2003_.rar



Αν Όλα Τέλειωναν Εδώ (2003)
Tracklist:
1. Υπερνάνος
2. Μια Νέα Αρχή
3. Ο πιο Ενδιαφέρων Καταθλιπτικος Άνθρωπος στον Κόσμο
4. Σύννεφα
5. Γιατί;
6. Η Καλοσύνη Σου
7. Όλες οι Μικρές Μου Λέξεις
8. (όνειρο πιλότου)
9. Ο Θάνατος μέσα στα Μάτια Σου
10. Νύχτες χωρίς Εσένα
11. Αν Νομίζεις ότι Αδικήθηκες
12. Εδώ Κατοικεί η Αμαρτία
13. Μη Με Ρωτάς
14. Όταν ο Διάδρομος Ρουφήξει τα Παιχνίδια Μου
15. Αγώνας που Τέλειωσε (δεν Είναι Αγώνας)

Download:Kore_Ydro_-_an_ola_teleiwnan_edw__2003_.rar



Εξήντα Άννες Για Μια Στέλλα (1999)
Tracklist:
1. Pour L' Esclavage
2. μη φεύγεις
3. έφυγες νωρίς
4. η Μάρθα είναι νεκρή (μες τη ζωή της)
5. DHMHTRA
6. το παιδί μέσα στον τοίχο
7. φορεσέ με κάτω
8. αμα και if
9. στο αεροπλάνο
10. διαλύoντας το metal
11. νανούρισμα για την εργατική τάξη
12. νερό
13. ο ύπνος που κοιμάμαι αν θα τελειώσει
14. πεθαίνοντας νέος
15. αυτήν εγώ ήθελα
16. ό,τι είχες πεί

Download:Kore_Ydro_-_ekshnta_Annes_gia_mia_Stella__1999_.rar

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γίνεται να ξανανέβουν ; να σαι καλα

Dean Chelios είπε...

Ή κάποιο άλλο λινκ?