Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Αντενέργεια - Ζωή σε Λάθος Κόσμο (2005)


Τους AntenergeiA θα μπουρούσα να τους χαρακτηρίσω σαν μια epic metal μπάντα αλλά δεν βάζω και το χέρι μου στη φωτιά!

Η Angellight Entertainment κυκλοφόρησε το 2005 το CD των Antenergeia με τίτλο ‘Ζωή σε Λάθος Κόσμο’. Πρόκειται για μια μουσική υπερπαραγωγή στην οποία συνεργάστηκαν πολλοί καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής και του θεάτρου.

Οι AntenergeiA θεώρησαν σκόπιμο να επιστρατεύουν τη λυρική έκφραση και να δώσουν με επικό στίχο, στον ακροατή-θεατή, εικόνες που μεταφέρουν διαχρονικά μηνύματα και ανησυχίες του ανθρώπου μέσα στους αιώνες…. Το CD με τίτλο ‘Ζωή σε Λάθος Κόσμο’ είναι το πρώτο από τα τρία CD της τριλογίας ‘Η Τελευταία Ελπίδα’ και βασισμένο στο με ομώνυμο τίτλο βιβλίο του Μιχαήλ Παυλίδη.

Κυκλοφορεί με 24σέλιδο ένθετο στο οποίο ο ακροατής έχει τη δυνατότητα να βιώσει ο ίδιος σκηνές μέσα από την περίληψη του σεναρίου καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό εξάπτοντας τη φαντασία αλλά ταυτόχρονα ζώντας την πραγματικότητα του έργου.


Περίληψη

Το έργο «Ζωή σε Λάθος Κόσμο» περιγράφει την αιώνια δίψα του ανθρώπου να γνωρίσει και να βιώσει την ελευθερία που έχει αποτυπωθεί στην προκατακλυσμιαία του μνήμη. Αυτός ο αγώνας φτάνει στον αναγνώστη-ακροατή μέσα από τους παράλληλους βίους των δύο κεντρικών ρόλων του έργου.

Ο ένας, αιώνες πριν, ήρωας στην Τροία, εκπρόσωπος της αρχαίας τραγωδίας κι ο άλλος, σύγχρονος επιχειρηματίας, μαχητής επιβίωσης κι επικράτησης στους χρόνους της παγκοσμιοποίησης. Και οι δύο κουρασμένοι, προδομένοι και διψασμένοι? αποφασισμένοι να αλλάξουν πορεία ζωής, να λύσουν τα δεσμά της φθοράς και να πετάξουν ελεύθεροι.

Στο ταξίδι τους έχουν Αγγέλους οδηγούς που χρονομεταβιβάζουν τις φιγούρες τους και τους φέρνουν σε επαφή με τρόπο θαυμαστό, τονίζοντας τη διαχρονικότητα των προβλημάτων τους. Ο ήρωας της Τροίας γνωρίζει τη λύτρωση, αφήνοντας το φθαρτό κόσμο της ύλης με ειλικρινή μετάνοια κι εξαγνισμένη ψυχή, ενώ παράλληλα ο σύγχρονος άνθρωπος γεμίζει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο που ακολουθεί το σύντομο πέρασμα της ενσάρκωσής του στον ορατό κόσμο των αισθήσεων.


Συντελεστές

Μιχαήλ Παυλίδης: Μουσική & Στίχοι
Λεωνίδας Φασσάρος: Ενορχήστρωση
Θεόδωρος Ζήρας: Κιθάρες
Νικόλαος Μίχος: Μπάσο
Λεωνίδας Πετρόπουλος: Πλήκτρα
Αναστάσιος Πέππας: Κρουστά
Βασίλειος Καταραχιάς: Casting
Δημήτριος Τσούτσας: Σχεδιασμός Γραφικών

Ερμηνεύουν οι:
Αλεξάνδρα Σαμουηλίδου
Ασημίνα Παναγιωτοπούλου
Σαπφώ Σταυρίδη
Βασίλειος Καταραχιάς
Κωνσταντίνος Κληρονόμος
Χρήστος Γιατσίδης
Βασίλειος Αξιώτης


Site:
http://www.antenergeia.com


Tracklist:
1. Μαύρα Φτερά
2. Μονοπάτι Της Αγάπης
3. Ασημένιος Πειρασμός
4. Ουράνια Σιγή
5. Αόρατο Μήνυμα
6. AntenergeiA
7. Γλυκιά Κατάρα
8. Ζωή Σε Λάθος Κόσμο
9. Με Τα Φτερά Του Πάθους
10. Η Γαλάζια Λίμνη

Download:Antenergeia_-_zwh_se_lathos_kosmo__2005_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: