Σάββατο 1 Αυγούστου 2009

Υστερία - ...ροζ (2006)

Υστερία (street punk/hardcore) d.i.y.

πληροφορίες από www.anexartisi.gr

Ξεκίνησαν το Φλεβάρη του 2004 στην Αλεξανδρούπολη. Κυκλοφόρησαν ένα demo την ίδια χρονιά με τίτλο "Το Μέλλον Σας Ανήκει", το οποίο ηχογραφήθηκε στο "Music Tamble Studio" στην Αλεξανδρούπολη. Ηχογράφησαν τον επόμενο χρόνο άλλα δέκα τραγούδια στο "Studio Nemesis" στην Καβαλα και κάποια ακόμα τον Αυγουστο του '06, τα οποία κυκλοφόρησαν με diy σε ένα "Δωρεάν Punk" cd τον Οκτώβρη του '06, με τίτλο "Ροζ". Το '07 συμμετείχαν στη συλλογή της "Cannonball Records" με τίτλο "Barely Legal".


πληροφορίες από
www.diymusic.org


Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου το cd των Υστερία απο Αλεξανδρούπολη. Εκατσα να το μελετήσω προτού γράψω κριτική και χαίρομαι πολύ γιατι μου δώθηκε η ευκαιρία να το λιώσω! Τι εννοώ;;

Λοιπόν, το cd ακούγεται από αρχή μέχρι τέλους σε τίγκα ένταση για να πορωθείς. Μόλις είδα τον τίτλο του πρώτου κομματιού "Μπαμπά είμαι gay" , Υπέθεσα ότι πρόκειται για χαβαλεμπάντα αλλά καμία σχέση. Οι στίχοι τους με γαμήσαν ψυχολογικά σε αρκετά σημεία, είναι πραγματικά συναισθηματικά φορτισμένοι στίχοι και πραγματικά εχουν κάτι να πουν. Δεν πιστεύω ότι υπαρχει άτομο που να ακούσει το "ποτέ μη χαθείς" που ειναι και το κορυφέο κομμάτι του cd και να μην λυγίσει. Μιλάμε για πανκ γρήγορο μελωδικό και σκληρό ταυτόχρονα. Μιλάμε για δίσκο με γερούς στίχους (χωρίς σε κάποια κομμάτια να αποφύγουν τους πιο απλοικούς punk στίχους), δίσκο με 2 από τα καλύτερα κομμάτια που εχουν ακουστεί ποτέ στην ελληνική diy σκηνή κατα την ταπεινή μου γνώμη ("ποτέ μην χαθείς" και "βαρέθηκα να ζώ") και μιλάμε για δίσκο με πολλαπλά φωνητικά αν και προσωπική μου γνώμη είναι οτι ο τυπας που τραγουδάει το "βαρέθηκα να ζώ" ειναι ΘΕΟΣ! Προσωπικά γούστα αυτά.. Η φωνή που κυριαρχεί στα κομμάτια ειναι καθαρά πανκ φωνή χωρίς όμως να ακολουθεί κάποιο στάνταρντ. Αν ακολουθήσουν το στυλ των 2 κομματιών που έχω εκθειάσει θα μιλάμε σύντομα για την καλύτερη πανκ μπάντα μετά τους.. (εδώ συμπληρώνει ο καθένας ότι θέλει).

Ο ήχος του cd Κυμένεται σε αρκετά καλά επίπεδα, δεν είναι ο επαγγελματικός ήχος που σου καίει τα ηχεία αλλά ειναι πολύ καλός και ακουγονται όλα σε πολύ καλά επίπεδα..

Το artwork του cd είναι αψογο και έχει εκπληκτικά σκιτσάκια και χρώμα ... ροζ! Επίσης εχουν και εκπλήξεις όπως τα τελευταία κομμάτια που λέγονται "περίμενε", "περίμενε λίγο ρε", "περίμενε" και κρατάνε 5 δευτερόλεπτα και σε αποζημειώνουν με μία απίστευτη διασκευή. Αλλά όταν λέμε απίστευτη ενοούμε απίστευτη.

Ειλικρινά δεν περίμενα να ακούσω κάτι τόσο καλό αλλά ειδικά 2-3 τραγούδια ανεβάζουν την κυκλοφορία αυτή στα ύψη. Παω να τα ακούσω πάλι για 100οστή φορά..

Το cd δεν εχει αντίτιμο.


Myspace:
www.myspace.com/ysteria_


Tracklist:
1. Μπαμπά Είμαι GAY
2. Μόδα
3. Εφιάλτης
4. Κραυγή
5. Είμαστε Παιδιά
6. Παχυσαρκία
7. Ποτέ Μη Χαθείς
8. Πάρτυ Διασήμων
9. Μου Ανήκεις
10. Βαρέθηκα Να Ζω
11. Φυλακές Ανηλίκων
12. Τί Σκατά Θα Φάμε;
13. Γαμώ Τα Φράγκα Σου
14. Μετανάστες
15. Ψυχιατρείο
16. Όχι Άλλες Τζίβες
17. Συγνώμη
18. Λαμπάμπα

Download:Ysteria_-_...roz.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: