Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Απολίτιστοι - Στους Δρόμους... (2001)


Οι ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ είναι ένα μουσικό-κοινωνικό συγκρότημα που μέσα από αυτo θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους στον πόλεμο μεταξύ κοινωνίας και κράτους που διεξάγεται καθημερινά…

Οι ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ δεν έχουν υπογράψει με καμία δισκογραφική εταιρεία, μικρή ή μεγάλη, δεν παίζουν σε μαγαζιά, μικρά ή μη, παίζουν σε συναυλίες όχι απλά για να παίξουν, αλλά πάντοτε για κάποιο κοινωνικό ζήτημα…. και γενικά έχουν την DO IT YOURSELF συμπεριφορά , είναι ενάντια σε αυτούς που μας ρήμαξαν το παρελθόν και θέλουν να μας ρημάξουν και το μέλλον, τους απανταχού εξουσιαστές…


Αυτό το cd που βγήκε ύστερα από επίπονη και επίμονη δουλεία και με την σημαντική βοήθεια συντρόφων και φίλων και που χωρίς αυτή δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρναμε μόνοι μας. Δεν δεχτήκαμε την οποία «βοήθεια» από εταιρείες ή μαναντζερς. Δεν θα μπορούσαμε άλλωστε να δεχτούμε μια τέτοια «βοήθεια», η οποία θα έρχονταν σε αντίθεση με ότι θέλουμε να εκφράσουμε: την οργή, την κριτική και την άποψη μας, που εκδηλώνονται μέσα από τους στίχους μας, πάνω σε γεγονότα καθημερινά που μας αγγίζουν όλους τους ανθρώπους.

Το cd δεν πρόκειται να το βρεις σε δισκάδικα, ούτε πρόκειται να μας δεις να παίζουμε στο ΡΟΔΟΝ ή στο ΑΝ. Επειδή, δεν θέλουμε κανένας μαγαζάτορας, καμία δισκογραφική εταιρεία να βγάλει χρήμα από εμάς μιας και είμαστε αντίθετοι με την λειτουργία τους και ύπαρξη τους. Το CD έχει το συμβολικό αντίτιμο των 1.500 δρχ.(τα έσοδα θα πάνε για μέρος των εξόδων των ηχογραφήσεων, κοπής, εξώφυλλων κλπ. καθώς και ενίσχυση αυτοοργανωμενων κοινωνικών εγχειρημάτων), και λέμε συμβολικό μιας και το cd δεν μπορεί να έχει μια «τιμή», γιατί οι ώρες και οι προσπάθειες για να βγει αυτό το cd δεν μπορούν να αντικατασταθούν με το χρήμα.

Θεωρούμε πως οι στίχοι μας είναι μέρος του συνολικότερου αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση. Για αυτό δεν θα βρεις εδώ γλυκανάλατους στίχους. Δεν είμαστε ειδικοί της μουσικής, ούτε το «παίζουμε» μούρες και ταλέντα γιατί αυτό που κάνουμε μπορούν να το κάνουν όσοι το επιθυμούν… Απλά τα συναισθήματα και οι διαθέσεις μας βγαίνουν και με την μουσική… Το cd δεν γουστάρουμε να μας το εκμεταλλευτεί κανένας ραδιοφωνικός σταθμός, και κανένα περιοδικό, «εναλλακτικό» ή μη.


Site:
http://punk.gr/apolitistoi/


Tracklist:
01.Κραυγές Απελευθέρωσης (Intro)
02.Ελευθερία
03.Η Σημαία
04.Κοινωνικός Πόλεμος
05.Coca-Cola
06.Αλκοόλ
07.Να Ξανακάνουμε Το Πανκ Απειλή
08.Η Διεθνής
09.Πισώπλατα Χτυπήματα
10.Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης
11.Εκλογές-Χαμένες Ελπίδες
12.Ζωή Σαν Επιβίωση
13.Σκατοπόλεμος 17
14.2004
15.ΚΝΑΤ
16.Οικολογία Σ.Ο.Σ
17.Στους Δρόμους

Download:
Apolitistoi.rar

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Kiegamw ta album anevases. Mono p exeis kanei ena la8aki. Kukloforhse to 2001 oxi to '91/ keep up the good work! xD

seidis είπε...

έχεις απόλυτο δίκιο αγαπητέ.
απλά το βρήκα από αλλού και
δεν είναι δικό μου το ριπάρισμα
οπότε το έχουν καταχωρήσει και στα
τραγούδια "1991".
ευχαριστώ για την παρατήρηση.