Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2009

Γιάννης Μήτσης - Δισκογραφία

Γιάννης Μήτσης (ντράμερ Ξύλινων Σπαθιών)

Βιογραφικό
:
δείτε τη φωτογραφία

Γεννήθηκα στα Ζαγοροχώρια, ‘Κρυόβρυση', από τον Ευταξία και την Μαγδαληνή. Σε ένα τοπίο γεμάτο βουνά και αρώματα της φύσης, ανάμεσα σε βοσκούς και εργάτες της γης. Εκεί που το ηλεκτρικό ρεύμα ήρθε στα 7 μου χρόνια. Εκεί που οι άνθρωποι ακούγαν μουσική μόνο στα πανηγύρια, στους γάμους, στους θανάτους και στις κορυφές μια φλογέρα να συνοδεύει τα χιλιάδες κουδούνια των ζώων. Από μικρό με τράβηξε ο ήχος, το τραγούδι, τα όργανα. Θυμάμαι ανθρώπους να εκστασιάζονται χορεύοντας, να βγάζουν τα ρούχα τους τραγουδώντας. Ήρθε το ρεύμα, έγιναν δρόμοι, φύγαμε κι εμείς όπως όλοι σχεδόν από τα χωριά και πήγαμε στην πόλη, στα Γιάννενα. Ξαφνικά οι μουσικές αλλάξαν. Ήχο, χώρο.

Εκεί κατάλαβα πως ο κάθε τόπος έχει τον ήχο του, τις μουσικές του. Όντας λάτρης της έψαχνα τρόπους να γεμίσω τον κόσμο μου μουσική. Αγόρασα μια κιθάρα και πήγα στο ωδείο για να μάθω να παίζω.
Δεν χρειάστηκε πολύ για να καταλάβω ότι κανείς ποτέ δεν πρόκειται να μάθει μουσική στα Ωδεία. Οι δάσκαλοι μόνο μουσικοί δεν ήταν, οι μαθητές το ίδιο. Απλά ήταν μόδα, ‘Γαλλικά και πιάνο'…
Παράτησα το ωδείο και έκανα ένα συγκρότημα "gold fingers"και μαθαίναμε τραγούδια και τα παίζαμε στον κόσμο. ‘Είναι ωραία η μουσική ζωντανά στο χώρο και στο χρόνο'.
Αργότερα ήρθε και το "Κεφάλιαο 24".

δείτε τη φωτογραφία

Μετά κατάλαβα πως αν ξέρεις 3 βασικές συγχορδίες μπορείς να γράψεις ένα τραγούδι. ‘Τώρα ο κόσμος γινόταν όλο και πιο ωραίος'.
Στα 20 έφυγα για το Παρίσι (τα γαλλικά που λέγαμε…). Βρέθηκα στα σχολεία του Παρισιού. Εκεί τρόμαξα όταν είδα και άκουσα μουσικούς να παίζουν. Εγώ δεν τα κατάφερα ποτέ να γίνω βιρτουόζος. Όμως ήθελα να μάθω πως γράφεται τόσο διαφορετική μουσική στον κόσμο μόνο με εφτά νότες. Τόσο διαφορετικά ακούσματα.
Στο Παρίσι γνωρίστηκα με τον Παύλο (Παυλίδη) όπου μέναμε αρκετό καιρό μαζί. Είχαμε μια μικρή κονσόλα και ένα τετρακάναλο όπου προσπαθούσαμε να γράψουμε ένα τραγούδι, έναν στίχο… Δουλέψαμε πάνω από δύο χρόνια. Εκείνος έφυγε πιο νωρίς.Έκανε τα "Ξύλινα Σπαθιά". Εγώ γύρισα αργότερα και έγινα μέλος της μπάντας.
Στις σχολές, στη μουσικολογία ωραία ήταν... Αλλά αυτό που τελικά είχε και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι όταν μπορείς να γράψεις ένα δικό σου τραγούδι και να το τραγουδά μαζί σου ο κόσμος…
Έμοιαζε ακατόρθωτο αλλά τελικά όλα γίνονται αν το θες πολύ... Χωριό, Γιάννενα, Παρίσι, Αθήνα, Σαλονίκη, έγινα μουσικός...



Επίσημο site:
http://www.giannismitsis.gr/


Δισκογραφία:
(1992) Κεφάλαιο 24 - 'Το ευρετήριο των συμπτώσεων'
(1997) Γιάννης Μήτσης - 'Συνεχές Ωράριον'
(1998) Ξύλινα Σπαθιά - 'Τροφή για τα θηρία'
(2000) Ξύλινα Σπαθιά - 'Ένας κύκλος στον Αέρα'
(2002) Ξύλινα Σπαθιά - 'Live'
(2004) Γιάννης Μήτσης - 'Κι έτσι χωρίς να βιάζομαι'



Συνεχές Ωράριον
(1997)

Tracklist:
1. Όνειρο
2. Καλοκαίρι
3. Κοράσι
4. Αγορά
5. Ρίψασπις
6. Δρόμος της Κίνας
7. Οι άνεμοι
8. Θαύματα κάνει η αγάπη

Download:G.Mhtshs-synexes_wrario_1997_.rar


Κι Έτσι Χωρίς Να Βιάζομαι (2004)
Tracklist:
1. Μίλα μου
2. Μια πόρτα χτύπησα κι εγώ
3. Στην άμμο αυτή
4. Σύννεφο
5. Η ζωή μπορεί να περιμένει
6. Το τραγούδι της χαμένης ευκαιρίας
7. Οι χιονάτες της βροχής
8. Αγγελούδι
9. Ψυχή μου αλλοπαρμένη
10. Βουβή ασθενής
11. Ρίψασπις

Download:ki_etsi_xwris_na_viazomai__2004_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: