Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ροδάμα - Δισκογραφία


πληροφορίες από wiki.kithara.gr

Οι Ροδάμα δημιουργήθηκαν το 1995 στη Θεσσαλονίκη από τους Γιάννη Κομούτση (πλήκτρα), Κώστα Πραντσίδη (φωνή, κιθάρα) , Ντίνο Λαδόπουλο (μπάσο) και Χρήστο Γούσιο (τύμπανα).

Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο Κάτω απ' το δέρμα στην Lazy Dog Records μιας και ο Κώστας Πραντσίδης ήταν συνιδιοκτήτης της ιστορικής ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρίας . Ο δίσκος τυγχάνει καλής υποδοχής από κοινό και κριτικούς. Εκτός των άλλων περιλαμβάνει και μελοποιημένα 2 ποιήματα: «Επίλογος» του Μανόλη Αναγνωστάκη και «Ελδοράδο» του Έντγκαρ Αλαν Πόε, ενώ διασκεύασαν ένα παραδοσιακό θρακιώτικό τραγούδι , το «Μαύρα μου μάτια».

Από την μπάντα αποχωρεί ο Χρήστος Γούσιος και τη θέση του πίσω απ’ τα τύμπανα παίρνει ο Λάζαρος Πλιάμπας που είχε θητεύσει σε πολλές μπάντες της Θεσσαλονίκης και εκείνη την εποχή έπαιζε στους Γκρόβερ. Αυτή την περίοδο (1997) ηχογραφούν 2 νέα κομμάτια για την έκδοση του Κάτω απ' το δέρμα σε cd.

Αμέσως μετά προσχωρεί στην μπάντα και ο Μιχάλης Βρέττας (βιολί-κιθάρα) και οι Ροδάμα ετοιμάζουν τον επόμενο δίσκο τους. Μ’ αυτή την σύνθεση ηχογραφούν για λογαριασμό της ραδιοφωνικής εκπομπής του Γιάννη Σημαντήρα στην ΕΡΤ ,«Διαμάντια», μια unplugged ηχογράφηση με 4 παλιότερα και νέα τραγούδια. Αυτή είναι και η μοναδική ηχογράφηση που συμμετέχει ο Μιχάλης Βρέττας.

Μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, η μεταπήδηση σε μεγάλη εταιρία, δείχνει ως ένα πιθανό σενάριο. Η συνολική στάση τους όμως, η ηθελημένη αποχή από ζωντανές εμφανίσεις , ο επιλεγμένος «ερασιτεχνισμός» που περιβάλλει συνολικά τους Ροδάμα απομακρύνει αυτήν την εκδοχή.

Το 1998 κυκλοφορεί ο δεύτερος δίσκος τους Μικρά Σημάδια, ο οποίος βρίσκει το συγκρότημα πιο μεστό, στην πιο ολοκληρωμένη δουλειά του μέχρι σήμερα. Ο δίσκος παίρνει πολύ καλές κριτικές από τα μεγαλύτερα μουσικά περιοδικά (Δίφωνο, Ποπ και Ροκ, κ.α), ενώ περιλαμβάνεται σε ανάλογες λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου τους αποχωρεί από την μπάντα ο Ντίνος Λαδόπουλος και την θέση του παίρνει ο Πάνος Παπάζογλου (κιθάρα).

Μ’ αυτή τη σύνθεση πια , ετοιμάζουν τον νέο τους δίσκο, ο οποίος κυκλοφορεί το 2000 με τίτλο Πλανήτης. Πρόκειται για ένα mini cd, το οποίο συνοδεύεται επίσης από καλές κριτικές (Δίφωνο, Ποπ και Ροκ, κ.α). Στον Πλανήτη γύρισαν και το πρώτο τους video clip, ενώ στον ίδιο δίσκο οι Πράκτορες του Χάους έκαναν remix στο κομμάτι « Καινούργια μέρα».

Από το 2001 μέχρι σήμερα το συγκρότημα δεν έχει δείξει κάποια κινητικότητα. Επισήμως πάντως δεν έχουν διαλυθεί.

Πριν, μετά αλλά και κατά την διάρκεια της «ζωής» των Ροδάμα τα μέλη τους συμμετείχαν και σε άλλες μουσικές δραστηριότητες , είτε δισκογραφικά είτε σε ζωντανές εμφανίσεις.


Band:
Πραντσίδης Κώστας - Φωνητικά, Κιθάρα
Πλιάμπας Λάζαρος - Τύμπανα
Παπάζογλου Πάνος - Κιθάρα
Κομούτσης Γιάννης - Πιάνο / Πλήκτρα


Συμμετοχές
* Γκρόβερ-Ομώνυμο LP (1997) (Λάζαρος Πλιάμπας-τύμπανα)
* Στρογγυλό Κίτρινο-Ομώνυμο (1997) (Κώστας Πραντσίδης-επιμέλεια παραγωγής)
* Καπνός-Ειν' ωραία (1997) (Κώστας Πραντσίδης-επιμέλεια παραγωγής)
* Δημήτρης Λαδάς-Πλόες (1997) (Γιάννης Κομούτσης-πλήκτρα)
* In Dog we Trust (συλλογή) (1999) (Κομμάτι:Αν είχα φτερά)
* S.Ink-Time and timing (2003) (Πάνος Παπάζογλου-κιθάρα)
* Broken Seals-Ομώνυμο (2005)(Πάνος Παπάζογλου-κιθάρα)
* Ντίνος Σαδίκης-Το γέλιο των πολλών (2005) (Λάζαρος Πλιάμπας-τύμπανα, Πάνος Παπάζογλου-φωνητικά, Κώστας Πραντσίδης-επιμέλεια παραγωγής)





Κάτω απ' το δέρμα (1995)
Tracklist:
1. Μαγικές εικόνες
2. DJ
3. Η μικρή αθώα ψυχή σου
4. Αν καθαρίζεις παράθυρα
5. Κάτω απ' το δέρμα σου
6. Επίλογος
7. Ποτέ
8. Ελδοράδο
9. Κάτω απ' το δέρμα σου ΙΙ
10. Μαύρα μου μάτια

Download:
katw_ap_to_derma__1996_.rar



Μικρά Σημάδια (1998)
Tracklist:
1. Αν Είχα Φτερά
2. Το΄Τσίρκο
3. Το Τσίρκο ΙΙ
4. Χρονοκτονία
5. ...Και Πάω
6. Όλα Τα Σύννεφα
7. Βατραχάνθρωπος
8. Φτερά ΙΙ
9. Ένα Φεγγάρι (Που Δε Φεύγει Την Αυγή)
10. Μικρά Σημάδια
11. Μια Στιγμή
12. Ευχή
13. Αυγή
14. Επιστροφή
*bonus - Δέλτα

Download:
mikra_shmadia_1998_.rar



Πλανήτης (mini cd - 2000)
Tracklist:
1. Βρεγμένη γη
2. Ιούλης
3. Καινούργια μέρα
4. Ο δικός σου πλανήτης
5. Καινούργια μέρα (ΠΤΧ μιξ)

Download:
planhths_1999_.rar

Δεν υπάρχουν σχόλια: