Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

Moral - Αγάπη ανεκπλήρωτη (2009) “Drama Rock”


Όταν ακούς ότι μια από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες παγκοσμίως (UNIVERSAL) κάνει παραγωγή σ’ ένα ελληνόφωνο rock/metal συγκρότημα σου μπαίνουν υποψίες.

Ο λόγος πάει στους MORAL, ένα Ελληνικό συγκρότημα που ιδρύθηκε το 2003 από τους Θωμά Παπάζογλου και Μιχάλη Σαπολίδη. Η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά τιτλοφορείται “αγάπη ανεκπλήρωτη” και αποτελείται από 15 κομμάτια.

Το είδος της μουσικής τους είναι ένα κράμα pop-metal, με dark-gothik στοιχεία, πλαισιωμένη από στίχους που μιλούν περισσότερο για τον έρωτα. Όπως λένε και
οι ίδιοι στο βιογραφικό τους εντάσσουν το ύφος της δουλειάς τους στο “Drama Rock”. Εγώ θα έλεγα Διάφανα Κρίνα σε κακή έκδοση!

Οφείλω να ομολογήσω ότι η ποιότητα της παραγωγής είναι εξαιρετική έχοντας υλοποιηθεί στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Η συμβολή στην μίξη του Roland Prent (Rammstein, Nine Inch Nails, H.I.M κ.α) και η περάτωση του mastering στα Sterling Sound Studios NY από τον Ted Jensen (Metallica, Evanescence, HIM κ.α) ήταν μάλλον καθοριστικές. Την επιμέλεια του εξωφύλλου όπως και το 24σέλιδο ένθετο του cd την έχει αναλάβει ο γνωστός σχεδιαστής γιαπωνέζικων Manga Comics, Dan Kim.

Και για να μην σας κουράζω, ωραίο το artwork, καλή η παραγωγή, καλοφτιαγμένο site, πάρα πολύ διαφήμιση, αλλά όλα αυτά συνθέτουν μόνο ένα καλό περιτύλιγμα και από ουσία πέφτουμε κάτω του μετρίου. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια φτηνή αντιγραφή των HIM.

Συμπέρασμα; Όσο καλύτερο συμβόλαιο έχεις τόσο καλύτερα σε πλασάρουν στην αγορά! Πολύ βαβούρα για το τίποτα...


Tracklist:
1. Αγάπη ανεκπλήρωτη
2. Σ' αγαπώ
3. Ρόδι της Εδέμ
4. Όνειρο πικρό
5. Μου λείπεις
6. Αγριολούλουδο όμορφο
7. Μια κατάρα
8. Ένα τέλος κακό
9. Οργή Θεών
10. Που είσαι
11. Αν ξανά θα γεννηθώ
12. Σαν πεταλούδα χάσου
13. Το κάλεσμα
14. Το τελευταίο φιλί
15. Χαμένες ψυχές


Επίσημες Σελίδες:
www.moral.gr

www.myspace.com/moralband


Download:Moral.rar

2 σχόλια:

seidis είπε...

όποιος το ψάχνει απεγνωσμένα ας
στείλει ένα mail!!!

Παναγιώτης είπε...

ego nomizo den yparxei kanenas logos na tous akousei kapoios pou asxoleite pio sovara me auth thn mousikh...