Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Nexus - 6 (Ελληνικό industrial/gothic rock)

Ένα μικρό δισκογραφικό διαμαντάκι,το ντεμπούτο των NEXUS και η μόνη δουλειά που κυκλοφόρησε με Ελληνικό στίχο...
Πολλοί πιστεύουν ότι οι Nexus είναι η συνέχεια των Flowers of Romance, του πιο επιτυχημένου ελληνικού συγκροτήματος του gothic rock.
Σχηματίστηκαν στα τέλη του 1998 από τον Μιχάλη Πούγουνα (τραγουδιτή των Flowers of Romance) και τον Λευτέρη Στρουγγάρη (κιθαρίστα του ίδιου group), ενώ προσχώρησαν και οι Δημήτρης Στεβής στα τύμπανα και ο μπασίστας Κώστας Σπανός και το καλοκαίρι του 2000 κυκλοφόρησε το album "6", το οποίο ψηφίστηκε καλύτερο album για τον Αύγουστο, από το γερμανικό δορυφορικό σταθμό Radio Martabu.
Οι Nexus, που εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τα ανθρωποειδή στην ταινία Blade Runner,θεωρούνται σήμερα το μεγαλύτερο industrial/goth γκρουπ της χώρας έχοντας στο ενεργητικό τους τέσσερα άλμπουμ και ένα EP με Ελληνικό στίχο και αυτό.


Band:
Μιχάλης Πούγουνας - φωνητικά,programing
Δημήτρης Στέβης - τύμπανα,programing
Λευτέρης Στρουγκάρης - κιθάρα,programing
Κώστας Σπανός - μπάσο

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Τι απέγιναν??
Μετά τους θρυλικούς Flowers of Romance και τους NEXUS δημιουργήθηκαν οι New Zero God.
Το 2006, από τα μέλη των Nexus και Flowers Of Romance, Δημήτρη Sidheog Στεβή, Μιχάλη Πούγουνα, Κωστα Σπανό και Αβέρκιο Χατζηαντωνιάδη.
Σκοπός τους ηταν να περνάνε ευχάριστα την ωρα τους και γι αυτο αρχικά εκαναν πρόβες χωρίς όνομα, μεχρι που διέρευσε η υπαρξή τους στο internet από τον ηχολήπτη του studio.
Το συγκρότημα εμφανίστηκε για πρωτη φορά με τους Illusion Fades τον Δεκέμβριο της ιδιας χρονιάς στο κλαμπ Underworld και μετά επέστρεψε στην ήσυχη αγκαλιά του στούντιο και αρχισε να απορίπτει προτάσεις για άλλες εμφανίσεις λόγω υπερβολικού φόρτου βαρεμάρας.
Στους επόμενους μήνες ο Αβέρκιος αρχισε να δουλέυει με την Μαρίνα Σκιαδαρέση στο project “Shadowlike” ενώ ο Κώστας Σπανός δεν εκανε ξεκάθαρο το αν θα συνέχιζε με το συγκρότημα ή όχι κάνωντας επιτακτική την αντικατάσταση τους από τα μέλη των Past Perfect, Β-abyss στο μπάσσο και E-raptor στις κιθάρες...

-------------------------------------------------------------------------------------------------



Tracklist:
1. Στην αγκαλιά του σύμπαντος
2. Ύπνωση
3. Η τελευταία προσπάθεια
4. Αφήνοντας πίσω το μέλλον
5. Όσο θα υπάρχει ο κόσμος
6. Μαγική νύχτα
7. Ο παράδεισος μπορεί να περιμένει
8. Ξανά
9. Μια μέρα δίχως σύννεφα
10. Το πάρτυ της μοναξιάς
11. 3 μόνο λεπτά
12. Το τραγούδι των χρωμάτων





Tracklist:
1. Παράνοια
2. Μια πεταλούδα που κάηκε στο φως
3. Παράνοια (Hellraiser mix)



DOWNLOAD:
Nexus.rar

2 σχόλια:

panagiotis είπε...

όποιος πιστεύει ότι το κουπλέ του κομματιού "Αφήνοντας πίσω το μέλλον" είναι ίδιο με το αντίστοιχο του κομματιού "Νothing's Sacred" των London After Midnight, να σηκώσει το χέρι ψηλά :p
Εντάξει, λίγο απίθανο βέβαια οι LAM να είχαν υπόψιν τα ελληνόφωνα κομμάτια των Nexus πέρισυ που γράφανε το άλμπουμ που βρίσκεται το συγκεκριμένο τραγούδι τους, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Εδώ ολόκληροι Mission διασκεύασαν τους Flowers Of Romance..

Anyway, να πω πάντως ότι προτιμώ τους αγγλόφωνους Nexus από τα λίγα που έχω ακούσει.

ωραίο blog seidis btw.

Unknown είπε...

Το λινκ δεν δουλεύει..
Συγχαρητήρια για τη δουλεία που έχεις κάνει. Keep it on!